ponedjeljak, 3. siječnja 2011.

PS3 Root Utipkajte Found

Zanimljive vijesti prikaza u http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/pTrtNQu9U50/story01.htm:
Anonimni čitatelj piše: "PlayStation 3 'root ključ' se koristi za kod potpisivanja je pronađen od strane Geohot. To omogućuje pokretanje homebrew bez potrebe za psjailbreak-style USB-uređaja, te pruža nadu za one na firmware verziju 3,55 koja se trenutno ne mogu biti vraćen. ključ i ne može se mijenjati bez hardverske modifikacije. Ups. "

Pročitajte više ove priče na Slashdot.




Spectec CameraJet sustav obećava da će donijeti UWB povezivanje s kamerom

Zanimljive vijesti prikaza u http://www.engadget.com/2011/01/03/spectec-camerajet-system-promises-to-bring-uwb-connectivity-to-y/:
Nije zadovoljan sa Eye-Fi kartica da biste dodali neke bežičnog povezivanja na vaš digitalni fotoaparat? Onda to izgleda da ćete uskoro imati drugu opciju ljubaznošću Alereon i Spectec - oni samo sam najavio svoju Spectec CameraJet sustav, koji se sastoji od Wi-Jet SD karticu i Wi-Jet USB dongle koji kombiniraju da dostavi "brže od žice "Ultra Wideband (ili UWB ) veza pogodan za prijenos datoteka ili streaming video. Nažalost, nema naznaka cijene ili točan datum izlaska samo još, ali Alereon i Spectec kažu sustav se očekuje da će ići u proizvodnju u veljači. Full press release je nakon pauze.

Nastaviti čitanje Spectec CameraJet sustav obećava da će donijeti UWB povezivanje s kamerom

Spectec CameraJet sustav obećava da će donijeti UWB povezivanje s kamerom prvobitno pojavio na Engadget na ponedjeljak, 3 siječanj 2011 14:55:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink SlashGear | | Pošalji ovaj | Komentari

Istraživači tvrde 1.000 Core Chip Kreirano

Zanimljive vijesti prikaza u http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/Jmgywl8dhcA/story01.htm:
eldavojohn piše: "Sjetite se prije nekoliko mjeseci, kada se raspravljalo o izvedivosti tisuća core procesor? Korištenjem FPGAs, Glasgow University istraživači tvrde da je dokaz koncepta 1.000 core čip koji su ukazali trčanje MPEG algoritam pri brzini od 5Gbps. Od jednog istraživača, 'Ovo je vrlo rano proof-of-concept rada u kojem se nastoji pokazati zgodan način da se program FPGAs tako da se njihov potencijal pružiti vrlo brza obrada moć se može koristiti puno više široko u budućnosti računalstva i elektronike. Iako su mnogi već postojeće tehnologije trenutno koriste FPGAs, uključujući i plazma i LCD televizore i računalne mreže routeri, njihovo korištenje u standardnim desk-top računala je ograničen. Međutim, već smo gledajući neke mikročipova koje kombiniraju tradicionalne CPU sa FPGA čipovima su najavili programere , uključujući i Intel ARM. Vjerujem da ove vrste procesora samo će postati češće i pomoći da se ubrza računala još više u narednih nekoliko godina. "

Pročitajte više ove priče na Slashdot.




PrimeSense i ASUS tima, donijeti Kinect poput Wavi Xtion na svoj HTPC

Zanimljive vijesti prikaza u http://www.engadget.com/2011/01/03/primesense-and-asus-team-bring-kinect-like-wavi-xtion-to-your-h/:
PrimeSense je mozak iza Microsoft Kinect, i želi veći dio kolača , ASUS ima reputaciju najavljuje prekrasno otkačeno periferije svake godine. Na CES 2011, Wavi Xtion će provjeriti s obiju kutija lijepo. U Ukratko, Xtion je PrimeSense 3D dubinu kamera izgrađen isključivo za PC, ali s twist važna - ona povezuje Wavi okvir ASUS vidite odmah iznad, koji bežično potoci svoje podatke kako bi vaš dnevni boravak PC-u, uklanjanje kabel ili dva. Oh, i treba ASUS privući dovoljno razvijen, čak i ona će se srušiti aplikacije iz Xtion online trgovine. ASUS kaže da ćemo vidjeti paket komercijalno dostupna širom svijeta u Q2 iduće godine - s UI i izbor aplikacija i igara na ploči - ali oni će puštanje developer Xtion PRO kit u veljači iskušati sve što Kinect hakeri u kodiranje čarobne stvari za platformu. Nema više detalja za sada, ali ima događaj u Vegasu ovaj tjedan gdje ASUS je sve, ali zasigurno to show off. PR nakon pauze.

