ponedjeljak, 20. lipnja 2011.

Sud je predmet testa GNU GPL

Zanimljivi vijesti na URL:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/Hv57ikIYJy4/Court-Case-To-Test-GNU-GPL:
ciaran_o_riordan piše: "Sutra, njemački sud će čuti slučaj AVM, distributer Linux-based usmjerivač, koji nastoji blokirati Cybits iz distribucije softvera koji mijenja usmjerivači 'softver za dodavanje sadržaja, filtriranje funkcionalnosti Free Software Foundation Europe objašnjava. 'AVM opravdao poziciju koristeći tri argumenta. Prvo, izjavili su da je njihov cijeli proizvod softver mora se smatrati osoba pod autorskim pravima AVM, te da ovaj entitet ne smije se mijenjati. položaj gospodin Welte [osnivač GPL-violations.org i nositelj autorskog prava za nekoliko dijelova Linux kernela] je bio da cijeli proizvod softver bi u tom slučaju se preradom prema GPL-a, a time i cijeli proizvod softver bi trebao biti licencirani pod GNU GPL. AVM zatim se prebacio na drugi argument:.. da je softver ugrađen na DSL priključaka sastoji od nekoliko dijelova Prema g. Welte, AVM tada nije mogao zabraniti da netko izmjene ili distribuciju GPL licenciranog softvera dijelova konačni argument po AVM je da je softver na svojim DSL terminala je sastav nekoliko različitih programa, koji, s obzirom na kreativni proces, biti zaštićeni, a time i kompilacija pod autorskim pravima AVM, a ne utječe copylefta od GPL-a. "

Pročitajte više ove priče na Slashdot.


SSL / TLS ranjivosti Lako Nezakrpane

Zanimljivi vijesti na URL:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/ZapUiLp6HD0/SSLTLS-Vulnerability-Widely-Unpatched:
kaiengert piše: "U studenom 2009 čovjek-in-the-middle ranjivosti za SSL / TLS / https dospio u javnost (CVE-2009-3555), a ubrzo nakon toga pokazao da se iskoristive. U veljači 2010 znanstvenika objavljeno RFC 5746, što je opisano kako poslužiteljima i klijentima može biti imuni. Softver koji implementira TLS protokol poboljšanja postala dostupna ubrzo nakon toga. Većina modernih web preglednici su skrpan, ali rješenje zahtijeva da obje preglednik programeri i web stranice operatora poduzeti. Nažalost, 16 mjeseci kasnije, mnoge velike web stranice, uključujući i nekoliko onih koje se bave stvarnim svijetom prometa roba i novca, još nisu nadogradili svoje sustave. Čak i gore, za veliki dio tih web-mjesta može se pokazati da njihovim operaterima nije primijenio osnovne konfiguracije hitni popravak. Ovdje je primjeran popis skrpan i Nezakrpane mjesta, zajedno s više informacija. skrpan stranice pokazuju da zakrpa je doista moguće. "

Pročitajte više ove priče na Slashdot.


Sigma je fiksne leće DP2x pregledali: 'quirky fotoaparata da "treba daljnji razvoj'

Zanimljivi vijesti na URL:http://www.engadget.com/2011/06/20/sigmas-fixed-lens-dp2x-reviewed-a-quirky-camera-that-needs/:
Većina vlasnika kamera računati niska cijena, svestrani zoom objektiv, i HD video hvatanje visoko na popis prioriteta u potrazi za njihov sljedeći point-and-shoot, ali Sigma nova DP2x zaostaje na sve tri točke, sportske $ 800 cijena krpa , fiksna duljine objektiva 24.2mm, i slab QVGA videa. Pa zašto, onda, je li Sigma gnjaviti ispuštanje ažurirati na prošlogodišnji DP1x ? Kamere u blizini-DSLR-veličine 14 megapiksela Foveon X3 senzor je malo otkupljuje, uz čvrst karoserija i potpuno ručnim upravljanjem, u skladu s osvrtom na ePhotoZine, ali negativne natuknica kao što su siromašni JPEG, magenta cast na slikama, i sporo vrijeme odziva ostaviti nas bez otiska. Sigma se može pohvaliti cam jedinstvene slikovni senzor, koji tvrdi da gomila crvene, zelene i plave slojeva za višu kvalitetu slike, ali ni tamo, loše performanse pri slabom osvjetljenju i 4,7 megapiksela izlaznu datoteku ne čini da bi tradeoff isplatiti. Mjesto tvrdi da je cam je objektiv solidan, izvođač, međutim, s brzim f/2.8 otvor blende i izvrstan priručnik sustav fokusiranja. Sve u svemu, ne čini se da su pobjednik na ruke s DP2x, ali Sigma loyalists žele držati naizgled precijenjen, podcijenjeni kamere linija može pogoditi izvor vode za puni pregled.

