petak, 7. listopada 2011.

S vukovima odlaze popisu ugroženih, trebao države korak do očuvanja populacije?

Zanimljivi vijesti na URL:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/dLimfNIT6f0/with-wolves-going-off-the-endangered-list-should-states-step-up-to-preserve-populations.ars:

Vuk-jednom doslovno simbol zla, bio je vrlo skoro prešao na istrebljenje u Sjedinjenim Državama prije nego što mjere zaštite počeo ponuditi zaštitu kultni predatora. To je zaštita kulminirao u ugroženim vrstama Zakon o 1973, čime je federalni zločin ubiti bilo koje vrste na popisu kao ugrožene. U posljednjih nekoliko godina, populacija u nekoliko regija (uključujući Nacionalni park Yellowstone, gdje su posebno bili obnovljene 1995) su stalno oporavlja.

Kao rezultat toga, pitanje je li vuk treba ukloniti iz popisa ugroženih vrsta je broached. U stvari, US Fish and Wildlife Služba je pokušao učiniti upravo to tri puta u posljednjih devet godina. Svaki put, očuvanje skupine doveli su u pitanje kretati na sudu i uspio ga blokira. Pitanje je komplicirano za nekoliko razloga. Za početak, postoji niz posebnih populacija u različitim državama. Neke populacije svibanj biti spremni da se izvršteni, dok drugi svibanj ne biti održiv bez zaštite.

Pročitajte ostatak ovog članka ...

Pročitajte komentare na ovaj post


Nema komentara:

Objavi komentar