Nastaviti čitanje PrimeSense i ASUS tima, donijeti Kinect poput Wavi Xtion na svoj HTPC

PrimeSense i ASUS tima, donijeti Kinect poput Wavi Xtion na svoj HTPC prvobitno pojavio na Engadget na ponedjeljak, 3 siječanj 2011 13:11:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink | | Pošalji ovaj | Komentari

MS Pita Google odgoditi Fuzzer Alat

Zanimljive vijesti prikaza u http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/ztZ20F9ED1w/story01.htm:
eldavojohn piše "Poljski Google sigurnosti bijeli šešir Michal Zalewski najavio je zabrinutost da je jedan od sto ranjivosti njegov fuzzer alat pronaći u IE je dobro poznato da treće strane hakera u Kini. Njegova jednostavno objašnjenje daje zanimljiv counter argument Microsoft uobičajeno zahtijevati da sigurnosni problemi neće biti pušten sve dok oni polako mogu ih istražiti. Iz članka, "Microsoft zatražio Zalewski odgoditi cross_fuzz's release, ali ga je odbio, dijelom zbog svog straha IE ranjivost već bio istražiti kineski hakeri, ali i jer je tvrtka za sigurnost stručnjaka nije odgovorio na informacije koje on pruža. " Možete pročitati o tome, a preuzeti cross_fuzz za vlastitu upotrebu. "

Pročitajte više ove priče na Slashdot.




Freescale najavio procesor i.MX 6 serije, želi quad jezgre u vaš smartphone

Zanimljive vijesti prikaza u http://www.engadget.com/2011/01/03/freescale-announces-i-mx-6-processor-series-wants-quad-cores-in/:
Freescale najavio procesor i.MX 6 serije, želi quad jezgre u vaš smartphone
Power. Trebamo više. Više za streaming video, više za igranje igara, i još mnogo toga samo tako da možemo reći da smo ga imati. Freescale nas čuje, a to je isporuku i.MX 6 serija mobilnih procesora nude i do četiri ARM Cortex A9 jezgre na 1.2GHz svakom . To je dosta za 3D renderiranje na vašem automobilu infotainment sustav, način stvaranja glazbe na vaš smartphone, možda malo SETI akciju na sljedeću pametnu hladnjak. Čak 1080p30 video kodiranje je rekao da se u roku od ovim čipovima 'doći. i.MX 6 procesora će biti dostupna u jednoj, dvije, ili četiri jezgre konfiguracije s do 1MB L2 cache memorije. HDMI 1,4 podrška je na brodu, uz gigabitni Ethernet i USB 2.0, ali nažalost ne 3,0 . Čini se da uvijek postoji nešto za gledati prema naprijed u sljedeći reviziji, ali koje bi mogle biti prilično čekati s i.MX 6 uzorkovanja nije trebao početi sve dok se kasnije ove godine. "

Nastaviti čitanje Freescale najavio procesor i.MX 6 serije, želi quad jezgre u vaš smartphone

Freescale najavio procesor i.MX 6 serije, želi quad jezgre u vaš smartphone prvobitno pojavio na Engadget na ponedjeljak, 3 siječanj 2011 11:24:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink | | Pošalji ovaj | Komentari

Višestruki Intel Core 2011 računala uočena u Vancouveru Future Shop, da to je još uvijek prisutna

Zanimljive vijesti prikaza u http://www.engadget.com/2011/01/03/multiple-intel-core-2011-pcs-spotted-at-vancouver-future-shop-y/:
Višestruki Intel Core 2011 računala uočena u Vancouveru Future Shop, ali to je još uvijek prisutna
Ooh, što je ovo? Nekoliko računala ljulja Intelov najnoviji i najveći, dostupan za kupnju možda nekoliko dana prerano? Matej T. pjegavi tih strojeva u Vancouveru budućnosti Trgovina, oglašavanje Core i7 i Core i5 2600 2300 procesora, koji padaju ravno u Intel Core 2011 (djevojački Sandy Bridge ) obitelji. Oba dolaze iz Gateway i nude sve što jezgra 2011 ima za ponuditi , što je u slučaju ovih računala nije previše, jer niti je Blu-ray pogon iskoristiti nove 3D HDMI 1,4 podrška i niti se mnogo koriste za WiDi 2,0 bežični prikazuje. No, ne dopustite da vas zaustavi od toga da bude prvi na vašem blok da ga Core do 2011 stila.

