subota, 9. srpnja 2011.

Google: orkut će koegzistirati sa Google +

Zanimljivi vijesti na URL:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/0qIBKtwyB4s/Google-Orkut-Will-Co-Exist-With-Google:
splitenz piše: "Google druge socijalne umrežavanje web-mjesta, Orkut, koji je bio oko za oko sedam godina i ima desetke milijuna korisnika širom svijeta, i dalje će raditi uz novi Google + za sada. No, Google je ostavila opcije otvorene u vezi mogućnost od spajaju dva kroz neke vrste integracije dalje niz cestu. "

Pročitajte više ove priče na Slashdot.


<em>Space Invaders:</em> The Movie

Zanimljivi vijesti na URL:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/TN6ACmqMzts/emSpace-Invadersem-The-Movie:
rainmouse piše "Hollywood, očito nakon što je svjedok nevjerojatnih uspjeha i beskrajnim kritika drugih prilagodbi računalne igre sa svojim tipično zanosan priču i duboka, uvjerljivi karakter razvoja, sada je očito pokupio prava snimiti film temeljen na Space Invaders." Klasični 1980 arkadna igra iz Taito i Midway, koji je rangiran kao top arkadna igra svih vremena od strane Guinnessove knjige rekorda, kreće na veliki ekran ljubaznošću proizvođača Lorenzo di Bonaventura i Odd Lot Entertainment Gigi Pritzker. "" Molim vas, pomoći pružanjem odgovarajuće zemljište linija i karakter skice u nastavku.

Pročitajte više ove priče na Slashdot.


Twitter Endgame: IPO, šah, ili rulet?

Zanimljivi vijesti na URL:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/fCb0DLlpyg0/:

Urednici Napomena: Gost suradnik Semil Shah je poduzetnik zainteresiran za digitalne medije, potrošačke Internet i društvene mreže. On je sa sjedištem u Palo Altu, a možete ga pratiti na Twitteru @ semilshah .

Izvješća su swirling da Twitter je u razgovoru za podizanje 400 milijuna dolara, vrednovanje tvrtki u neposrednoj blizini 8 milijarda dolara. Čini se kao da je tek jučer da je Twitter podigli 200 milijuna dolara iz Kleiner Perkins . U vrijeme Kleiner ulaganja, neki kritičari chuckled ispod njihov dah, tvrdeći stari venture tvrtka je plaćati se na cijenu kako bi se tvrdnja malo kapitala u društvenim mrežama, koje su uočena su propustili.

Unatoč tome smijeha, to može biti John Doerr , njegovi partneri, drugi Twitter investitora , i njihovih zaposlenika koji dijele u posljednji smijati. Osim za uspjeh svojih niša sredstava, Doerr je točno znao kladiti da je odluka kada je lovio dolje ovaj posao u prosincu prošle godine. U kupnju komad Twitter, moglo bi se spojiti točkice za mogućnost da Doerr, uz njegovo duboko poznavanje Google , zna nešto o Twitter endgame koji je dobio njegova ulaganja sokova teče. Bilo je bezbroj blogu pokušava pokazati da bi Google trebao kupiti Twitter. U isto vrijeme, druge tehnologije divovi obješen bez socijalnih podataka može uočiti Twitter kao atraktivna stjecanja cilj također, dajući im veliku mrežu i pomaže oplovio mnoga ograđeni vrt-stranice ispunjene društvenim, korisnik-generiran sadržaj. Može li tvrtka glavnih dioničara pomoć u stvaranju natječaj za Twitter posao u vrlo malom tržištu?

Prozivka Twitter je ulagače je impresivan, puna imena plave tvrtki chip venture i potrošača web slavne osobe, od kojih su mnogi izgradili svoj ugled u velikoj mjeri kroz ovaj ulaganja i to s pravom. S oko 400 zaposlenih, polovica kojih su usmjerena na inženjering i proizvoda, Twitter ne mora nužno gotovo pola milijarde dolara dodatnog financiranja zadržati ide. Do danas, to je bio u mogućnosti rezervirati neki prihoda temelji se uglavnom na promiču cvrkut oglasnu jedinicu.

