četvrtak, 7. srpnja 2011.

Real-Time tekst preko Jabber / XMPP / Google Talk

Zanimljivi vijesti na URL:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/i1DhndOHmKc/Real-Time-Text-Over-JabberXMPPGoogle-Talk:
mdrejhon piše "Geeks koji nedostaje UNIX 'razgovor' dana, imati novi moderni spasitelj: XMPP.org je objavio novi XEP-0301 u stvarnom vremenu Tekst standard koji omogućuje streaming tekst koji kontinuirano prenose u istome ili na drugi način sastoji . Omogućava razgovorni korištenje teksta, gdje ljudi interaktivno razgovarati jedni s drugima. "

Pročitajte više ove priče na Slashdot.


Pitajte Slashdot: licence otvorenog patente?

Zanimljivi vijesti na URL:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/wXS7ZYC7nOw/Ask-Slashdot-Open-Patent-Licenses:
felipe13 piše: "Mi radimo na novom dio koda koji će biti zaštićeni pod GPL licencom, to je u redu za kod sebe, ali što o našoj 'novotarije'? Ima li kakvih" Otvoreno patentna licenca "modela slične GPL ili Creative Commons? Mi smo Google patentiranje vrhunac pretraživanje pojava, Facebook zaštitu riječ 'knjiga', i Apple registracije pokrete tijela. Ovo postaje smiješno točku. Sada patenta trolovi čine ubojstvo, kao dobro. Da li otvoreni source zajednici ima dobar način kako bi zaštitili svoje inovacije i izume? Postoje neke inicijative za kupnju patenata te ih objaviti u javnosti ili barem mjesto im je zaštićeno područje, ali gdje bi mi jako mala tvrtka registrirati novi način za uključivanje naslova u osobnu poruku? Gdje bi Drupal patenta korištenje 'kuka' pustiti programere interakciju s temeljnim zahtjeva? (ako su izmislili ovu, nisam stvarno siguran.) ne želim probuditi se u 10 godina i otkriti da X ogroman tvrtka patentirana moje inovacije i da sam zapravo ih platiti za to. " Tu je OpenPatents.org, tu je Open Source hardvera i dizajna Saveza, tu je CERN-novo obnovljeno Otvoreno Hardver dozvole, a tu su i domena specifičnih patenta dijele organizacija poput Otvorenog patente Saveza, što je još tamo?

Pročitajte više ove priče na Slashdot.


Pogled sa zemlje na indijskom Call centar

Zanimljivi vijesti na URL:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/zkTVFh5cFiQ/The-View-From-the-Ground-At-an-Indian-Call-Center:
Reportaža u Majčinom Jones daje fascinantan iznutra pogled na ono što je želio raditi u centru Delhiju poziv. U ovom području sama, kaže autor, "100.000 poziva centar agentima napraviti svoj život prodaje vitamina za Britanaca ili pomoći Amerikanaca otkloniti njihove pisače sam gotovo sigurno jedini koji je stekao svoje konverzacijske vještine slučajno -. Strane je rođen u Sjedinjenim Državama . " Mjesta na poziv centri su ograničeni i vrlo tražio, trening je intenzivan, a infrastruktura je loša.

Pročitajte više ove priče na Slashdot.


Chicago Mercantile Exchange tajne procurila Kini

Zanimljivi vijesti na URL:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/rrm4y_L0fjU/Chicago-Mercantile-Exchange-Secrets-Leaked-To-China:
chicksdaddy piše ovaj izvadak iz Prijetnja Post: "10 godina zaposlenik CME Grupe u Chicagu je navodno ukrao poslovne tajne i vlasničkih izvorni kod se koristi za pokretanje trgovanje sustavi za Chicago Mercantile Exchange, te ih prosljeđuje dužnosnici u Kini, gdje je nada da će postaviti softver tvrtke kako bi se stvarati elektroničke razmjene, prema kaznenu prijavu podnio u US Okružni sud u Illinoisu. Chunlai Yang, 49, navodno je skinuti "tisuće datoteka" sadrže "izvorni kod i vlasničkih algoritama" koriste po CME pokrenuti svoj trgovanje sustavi. datoteke preuzete iz tvrtke u vlasništvu izvorni kod spremište održava CME da Yang rad računala, a zatim ih kopirati na izmjenjivi "palca" diskove. tužba navodi osobnu e-mail korespondenciju između Yang i službeno u Kini koji su sadržavali vlasništvu CME informacija. "

Pročitajte više ove priče na Slashdot.


