četvrtak, 27. listopada 2011.

Dell, Canonical prodati Ubuntu računala na prodajnim mjestima u Kini

Zanimljivi vijesti na URL:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/3fjHmI6m7mY/dell-canonical-to-sell-ubuntu-pcs-at-retail-locations-in-china.ars:

Canonical i Dell se udružili za prodaju računala s predinstaliranim Ubuntu u trgovinama u Kini. Program, koji bi mogao pomoći u poboljšanju mainstream vidljivost Linux-temeljen operativni sustav će span 220 maloprodajnih mjesta.

Prema priopćenju koje Canonical objavio je jutros na službenom blogu, proizvodi će biti postavljen s marketinškim materijalima koji naglašavaju vrline Ubuntu platforme. Trgovina na malo osoblje će također biti osposobljeni objasniti proizvoda za potrošače.

Dell u početku počeo nude proizvode sa predinstaliranim Ubuntu na opće potrošača u 2007 nakon što je vidio značajan zahtjev na IdeaStorm stranicama. Kao što smo ukazali na vrijeme, IdeaStorm upvotes su iz zagovornici platforme, a ne potrošače koji istinski željeli kupiti Dell računala s predinstaliranim Linuxom. Mi smo tvrdili da će biti više osjetljiv za Dell jednostavno ukazati na to koji su hardverske konfiguracije Linux kompatibilan, a od pružanja predinstalacije.

Bilo je nekoliko incidenata gdje potrošači koji su bili zbunjeni Ubuntu mogućnost završio s proizvodom koji nisu htjeli ili ne razumiju, ponekad s bizarnim rezultatima . Dell ne čini se da nudi Ubuntu na redovnoj potrošača modele iz SAD-a web stranice. Posjet dell.com / ubuntu prikazuje poruku o pogrešci: "Nema konfiguracije vrijede za odabrane filtera."

Canonical je također ranije eksperimentirao sa malo plasman medij instalacije. Boxed primjeraka Ubuntu su se prodavale po Best Buy u 2008 za $ 19.99. Nije jasno da li taj trud imao smisla utjecaj na Ubuntu usvajanje, ali se čini malo vjerojatno.

Kina općenito se smatra da je više prijateljski za Linux na radnoj površini. Raznim državnim agencijama u zemlji su usvojile otvoreni sustav source operativni kao dio napora kako bi se uklonili piratstva u IT vlasti. Mnoge države implementacije u Kini navodno koriste domaće Red Flag Linux, međutim, umjesto stranog okus operativnog sustava.

Kao što smo izvijestili u našem nedavnom pregledu Ubuntu 11,10, operacijski sustav je sazrijevanje i ima mnogo za ponuditi potrošačima, ali i još uvijek pati od nekih tehničkih nedostataka u ključnim područjima kao što su hardverske podrške. Dell vjerojatno će biti krojenje hardvera i softvera za ponuditi najbolje moguće iskustvo, ali to još uvijek nije jasno hoće li se svidjeti redovito krajnjim korisnicima.

Pročitajte komentare na ovaj post


ViewSonic V3D241wm, monitor računala s 3D

Zanimljivi vijesti na URL:http://www.tecnoka.com/perifericos/viewsonic-v3d241wm-un-monitor-para-ordenador-con-tecnologia-3d/:

ViewSonic također žele biti ostavljeni, a predstavila je novi monitor koji ima tehnologiju modni u to vrijeme, 3D.

V3D241wm ViewSonic ima 24-inčni LED zaslon s latencija 2 ms, 300 candelas svjetline, kontrasta i 20.000.000:1 120Hz refresh rate, frekvencija prema uputama proizvođača za uživanje u 3D sadržaja korištenjem polarizirane naočale uključeni u ovaj monitor.

Trenutno ne znamo što je cijena eura, ali u Velikoj Britaniji se prodaje za oko 330 funti, koja je u trenutnom tečaju će biti oko 376 €, iako ne možemo učiniti to cijene kada se biti na prodaju u Španjolskoj.