Međutim, također je stjecanje tvrtke kako bi se uklonili slijepe pjege u području tehnologije i proizvoda koje nude, do sada troši više od 50 milijuna dolara na kupi kao Fluther , TweetDeck , a većina nedavno, BackType . Moglo bi se napraviti u slučaju da je kao tvrtka nastavlja kako bi dobili proizvod natrag na stazu koja mješavinu domaćinstva plus nove akvizicije smisla da se proizvod točke stabilnosti. Čini se da je ono što se događa osobito pod vodstvom proizvod C0-osnivač Jack Dorsey , koji se vratio, ali još uvijek je predsjednik Uprave trga , i bivši Google AdSense gurua Satya Patel

Kingston Wi-Drive bežične pohrane za iOS pregled (video)

Zanimljivi vijesti na URL:http://www.engadget.com/2011/07/09/kingston-wi-drive-wireless-storage-for-ios-review/:

S gotovo 350.000 aplikacije i prebrojavanja, iPhone je maksimalni kapacitet od 32 GB ne dopušta čak i ispočetka površine App Store kataloga. Baciti u HD filmova, neki TV epizoda, stotine pjesama i nekoliko tisuća fotografija, a vi ćete biti žvakaća kroz one dostupne bajtova ni u kojem trenutku. Većina proizvođača nadoknaditi ovo ograničenje prema uključujući microSD utor za dodatni prostor za pohranu, ali ne Apple - ti si zaglavi s tim izvornim kapaciteta dok ste spremni za nadogradnju na novi uređaj. Srećom, za one koji trebaju više prostora za pohranu sada i ne misli plaćati za to, AirStash , Seagate je GoFlex Satelitski , a sada Kingston ultra-slim Wi-Drive vam omogućiti da poboljšate nastupa bez nadogradnje, ili prelaskom na drugu platformu. Niti jedan od ovih servera džepu dolaze bez kompromisa, no - da ćete biti trošenja više od $ 100 za čak najosnovnijih opcija, dok je dodao još jedan uređaj s prijenosnim mix.

Nastaviti čitanje Kingston Wi-Drive bežične pohrane za iOS pregled (video)

Kingston Wi-Drive bežične pohrane za iOS pregled (video) prvobitno pojavio na Engadget dana ned, 9. srpnja 2011 14:15:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink | | Pošalji | Komentari

Google predsjednik svjedočiti na Antitrust sluha

Zanimljivi vijesti na URL:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/Jp4dFhV4fSY/Google-Chairman-To-Testify-At-Antitrust-Hearing:
bonch piše "Nakon prijetnji sudski poziv, Google predsjednik Eric Schmidt će se svjedočenja u Senatu antitrust pododbor u rujnu. Google je negirao djelovanje anticompetitively i navodi njezin uspjeh kao uzrok povećane nadzora. Savezne trgovinske komisije i Europske komisije imaju i pokrenula antitrust istrage tvrtke, a Ministarstvo pravosuđa je također vodi kazneni sondu u svoje prihvaćanje oglasa skitnica web ljekarni, istraga Google je izdvojila 500 milijuna dolara za podmirenje. "

Pročitajte više ove priče na Slashdot.


Gillmor Gang 7.09.11 (TCTV)

Zanimljivi vijesti na URL:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/LVupj9bTZEo/:

Gillmor Gang - Michael Arrington, Dan Farber, Robert Scoble, i Steve Gillmor - uživali @ scobleizer je FaceTime turneju Floride napuštene Kennedy Space Center u nakon posljednjeg lansiranja shuttle. Odbrojavanje sat sub smrznute usred mora medija prikolica i veliki Twitter live skupštine zgrade. Ne, čekaj, koja je stajala do gdje FriendFeed Google + pokrenuta je prošlog tjedna.