Sigma je fiksne leće DP2x pregledali: 'quirky fotoaparata da "treba daljnji razvoj' prvobitno pojavio na Engadget dana ned, 20. lipnja 2011 15:01:00 EST. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink | izvor ePhotoZine | Pošalji | Komentari

Brutalni lozinka lamanje Uz GPU

Zanimljivi vijesti na URL:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/ZtF8zRIV3V4/Brute-Force-Password-Cracking-With-GPUs:
Anonimni čitatelj piše: "Svi znamo da je brutalni napad sa CPU sporo, ali GPU su druga priča. Tomov Hardware ima zanimljiv članak se na WinZip i WinRAR šifriranje snaga, gdje su pokušaj da se ispucati lozinka sa Nvidia i AMD grafičke kartice Neki od njihovih rezultata jako brzo -. u milijardama lozinke sekundi - i to samo sa dvije GTX 570s "!

Pročitajte više ove priče na Slashdot.


Codemasters ugasio <em>GRID</em> online multiplayer

Zanimljivi vijesti na URL:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/bU02UFuHFKg/Codemasters-Shuts-Down-emGRIDem-Online-Multiplayer:
crookedvulture piše: "To je razlog zašto igrača napraviti takav metež o bitak u mogućnosti ugostiti svoje namijenjenim poslužiteljima. Codemasters je zatvorena online multiplayer komponenta od tri-year-old utrkujući igra GRID, jer treća strana odbila obnoviti svoj ugovor na host računalo i PlayStation 3 servera za igru. Ljudi s verzijom Xbox 360 i dalje će se moći igrati online, ali Codemasters ne nudi puno u način ispriku za sve ostale. Možda je vrijeme za igru ​​izdavači ne žele objaviti namijenjenim poslužiteljima da će biti potrebni za održavanje svoje multiplayer serverima za određeni broj godina nakon lansiranja naslov. "

Pročitajte više ove priče na Slashdot.


iCard EKG srca donosi praćenje IOS uređaj po Vašem izboru (video)

Zanimljivi vijesti na URL:http://www.engadget.com/2011/06/20/icard-ecg-brings-heart-monitoring-to-the-ios-device-of-your-choi/:
iCard EKG
AliveCor je iPhoneECG slučaj bio prilično sladak, ali, kao slučaj, može biti samo strapped na iPhone 4. Liječnici zadovoljni s njihovim 3GS ili pacijenata koji vole zagrliti ipad svojim prsima će biti oduševljen da čuju tvrtka radi na više hardware-agnostik opcija za Vašu iOS srce praćenja potreba. Posjetnica veličine iCard EKG nosače na stražnjoj strani iDevice pomoću velcro i bežično izvora podataka iz svoje elektroda AliveECG app. App automatski bilježi 30 sekundi vašeg srca ritmična puls prije nego što je prijenos na AliveCor poslužiteljima za dijeljenje s liječnicima. Loše vijesti? Oni su još uvijek čeka odobrenje FDA, tako da ne mogu istjecati i jedan pokupiti samo još. No, kad se hit policama, to izgleda da ćete imati izbor crvene ili crne - tako da možete provjerite je li vaše medicinskih potrepština odgovara vašem scrubs. Pogledajte video nakon pauze.

Nastaviti čitanje iCard EKG srca donosi praćenje IOS uređaj po Vašem izboru (video)

iCard EKG srca donosi praćenje IOS uređaj po Vašem izboru (video) prvobitno pojavio na Engadget dana ned, 20. lipnja 2011 13:55:00 EST. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink | izvor MedGadget | Pošalji | Komentari

Recenzija: <em>Green Lantern</em>

Zanimljivi vijesti na URL:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/UWA2y7kBnNs/Review-emGreen-Lanternem:
U ljeta prošlosti smo vidjeli veliki oružje kao što su Superman i Spider-Man i Batman bi veliki zaslon nastupa, ali ovog ljeta to je manje poznati heroji kao Thor i Green Lantern uzimanje na veliki ekran s različitim stupnjevima uspjeha. Ono što slijedi je moj kratki osvrt na nove GL film s nekim spojleri i komentare. Ti su upozorili.