IETF razmislja Radna skupina za IPv6 kućno umrežavanje

Zanimljivi vijesti na URL:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/1Fh4f-qed7U/IETF-Mulls-Working-Group-For-IPv6-Home-Networking:
alphadogg piše "Task Force Internet Engineering razmišlja o osnivanju radne skupine za glatke neke predstojeće pitanja oko postavljanju i održavanju IPv6 na temelju internetske veze u domovima." Zbirka protokola treba biti dogovorena, tako da dobavljači opreme koja se koristi u kućnim mrežama će imati interoperabilne skup protokola na raspolaganju ", rekao je Ralph Droms, istaknuti inženjer za Cisco i među onima koji žele da se formira IETF radne skupine. kućno umrežavanje je prilično novo područje za IETF. Mnogi od svojih standarda su dizajnirani za velike organizacijske mreže, a ne kućnu uporabu. "

Pročitajte više ove priče na Slashdot.


NASA-in New Bag Uključuje urina u sportski napitak

Zanimljivi vijesti na URL:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/FhUQVkVrSJU/NASAs-New-Bag-Turns-Urine-Into-Sports-Drink:
Anonimni čitatelj piše: "NASA-in Atlantis shuttle je postavljen za pokretanje ovog petka, a posada će biti testiranje inovativni uređaj koji se može reciklirati ljudski urin u meden sportski napitak. Torbu koristi naprijed osmoza tehnologije i značajke polupropusne membrane mogu izoliranje voda iz gotovo bilo koje tekućine. Recikliranje urin na ovaj način ima značajan utjecaj na nosivost broda, as obzirom da je jedan funta dodaje 10.000 dolara troškova, da se mala razlika težine može prevesti do ozbiljnih uštede. " CT: Ja sam na Kennedy Space Center sada, kao tweeting @ cmdrtaco. I mislim da ću ostati daleko od sportskih pića.

Pročitajte više ove priče na Slashdot.


Medijske tvrtke Napravite Copyright Izvršenje framework

Zanimljivi vijesti na URL:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/XTY9sytDNow/Media-Companies-Create-Copyright-Enforcement-Framework:
Anonimni čitatelj piše članak u Ars Technica. Iz članka: "Američki korisnika Interneta, pripremite se za tri štrajk ^ W ^ W 'šest napada." Glavni američki internet provideri - uključujući i AT & T, Verizon, Comcast, Cablevision, a Time Warner Cable - samo su potpisali na dobrovoljnom sporazumu s filmske i glazbene tvrtke za ispucati dolje na online prekršitelji copyrighta, ali oni će zaštititi pretplatnik privatnost i oni osvojili. 't filter ili pratiti svoje mreže za prekršaj. A nakon šesti štrajka ", ne mora nužno biti' van. '" Nije sumnjive na sve da je većina ISP potpisivanje za to su u vlasništvu ili pod vlastitim medijima poduzeća.

Pročitajte više ove priče na Slashdot.


Ilegalni Film Preuzimanje Do 33% u Velikoj Britaniji

Zanimljivi vijesti na URL:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/nW41gjjXLQc/Illegal-Film-Downloading-Up-33-In-the-UK:
moderators_are_w * nke piše "BBC smo pokupili izvješće" Internet inteligencije 'tvrtka Envisional prikazuje ilegalno skidanje filma je do 33% u Velikoj Britaniji od 2006. rješenje je očito za sadržaj usluga na "natjecati s piratstva i dobiti njihov sadržaj se tamo se što lakše i što brže i što jeftinije moguće "

Pročitajte više ove priče na Slashdot.


HTC kupiti S3 Graphics od Via

Zanimljivi vijesti na URL:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/NsLStSy-dQY/HTC-To-Buy-S3-Graphics-From-VIA:
jones_supa piše: "Tajvanski smartphone proizvođača HTC je kupio grafički odjel VIA Technologies, S3 Graphics. Ovaj 300 milijuna dolara dolara posao donosi HTC vlasništvo novih patenata i grafike vizualizaciju tehnologije." Uz tradicionalna tržišta u računala i igraće konzole, S3 Graphics teksture tehnologiji kompresije sve se primjenjuju na pametne telefone i tablets, HTC, rekao je. "Čini se da je HTC će biti okretanje stolova na barem Microsoft i vađenje tantijeme od njih za promjenu.

Pročitajte više ove priče na Slashdot.


Bill Gates o energiji

Zanimljivi vijesti na URL:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/s17Vbv8bixY/Bill-Gates-On-Energy:
Sam Nemesis podnio intervju u Wired s Bill Gates o budućnosti energije. Gates vidi nuklearni kao jedina opcija za moguće osnovnog opterećenja generacije. Njegovi pogledi na trenutni smjer energije financiranja su posebno uznemirujuće: "Ali ekonomije su tako, tako daleko od izrade smisla i ipak to je gdje su subvencije će sada smo stavljanje 90 posto subvencije u implementaciju - to je istina.. u Europi i Sjedinjenim Američkim Državama -. ne u R & D. I tako, nažalost vam tehnologije koje, bez obzira koliko ih kupite, ne postoji put da se ekonomski Trebate temeljna otkrića, koji dolaze više iz temeljnih istraživanja ".

Pročitajte više ove priče na Slashdot.