Google + bi trebao kupiti Twitter, predložio @ arrington iz svog umirovljenja centar u Pacific Northwest. Nakon što je odmah zatvoriti svoje live stream na Google dana nakon Plus otišao javnosti, čini se malo vjerojatno Jack i Dick (i v. i Alice za taj tvar) je bilo bliže prodaje. Kao duh Walter Cronkite virili dolje od "stalno" CBS News bunkeru, CBSNewsOnline glavni urednik @ dbfarber školovani @ arrington na vijest dana. Svi smo dobili malo starije. I to je bilo to.


Pitajte Slashdot: živjeti bez interneta at-home pristup?

Zanimljivi vijesti na URL:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/Goq8wRIVNj8/Ask-Slashdot-Living-Without-Internet-At-Home-Access:
Anonimni čitatelj piše: "Odlučio sam da je internet više nije pozitivan utjecaj na moj život, i sam zainteresiran za ukidanje svoje službe. U interesu ne forgoing svih digitalnih pogodnosti, ja planiramo postaviti male intraneta, hosting malo sredstava da mislim da bih imati pristup na redovnoj osnovi (npr. tekst izvatkom Wikipedije). ja ću još uvijek imati pristup internetu u moj ured, i imati jednostavan pristup do javne Wi-Fi . u knjižnicama i kafića Moja pitanja su tako:? li itko imati bilo koji iskustvo života bez interneta što većih neugodnosti ste naići Koji su resursi trebam staviti na moj intranetu Ima li nešto sam pogledom "?

Pročitajte više ove priče na Slashdot.


Ex-NSA glavni Podržava odvojeni Secure Internet

Zanimljivi vijesti na URL:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/pymtSTTi2-Q/Ex-NSA-Chief-Supports-Separate-Secure-Internet:
Hugh Pickens piše "Nextgove izvješća da je Michael Hayden, bivši direktor i NSA i CIA-e, kaže da Sjedinjene Države ozbiljno svibanj ištanje to uzeti u obzir stvaranje nove internetske infrastrukture kako bi se smanjila opasnost od cyberattacks i nekoliko trenutni savezni dužnosnici, uključujući i SAD Cyber ​​Command glavni general Keith Alexander, također su plutali koncept '. sigurne mreže za kritične usluge kao što su financijske institucije, osjetljive infrastrukture, Vlada izvođačima, i vlada se da bi se zidom off od javnog weba. razliku. com, . xxx i druge nove domene sada proliferating Internet. osigurati će zahtijevati posjetiteljima da koriste certifikat vjerodajnice za ulazak i da će dalje raditi s korisnicima "Četvrti amandman prava na privatnost. 'Mislim da Keith pokušava sugerirati da nam je potrebno više otvrdnu poduzeća Struktura za neke aktivnosti i trebamo ići ga graditi ", kaže Hayden." sve one koji žele povrijediti svoju privatnost na Facebooku - neka ih i dalje igrati ". Glina Dillow piše da se na postojeće Internet svatko radi sve on-line anonimno, a dok to je super za slobodu, to je također opasno ako cyber kriminalci / strani hakeri su roamingu cyber selu. Prema predloženom. Secure Internet "vi svibanj ne biti u mogućnosti otići na određene četvrti web bez prikazivanja svoje radove na punktu - i možda se podvrgava jedan od onih ponižavajuće elektronske pat-padovi, kao, '. Dillow piše "Oni koji žele ostati anonimni na webu još uvijek može veseliti o u svijet dot-com, ali u dot-Secure carstvo te će morati dokazati da ste vi. "

Pročitajte više ove priče na Slashdot.


Rješavanje problema Scoble društvenih mreža

Zanimljivi vijesti na URL:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/yaoM7kuoWKk/:

Bilješka urednika: Gost književnik Stjenovita Agrawal blogova na redizajn i Tweets @ rakeshlobster .