Pročitajte više ove priče na Slashdot.


Vojnik Ponovno raste nogu mišića nakon eksperimentalni postupak

Zanimljivi vijesti na URL:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/ardwQ66oYXo/Soldier-Re-Grows-Leg-Muscle-After-Experimental-Procedure:
Marine Isaias Hernandez je bio u mogućnosti da ponovno narastu najviše nedostaje iz mišića nogu, uključujući skeletni mišić, zahvaljujući eksperimentalni tretman uključuje injekciju aa rasta promicanje tvari izlučene iz prase mjehur. Hernandez izgubio 70% svoje desno bedro mišiće od morta eksplodirala napad u Afganistanu. Obično tu vrstu ozljeda dovesti do amputacija. Iz članka: "U pripremi za operaciju, tjelesno Hernandez je napravio za izgradnju preostalih 30 posto mišića lijeve na oštećene bedra kirurga zatim narezane na bedra, stavljanje tanka kriška tvar koja se zove ekstracelularnog matriksa.. kirurgija je rezultat 70 milijuna dolara ulaganja američka vojska u regenerativnoj medicini istraživanja. "

Pročitajte više ove priče na Slashdot.


Oracle Misli Google duguje 6,1 dolara milijarde odštete

Zanimljivi vijesti na URL:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/Thq4QXsDW4A/Oracle-Thinks-Google-Owes-61-Billion-In-Damages:
Anonimni čitatelj piše: "Kad Oracle stekao Sunce u 2009, tvrtka je dobila svoje ruke na mnogo poželjne tehnologije. Dok OpenOffice može imati pala u vodu, Oracle nije o dopustiti Java programski jezik i njegova povezana patenata ostaje netaknuta ako oni mogu generirati neki dodatni prihod. U stvari, tvrtka je trenutno usred pravne bitke s Google nad onima patenata koji bi mogli potencijalno neto Oracle milijarde i ostaviti Android invalid. U kolovozu prošle godine Oracle tužio Google zbog krše Java patenata i Copyright razvoju Android. Oracle tvrdi da Android koristi tehnologiju proizlaze iz Java i time krši više patenata. Ona želi naknadu, ali većina sudskih dokumenata i pojedinosti nisu dostupne javnosti, to je teško znati specifičnosti. Međutim, novi dokumenti na raspolaganju krajem prošlog tjedna otkrila koliko je Oracle misli da je prihvatljivo naknade štete za Google da bi. Prema stručnjak Oracle angažirao, Google bi mogao biti obličje at račun od 1,4 milijarde dolara i 6,1 milijarde dolara za svoje navodne povrede. "

Pročitajte više ove priče na Slashdot.


Verizon kata podataka planovi dolaze 7. srpnja, s početkom u 30 dolara?

Zanimljivi vijesti na URL:http://www.engadget.com/2011/06/20/verizon-tiered-data-plans-coming-july-7-starting-at-30/:
Bili smo u nadi da se neće dogoditi, ali čini se da Verizon CFO Fran Shammo ljeto slutnja njegove tvrtke zastrašujuća kata podataka planovi mogao biti pravo na novac. Droid-Život je izvještavanje magija datum bit će 7. srpnja, a pružio bi trebao cijene pojedinosti: podaci planova bez tethering će započeti u 30 $ za 2GB, 5GB i 10GB, dok će trošak $ 50 i $ 80 respektivno. Tethering će koštati dodatnih $ 20 i dodaje još 2GB na bazen. Tu je rekao da se ne ističe razdvajanja između 3G i 4G - želite biti naplaćeno točno isto da li ste pakiranje Droid X2 ili Droid Charge . Ovi novi planovi neće utjecati na svakoga trenutno pod ugovorom, iako je još uvijek nepoznato da li kupci mogu objesiti na njih kada je vrijeme za obnovu. Iako je to ostaje podnio u "zrno soli" ormar za sada, on svibanj biti dobar put da barem započeti provjere svoj sljedeći telefon.