Više informacija | ViewSonic

Rezanje Otvaranje hladnjaka heatpipe vidjeti unutrašnjost

Zanimljivi vijesti na URL:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/TUaTrWT6VDI/cutting-open-a-heatsink-heatpipe-to-see-inside:


Anonimni čitatelj piše: "Frostytech dobiva na srcu Zalman je CNPS11X heatsink rezanjem dio heatpipe od CPU hladnjaka na uvid svoje unutarnje kompozitnih struktura heatpipe fitilj. Sada da je u dubini heatsink pregled! Zanimljivi fotografije secirao heatpipe-a složeni fitilj - sinterirani bakar u prahu na vrhu i aksijalnim Groove fitilj ispod - da ste vjerojatno vidjeli negdje drugdje u kasnim 1960-ih prvi komercijalni heatpipes su korišteni od strane NASA-e za stabiliziranje satelitske temperaturama, a sada su stabilizirali višejezgrenih procesora "..

Pročitajte više ove priče na Slashdot.

Avira Anti-virus Otkriva

Zanimljivi vijesti na URL:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/rH_jBMJofEA/avira-anti-virus-detects-itself:


ddfall piše "Nakon nedavne nadogradnje, Avira anti-virus softver izvješća svoje AESCRIPT.DLL sliku kao Trojanski ili spyware iz članka:" dodgy AntiVir virus definicija datoteka je brzo izvukao i zamijeniti novom verzijom - 7.11.16.146. - da riješi problem, kao što je objašnjeno u službenim post na Avira je podrška forum ".

Pročitajte više ove priče na Slashdot.

DARPA: Rekonstruirati Shredded dokumenti, Win $ 50K USD

Zanimljivi vijesti na URL:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/M22h6FKI9GM/darpa-reconstruct-shredded-docs-win-50k-usd:


ematic piše sa linkom za interesantan natjecanje iz DARPA: "Sposobnost da se rekonstruira isjeckan dokumente potencijalno će dati informacije koje mogu spasiti živote ili ponuditi važne informacije o protivnika planove Trenutno, ovaj proces je puno prespor i previše naporan rad,. osobito ako su dokumenti rukom. Mi smo u potrazi za Shredder izazov za generiranje nekih skok naprijed-razmišljanje u ovom području. Shredder Izazov se sastoji od pet različitih problema. ukupna nagrada ovisi o broju i težini problema riješiti. "

Pročitajte više ove priče na Slashdot.

Asteroid preleta otkriva tijelo preostalo od rođenja Sunčevog sustava

Zanimljivi vijesti na URL:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/Qub-yk5f3e4/asteroid-flyby-reveals-a-body-left-over-from-birth-of-the-solar-system.ars:

Mnogi od asteroida u našem solarnom sustavu uglavnom hrpe ruševina, razdiru sudari i samo slabo izdvajali natrag zajedno gravitacijom. No, veći asteroida, one i do 100 km, općenito će preživjeti najviše sudara s manjim objektima netaknut. Kao rezultat toga, ona je sugerirao da ove veće asteroida će uglavnom su nepromijenjena od osnutka Sunčevog sustava. Kao takve, mogu nam dati sliku ranog Sunčevog sustava uvjeta u vrijeme prvog planetesimals zgusnuta, i prije nego što su spojili stjenovite unutarnje planete.

U srpnju 2010, ESA- Rosetta misija obavlja bliski prelet velikog asteroida 21 Lutetia. Za godinu dana nakon toga, to je bio najveći asteroid smo posjetili (NASA-ine misije Dawn jer je otišao u orbitu oko 4 Vesta. Rosetta poslali kući fantastične slike u to vrijeme, i sada, više od godinu dana kasnije, znanstvena analiza je završena . Tri radovi na Lutetia bit će objavljeni u današnjem izdanju časopisa Science.

Pročitajte ostatak ovog članka ...

Pročitajte komentare na ovaj post


Uočenih u Iranu, trojanski Duqu ne može biti "sin Stuxnet" nakon što su svi

Zanimljivi vijesti na URL:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/Zc9Jhf4CPEA/spotted-in-iran-trojan-duqu-may-not-be-son-of-stuxnet-after-all.ars:

Godinu dana nakon Stuxnet crv ciljane industrijske sustave u Iranu i iznenađeni sigurnosti istraživači s sofisticiranost, novi trojanski zove Duqu je proširila kroz divlje, dok se pod nazivom "Sin Stuxnet" i "prethodnica buduće Stuxnet poput napada. "Istraživači iz Symantec reći Duqu i Stuxnet vjerojatno su pisani istim autorima i temelji se na isti kôd.