Napokon sam blokiran Robert Scoble u Google +. Ja sam apsolutno ništa protiv Scoble. Ja bi mu se dive, zapravo. On je velika prednost za pokretanje scene i radi prokleto teško. Sam upoznao ga nekoliko puta i siguran sam da ćemo ponovno susresti. No, on je samo bio uzimajući biti put previše.

Moj Google + hrane je dominirao od njega. Pokušao sam uzeti pola koraka i samo ukloniti Scoble iz mog krugova. No, tada je postao Google trajnu # 1 prijedlog za novog prijatelja.

Vidio sam Scoble učinak drugdje. Kada Scoble pridružio Quora dok je povratak, njegov ulazak izazvao nagli pomak u Quora ponašanja . Njegovi legije sljedbenika ga je slijedila na Quora i upvoted svoje odgovore na štetu drugih. (Često, činilo se, čak i bez čitanja odgovor.) Quora Stalni uzvratio downvoting svoje odgovore, čak i kad su dobre odgovore.

To je u tijeku problem s novim društvenim mrežama. Silicijska dolina slavne dominiraju u razgovoru. Bliski prijatelj je na Google + top 100 lista, a ja ne mogu komentirati na jednom od svojih postova ne držeći moje obavijesti indikator svijetli za dana u isto vrijeme kao i njegov veliki sljedeće neprestano odgovara na post.

Dok je ovaj svibanj stvoriti veliko iskustvo za popularne ljude u Silicijskoj dolini, pa čak i za čitatelje u Silicijskoj dolini, to nije način da se izgrade masovno tržište društvenih mreža.

Iako sam kao puno sadržaja trenutno sam vidjeti na Google +, ima ograničen žalbu. Ona također ima opasne temeljni učinak kao nove sudionike ili pogled na razgovore, te ih oponaša ili odlučiti da to nije njihov sceni. To je kao vire u stranci i shvatio da ljudi koji su iznutra su ništa poput vas.

Vidio sam to dogoditi vrijeme i vrijeme opet s hiper svojstva kao što su Digg, ukusna, FriendFeed, Wave, glasine i sada Google +.

Nisam bio na Facebooku u vrlo, vrlo ranim danima. Ali ja bih biti spremni kladiti se razgovor nije bio u prvom redu o tech tvrtke i život tech rukovoditelji. To je više vjerojatno oko vruće ljude na kampusu, Cambridge barovima i restoranima, strašna profesori, jebani vrijeme, uspjeh posade tima i koji zakačen sa koga.

Jedan od mojih ranih iskustava s tim što pogoni socijalnog ponašanja online bilo je kada sam radila u AOL-u. Dio našeg tima otišao u Dublin u susret s našim dev timu. Jedne noći smo se i moj šef chugged Guinness. Uzeo sam video da i objavljen na AOL Uncut nije video site. Ja IMed link prijatelju. Unutar sat vremena, ljepušan velik dio svaki na našeg tima diljem svijeta su ga vidjeli.

To je vrsta sadržaja je sranje-tonu više zanimljiv za većinu ljudi (mi uključeni) od rasprave o tome hoće li Google + treba resurface post svaki put kad netko komentara ili klikom li jedan gumb na web-stranici ima utjecaj na Google +.

Paradoksalno, u kojoj mjeri ograničenja Twitter guše razgovora pomogao njegov rast. Jer pravi razgovor je teško koristeći Twitter (nasuprot samo tweeting iz svoje priče) ne postoji očekivanje da će ljudi sudjelovati s vama u njemu. Budući da Tweets nestati kao firehose dalje jaka kiša, to je lakše da ih ignorirati. Znam-I've to učinio.