[Hvala svima koji su poslali to u]

Verizon kata podataka planovi dolaze 7. srpnja, s početkom u 30 dolara? prvobitno pojavio na Engadget dana ned, 20. lipanj 2011 14:01:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink | izvor Droid-Life | Pošalji | Komentari

Nikko 3D meso mjerni sustav dovoljno da bi Jamesa Camerona mesar ljubomoran (video)

Zanimljivi vijesti na URL:http://www.engadget.com/2011/06/20/nikkos-3d-meat-measurement-system-is-enough-to-make-james-camer/:
Ne dobivanje najviše iz vašeg mesa? Onda očito niste koriste Nikko multi-kamere 3D mesa mjerni sustav. U pokušaju da se bave diže cijenu plodova mora, japanska tvrtka uvrštena Nacionalnog instituta za naprednu industrijsku znanost i tehnologiju, koja je ponudila se metoda za uzimanje slike stražnjoj strani mesa kroz praznine u pokretna traka. Sustav se koristi četiri para stereo kamera za stvaranje 3D slika mesa jer putuje niz linija, pomaže odrediti najbolji način da izvučete najviše iz hrane. Tvrtka pokušava pad cijena sustava, kako bi ga dovesti na tržište u roku od dvije godine. Vi znate da želite provjeriti jato od plodova mora 3D slike nakon stanke.

Nastaviti čitanje Nikko 3D sustav mjerenja meso je dovoljno da bi Jamesa Camerona mesar ljubomoran (video)

Nikko 3D meso mjerni sustav dovoljno da bi Jamesa Camerona mesar ljubomoran (video) prvobitno pojavio na Engadget dana ned, 20. lipanj 2011 11:54:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink | izvor DigInfo | Pošalji | Komentari

Sony Ericsson Xperia X10 uzimajući Gingerbread u kolovozu, konačno mogu pokazati lice u javnosti (video)

Zanimljivi vijesti na URL:http://www.engadget.com/2011/06/20/sony-ericsson-xperia-x10-getting-gingerbread-in-august-can-fina/:
To nije veliko iznenađenje da je Sony Ericsson Xperia X10 ima neke Android 2,3-ispunjen dana gledati prema naprijed - ispitati kritički, mi smo poznati da smartphone će konačno biti tretirana u Gingerbread prije nego što zapravo je dobio 2,1 . Napokon, slušalica za kavu napokon nudi se nekoliko dodatnih detalja o neizbježnim nadogradnje, sada postaviti za rano kolovoza. Tvrtka je uputio neke korisnika zabrinutosti vezane uz promjenu funkcionalnosti koje će doći s nadogradnjom, uvjeravajući korisnike da nova verzija softvera će se držati telefona kamere UI netaknuta i da će značajka novije funkcionalnost poput tvrtke Facebook Unutar Xperia značajku. Uhvatiti Gingerbready video ispod, koji nažalost čini preživjeli ljeta na manjoj graditi ne manje bezbolan.

Nastaviti čitanje Sony Ericsson Xperia X10 uzimajući Gingerbread u kolovozu, konačno mogu pokazati lice u javnosti (video)

Sony Ericsson Xperia X10 uzimajući Gingerbread u kolovozu, konačno mogu pokazati lice u javnosti (video) prvobitno pojavio na Engadget dana ned, 20. lipanj 2011 00:16:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink Android HD blog | izvor Sony Ericsson | Pošalji | Komentari

Best Buy saviti Pravna Mišići Over &quot;Geek&quot;

Zanimljivi vijesti na URL:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/SeWhnSmbrd0/Best-Buy-Flexes-Legal-Muscles-Over-Geek:
siliconbits piše "US Elektronika trgovac Best Buy je bio spor, ali stalan u borbi za zaštitu svojih Geek Squad zaštitni znak, ali neki se pitaju je li 800-LB gorila od tech sektor maloprodaje ide predaleko u ratu na desno neke pogreške. Riječ 'Monstrum' je stoljetnim riječ koja se koristi u značenju "budale" ili "lud", ali je od početka 1980-ih, bila povezana s navijačima tehnologije u opće i računala posebno. To nije spriječila broj geek-tematske tvrtkama iz pogođene Best Buy je pravni tim u posljednjem desetljeću, uključujući Geek Housecalls, Iznajmljivanje Geek, Geek spašavanje, razgovarati s Geek, i nije iznenađujuće, luk-suparnika Newegg. "

Pročitajte više ove priče na Slashdot.