No, daljnje analize sigurnosnih istraživača iz tvrtke Dell sugeriraju Duqu i Stuxnet ne može biti usko povezani nakon svega. To ne znači Duqu nije ozbiljna, što su napadi prijavljeni su u Sudanu i Iranu. Ali Duqu može biti potpuno nova vrsta, s krajnjim ciljem da je još uvijek nepoznat.

Pročitajte ostatak ovog članka ...

Pročitajte komentare na ovaj post


Hakeri Ukratko Kontrolirana Vlada SAD-a Sateliti

Zanimljivi vijesti na URL:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/4860bdwO9JU/hackers-briefly-controlled-us-government-satellites:


Orome1 piše "dva američka satelita su mijenjani od strane hakera - vjerojatno Kineski one - u 2007 i 2008, tvrdi uskoro biti objavljen izvještaj američko-kineski gospodarski i sigurnost Komisije za provjeru dva satelita, sateliti za snimanje zemljine površine-7. i Terra AM-1, je omelo u četiri navrata, čime napadačima da se u zapovijedanje satelita za dva više od dvanaest minuta svaki put. Srećom, oba satelita se koristiti samo za promatranje Zemlje klime i terena , a hakeri nikad zapravo zloupotrebljava svoju kontrolu nad njima na bilo koji način. "

Pročitajte više ove priče na Slashdot.

Motorola Atrix 2 pregleda

Zanimljivi vijesti na URL:http://www.engadget.com/2011/10/27/motorola-atrix-2-review/:
Vidjeli smo puno igra-mijenjanje uređaja u ovoj godini, nisu mi? 2011 je već svjedočio prvi Honeycomb tablets, priliv LTE i uvođenje boatload broj smartphone uređaja s dual-core procesora. Jedan od tih uređaja je revolucionarnu 4G Motorola Atrix , koji smo nazvali najbolji smartphone na CES-u 2011 zbog svoje snažne Tegra 2 SoC i jednostavno inovativni Webtop operativni sustav s pripadajućim Lapdock. To je nova, i to je bio snažan.

Ni deset mjeseci nakon Atrix-a 22. veljače lansirati, već smo vidjeli njegov nasljednik, podesno zove Atrix dva. Na rizik od sondiranje tupi, to nije revolucionarni uređaj - osim nekoliko udaraca u naočale, većim zaslonom i svježe redizajn, ne nudi istu razinu sposobnost privlačenja pažnje javnosti ili inovacije tako željno pokazao u prvoj iteraciji. No, ne nastavak nadoknaditi nedostatak peći? Koliko to poboljšati u odnosu na izvorni? Da li najnoviju verziju Lapdock zadovoljiti? Mi ćemo odgovoriti na ova pitanja i još mnogo toga nakon prekida.

Nastaviti čitanje Motorola Atrix 2 pregleda

Motorola Atrix 2 pregled prvobitno pojavio na Engadget dana ned, 27 listopad 2011 14:00:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink | | Pošalji | Komentari

SONY PS Vita Prvo izdanje bala za pre-order, omogućuje Sjeverne Amerike kupaca snag je jedan tjedan rano

Zanimljivi vijesti na URL:http://www.engadget.com/2011/10/27/sony-ps-vita-first-edition-bundle-up-for-pre-order-lets-us-buye/:
Sjedinjene Države ne mogu biti uzimajući PS Vita na prvi , ali to ne znači da ne možete biti prvi klinac na blok da posjedujete jedan. Sony je na svojoj SAD PlayStation Blog je danas, otkrivajući svoje Prvo izdanje snop nosiv gaming elektrana , što je za unaprijed naručiti sada na "odaberite trgovaca." Američki kupci će dobiti 3G + WiFi Vita sa limited edition slučaju, 4GB memorijska kartica i kopiju Little deviants za 350 dolara, dok je kanadski kupci će dobiti WiFi samo varijanta za $ 299 - još bolje, to će doći na vašemu pragu tjedan dana prije 2012/2/22 datum izlaska za Sjevernu Ameriku. Naravno, to ne može imati željan dobar kao pro bono AT & T 3G , ali ako ste upravo moraš imati to, dobro ih je pauze, y'all. Naći ćete više informacija na izvoru link ispod, ili Amazon, gdje smo već ga uočio.