To žalbe na puno ljudi koji su popularizirali Twitter:-lista poznatih osoba, medija, političara i Megabrands. Njihova primarna svrha na Twitter je povezati svoje verzije događaja. Ne radi se o razgovoru s publikom. CNN zapravo ne žele razgovarati s vama. Oni žele razgovarati na y

Sony najavio kraj za MiniDisc Walkman

Zanimljivi vijesti na URL:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/G_0kocEhJ48/Sony-Announces-End-For-MiniDisc-Walkman:
Ljubljeni od koncerta sužava za svoje male veličine, otpornost na udarce, i dugo trajanje baterije, MiniDisc rekordera nikada mnogo uhvaćen na s javnošću. Sjećam se igrati s jednim od ranih 90-tih - prije kvalitetnih solid state stereo snimanje su pristupačne - i veselimo se danas da ću imati jedan od moj posjedovati. Reprodukcija samo palube bili dostupni, ali razumljivo (u retrospektivi) nikada nije postao velika prodavača, kad MiniDisc je uveden, CD-ovi su još uvijek nedavne kut, i 8-track je svježe u glavi. Glazba navijači su vjerojatno umorni od zamjene svojih vinila i kaseta s sljedeća velika stvar. Ipak, sa svojim jeftinim medijima i pristojan prijenosni snimači, MiniDisc pogodio žicu za neke koristi, i zaglavi okolo bolje nego digitalna kompaktna kaseta. Sada, 19 godina nakon uvođenja MiniDisc formata, Sony je najavio da će prestati dostave svoje MiniDisc Walkman proizvoda u rujnu, iako to će i dalje proizvoditi prazni medij.

Pročitajte više ove priče na Slashdot.


Nike + GPS društvene promjene mogu učiniti ljudi pokrenuti iz Twitter, Facebook računa

Zanimljivi vijesti na URL:http://www.engadget.com/2011/07/09/nike-gps-social-update-may-make-people-run-from-your-twitter-f/:
Nike ovaj tjedan izašla iz promjenama na svoje Nike + GPS aplikaciju, uključujući i ispravke grešaka i auto-kalibracija značajku, što bi trebalo poboljšati točnost vaših vožnji. Također, na ploči su društvene značajke, koje gurati trčanje ažuriranja na Facebook i Twitter. Tweets / postove sreću mogu se uređivati ​​prije slanja van u svijet, ali bih preporučiti koristeći malo diskrecije prije utovara svoj hrani pojedinosti svoje najnovije rada. Ažurirano app može preuzeti odmah za $ 2 s iTunes.

Nike + GPS društvene promjene mogu učiniti ljudi pokrenuti iz Twitter, Facebook računa prvobitno pojavio na Engadget dana ned, 9. srpnja 2011 0:00:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink iLounge | izvor iTunes | Pošalji | Komentari

Facebook zarobljeni u MySQL &#39;Fate gore od smrti&#39;

Zanimljivi vijesti na URL:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/llynSCKwARc/Facebook-Trapped-In-MySQL-a-Fate-Worse-Than-Death:
wasimkadak piše ovaj izvadak iz GigaOM: "Prema bazi podataka pionir Michael Stonebraker, Facebook je operativni veliki, složeni MySQL provedbu ekvivalent 'sudbinu gore od smrti", a jedini izlaz je "zagristi metak i prepisati sve." Nije da je nužno Facebook krivnja, iako. Stonebraker kaže društvene mreže smetnja je sve previše čest među web startups koji počinju malim i narasti do epskih razmjera. "

Pročitajte više ove priče na Slashdot.


Kako Hydrostor ima za cilj promijeniti Snaga igre Pohrana energije pod vodom

Zanimljivi vijesti na URL:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/uiR0SSpNiMc/:

Bilješka urednika: Gost književnik Josip Puopolo je poduzetnik i start-up manijak, koji je blogove o raznim temama, uključujući zelene inicijative, tehnologije i marketinga.

Bilo je fer malo zabrinutost u posljednjih nekoliko godina o sposobnosti naših elektrana za opskrbu električnom energijom odgovarajuće tijekom razdoblja od vrha potražnje. Hydrostor , Toronto-temeljen poduzeće, je uzimanje drugačiji pristup u pružanju rješenje koje omogućuje biljke za pohranu njihova moć koristi komprimirani zrak u podvodnom spremnika.