Sony PS Vita Najprije izdanje Bundle za pre-naloga, omogućuje sjevernoameričke kupce ga uloviti jedan tjedan rano izvorno pojavio na Engadget dana ned, 27. listopada 2011 13:31:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink | izvor PlayStation Blog (US) | Pošalji | Komentari

Blockbuster pokušava izbjeći Warner Bros "28-dan" kupcima samo "prozor

Zanimljivi vijesti na URL:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/2hyzFdMqU0c/blockbuster-trying-to-evade-warner-bros-28-day-buyers-only-window.ars:

Današnji digitalni, globalno, na zahtjev medijskog prostora ima samo minimalan utjecaj na Hollywood je "windowing" ovisnost-istiskuje filmova u fazama u kina, a zatim pay-TV, zatim satelit, a zatim fizički iznajmljivanje. Studios i dalje gurati svoje "kupce samo" prozor u kojem film mogao se kupiti u trgovinama kao što su Wal-Mart, ali ne bi bilo na raspolaganju za iznajmljivanje.

Blockbuster neće ići uz zahtjev za odgodu novo izdanje najam za 28 dana nakon što su prvi idu u prodaju. U znak odmazde, Warner Bros je odbio prodati filmovi izravno na lancu, prisiljavajući Blockbuster izvor tih filmova negdje drugdje. To je ista taktika koju koristi studijima na RedBox, koja ne dobivaju DVD za iznajmljivanje dok su bili na maloprodajnom tržištu četiri tjedna.

"Pitanje je: Kako ćemo napraviti vlasništvo više vrijedne i atraktivne" Warner Bros Home Entertainment je predsjednik Kevin Tsujihara rekao je Financial Times . "Započeli smo proces stvaranja prozora u cigle i mort DVD i Blu-ray za iznajmljivanje."

Blockbuster može raditi oko studiji želje, jer DVD i Blu-ray diskovi su fizički predmeti i time podliježu "prvu prodaju doktrine" u SAD-u, nakon kupnje, prodavatelj ne može nastaviti vršiti kontrolu nad objektima. To nije istina online streaming i download , dajući studija mnogo veću moć za kontrolu prozora usluge kao što su Netflix.

Pročitajte komentare na ovaj post


Pitajte Slashdot: Kako ste Haunting Your House Ovo Hallowe'en?

Zanimljivi vijesti na URL:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/MOzhT-Avt7Q/ask-slashdot-how-are-you-haunting-your-house-this-halloween:


Hallowe'en je samo oko kutu. Ja sam proveo sate ovog mjeseca poring preko maske, magla strojeva, automatiziranih čudovišta i zvuka aktivira ples kostura (uglavnom previše bogati za moju krv), a radio je s mojim bratom i sestrom je proganjati moja mama je kuća sa zastrašujuće slike, humci Spider-remenje, zvučni efekti, strobe svjetla, pozornice krvi, svijeće, noževi i zapušten. Kao i svake godine, ipak, najbolje postavio planovi su one koje se s nakon što je činjenica (zašto ja uvijek planiraju izgraditi lijes s Bibliju odbijaju magnetski poklopac i odgovarajući Biblije, ali nikada ne?), I dok naš trud je zabavno i zadovoljavajući, to definitivno nije guranje omotnicu. (Postoji obilje dobre inspiracije vani, iako, za ljude koji ne žele ići malo lud.) Pa pitam: Što radiš slaviti duh Hallowe'en? Konkretno, koristite bilo koji dobar stagecraft stilu tehnologije kako bi vaš stan, dvorište, ili susjedstvu samo malo strašniji nego obično? Bilo dobar savjet na temelju prethodnih iskustava progoni, bilo kao redovan gost ili hauntee? Kakav je učinak Želite li mogao stvoriti, dati dovoljno vremena i novca? Da li kontrolirati bilo koji aspekt vašeg zaslona računalo? Razmislite široko: Linkovi na inspirativno komercijalne proganja, izvori zanimljive opreme, a svoje omiljene kuće nezaboravna projekata na Instructables su svi dobrodošli, kao i relevantne savjete iz dijelova svijeta gdje Hallowe'en nije glavni slučaju da je u SAD-u

Pročitajte više ove priče na Slashdot.