Točnije, Hydrostor ima višak energije stvorene tijekom razdoblja off-peak potrošnju i pretvara tu energiju u komprimirani zrak preko kompresor za zrak, što zauzvrat napuhavanja akumulatori postavljeni ispod površine tijela vode. Dubina vode drži zraka na konstantan tlak, pomaže za pohranu energetski potencijal.

Kada se uređaj je potrebno, zrak je pušten kroz expander i električna energija proizvedena. Kroz izmjenjivač topline, moderna kompresora i ekspandere, sustav pristupa adijabatski rad, postizanje učinkovitosti preko 70 posto.

Ova tehnologija ima potencijal za rješavanje povremenih prirode obnovljivih izvora energije, pomoć decongest prijenos i distribuciju linija, i stvoriti bolje učinkovitosti postojećih generacije.

Do danas, Hydrostor oslanjala teško na državne potpore i istraživanja da biste započeli. Oni sada traže daljnje financiranje iz privatnih izvora i vlada skupine za proširenje. Oni su trenutno u pilot fazi broj projekata.

Prednosti su očite, prislušni u trgovini moći potrošača kada to zahtijevaju, a ne stalno održavanje veći-od-normalne opskrbe bi se stvorili učinkovitiji mrežu. Hydrostor procjenjuje da više od 50 posto najvećih svjetskih opterećenje centara nalazi se vode te bi stoga biti kandidati za njihov sustav. Ako ovaj model pokaže istinita, to bi uštedjeti milijarde dolara, a godina je potrebno za izgradnju novih generatora. Hydrostor ne žele zamijeniti nova generacija projekata, ali samo da bi postojeće mreže više učinkovita i pouzdana.

Tvrtka je osnovana od strane Cameron Lewis u 2010 kada je identificirao potrebu za učinkovitiji način za pohranu električne energije. Cameron procjenjuje da je trošak za pohranu energije koriste njegov sustav je 50 posto jeftiniji od spremanje električne energije preko baterije.

On je došao na ideju dok je radio na vjetroelektrane u Sjevernoj Ontario, i vidio potencijal snage za pohranu. Alternativnih izvora energije, kao što su vjetar, zahtijevaju neku vrstu moći pohranu mehanizam za stvaranje tereta prošireni baze. Za nepoduzetan, "base load" se odnosi na minimalni iznos snage koja komunalnih ili distribucija tvrtka mora staviti na raspolaganje svojim korisnicima u bilo koje vrijeme. Osnovnog opterećenja tradicionalno je stvorio trčanje biljke 24 / 7 za generiranje potrebne energije.

Jedan od tradicionalnih kuca protiv obnovljivih izvora energije dolazi u pitanje što učiniti kad vjetar ne puše ili sunce ne sja, budući da potražnja za napajanje nikada ne prestaje. Isplativ skladištenje koje snage bi to moguće stvoriti pouzdan temelj opterećenje i omogućiti smart grid tehnologije.

Ripple effect iz ove aplikacije će biti raširena kao što postaje nove mogućnosti za energiju arbitraža i povećanje održivosti za projekte obnovljivih izvora u blizini velikih vodenih. Jedan od potencijalnih ograničavajući faktori za uspjeh Hydrostor će se njegovo usvajanje u većem mjerilu.

Svi trenutni projekti su 1 do 4 megavata (MW) u dizajnu, a veće biljke počinju u stotinama megavata. Cameron tvrdi ne samo da je ovaj sustav može razmjera, ali čim se hav

Prijetnja prostor krhotine i kako to podnijeti

Zanimljivi vijesti na URL:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/Cwrzm1mmW18/:

Napomena urednika: Sljedeći gost post je Scott Spence, direktor, Raytheon prostor Ograda program , Integrirana obrambenih sustava.

Jučer obilježen značajan dan u povijesti SAD-a kao NASA je lansirala svoj konačni space shuttle, završava 30-godišnje doba. Četiri astronauti-zapovjednik Chris Ferguson, pilot Doug Hurley i misije stručnjaka Rex Walheim i Sandy Magnus-su vodeći 12-dan Atlantis misije, 135. i konačni bijeg katom space shuttle programa. Nakon što je Atlantis se vraća na Zemlju, NASA službeno će povući program i pomak fokus na razvoju nove generacije vozila posada istraživanje (CEV) u mogućnosti prevoženja posade i tereta na Zemljinu orbitu, mjesec i Mars.

No, samo nekoliko dana prije lansiranja Atlantis, nešto neočekivano napravio naslove .

Vrtoglavih prošlosti Međunarodnoj svemirskoj postaji na 29.000 kilometara na sat, dio prostora krhotina došao samo 1.100 metara udaljen od sudara, prisiljavajući članova posade da se utočište u dva prostora kapsule rezerviran za hitne bijeg.

Od predstavljanja prvog umjetnog satelita, Sputnik 1, 1957, Zemlje niskog orbiti je postala sve ispunjene čovjek napravio prostor krhotine objektima u rasponu od jednog mrlja od boje do većih eksplozija i sudara fragmenti na cijeli mrtav satelita. Samo prije dvije godine, Iridium satelit sudario s istekao ruski Cosmos letjelica, značajno pridonosi u iznosu od krhotina već u Zemljinoj orbiti.

Komad krhotine kao mali kao jedan centimetar putuju po nevjerojatno velikim brzinama može u potpunosti uništiti operativni satelit, ako orbite sijeku dvije. Utjecati postojećih tehnologija, više od 20.000 predmeta je katalogizirana Space Command, ali se procjenjuje da više od pola milijuna komada postoje. Iako untracked, te dijelove "junk prostora" može biti smrtonosan za naš prostor sustavi-od vojnih prostora sustava za komercijalnim sustavima za civilno Space Systems-nitko nije neranjiv na prijetnju.

Naša Povećanje Ovisnost o svemiru

Tijekom posljednjih deset godina, prostor je postao neraskidivo povezan sa svim aspektima ljudskog života. Samo pokušajte zamisliti jedan dan bez osnove poput bankomata, GPS uređaja, DirectTV i Weather.com. Oba samostalne djelatnosti i globalne trgovine u velikoj mjeri ovise o komunikaciji, daljinska istraživanja i navigacijski sateliti iz svemira. Samo prije tri godine, svjetske vlade svemirski program rashodi dostigli povijesne uspone više od 62 milijarde dolara dolara.

Slično tome, prostor je postao od vitalnog značaja za vojne operacije. Ulaganja u satelitske komunikacije programi su penjanje naglo, dosegnuvši 6,6 milijarde dolara potrošeno u 2008 i za ne-klasificirane obrane i civilnim programima. No, sve veću važnost prostora u svakodnevnom životu, globalna trgovina i nacionalnu sigurnost dao ustati na veliku zabrinutost o ranjivosti prostora američkih sustava za poremećaj u slučaju međunarodnog sukoba.

Prema tome, više od 128 satelita planirani su za početak u sljedećem desetljeću potaknut najvećim dijelom naše nacije u sektoru obrane.

Ali to sve veći broj satelita u orbiti oko Zemlje je napravio prostor mnogo opasnih mjesta u posljednjih nekoliko godina. Niska orbita sada su postali toliko krcat da operateri redovito su prisiljeni da bi hitne manevrima paljenjem potisnika kako bi se izbjeglo katastrofe.

To u kombinaciji s brzom širenju prostora krhotine naglašava imperativ za preciznije prostora za praćenje i nadzor poboljšanja.

Nove mogućnosti

U bliskoj budućnosti, poboljšane "prostor situacijske svijesti" sposobnosti bit će mjerodavan za otkrivanje i izvještavanje o širenju prostora krhotine i sve veći broj spa