[Hvala, Matej T.]

Višestruki Intel Core 2011 računala uočena u Vancouveru Future Shop, da to je još uvijek prisutan prvobitno pojavio na Engadget na ponedjeljak, 3 siječanj 2011 11:03:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink | izvor msdthomas (Flickr) | Pošalji ovaj | Komentari

iPhone alarmi još uvijek ne radi, svjetovi sudariti lijevo i desno

Zanimljive vijesti prikaza u http://www.engadget.com/2011/01/03/iphone-alarms-still-not-working-worlds-crashing-left-and-right/:
Hej, ti - to je 3. siječnja. Znate, dan kada ste trebali vratiti na posao / školu / život. I dan si trebao uhvatiti let ste imali rezervirano za tri mjeseca. I vjerojatno dan koji ste trebali ostvariti puno drugih poslova. Nažalost, za vas, vi ste zapravo vjerovao da je vaš iPhone alarm će se popraviti kada danas valjanog okolo, ali na temelju horde pritužbi vidio na Twitter i Facebook, rekao je popraviti i dalje hibernacije. I tako, ti si još uvijek spava. Čak i ovdje na Engadget HQ, vidjeli smo iPhone 4 slušalice ne probude nas kao što je obećao (o jednokratnoj alarmi), pa tko zna kad će Apple korak do tanjur i da riješe pitanje. U međuvremenu, idi naprijed i postavite ponavljajući alarm dok lagano prijelaz prste i nožnim prstima. Ili, znate, kupiti baterija-powered budilica off vaše bake.

[Hvala svima koji su poslali to u]

iPhone alarmi još uvijek ne radi, svjetovi sudariti lijevo i desno prvobitno pojavio na Engadget na ponedjeljak, 3 siječanj 2011 10:44:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink | | Pošalji ovaj | Komentari

Nokia C5-03, punu Smartphone za 170 €

Zanimljive vijesti prikaza u http://www.tecnoka.com/smartphone/nokia-c5-03-un-smartphone-completo-por-170-euros/:

Već ovaj tjedan smo predstaviti neke od inovacija finske tvrtke Nokia. Ovaj put to je prijelazu C5-03 Nokia je stariji brat C5 Nokia, mobitel, i mi predstaviti prije nekog vremena u Gizmos

Nokia C5-03 se odlikuje terminal mala težina (teži samo 90 grama), koji nadopunjuje njegov prethodnik s touchscreen i neke druge značajke koje će ga vrlo kompletnu cijenu smartphone tržištu koja se nudi, 170 milijuna eura.

Uz zaslon osjetljiv na dodir 3, 2 inča, Nokia C5-03 uključuje kameru od 5 megapiksela koji omogućuje prikazivanje video, radio i GPS veze, Bluetooth, WiFi i USB.

Što se tiče memorije, Nokia C5-03 nudi 40 MB interne, koji se može pretvoriti u do 16 GB ako koristite microSD karticu, iako je serija uključivat će 2 GB

Kao operativni sustav Nokia C5-03 radi na Symbian 1, koji je bio poznat do sada kao Symbian S60. Izborniku uređaja nudi dobru zbirku ikona koje pružaju izravan pristup pošte i socijalne mreže.

Neke aplikacije Vrhunac Nokia C5-03 su pristup Nokia Music Store i Ovi Store, iz koje možete kupiti glazbu i aplikacije za Nokia telefone. S druge strane, Nokia C5-03 nudi prikaz svih vrsta sustava Microsoft Office dokumente, PDF i Zip.

Cijena Nokia C5-03 kao što sam rekao da ćemo biti 170 €.

Samsung najavljuje 299 dolara HMX-Q10 kamkorder, čini to raditi naopako

Zanimljive vijesti prikaza u http://www.engadget.com/2011/01/03/samsung-announces-299-hmx-q10-camcorder-makes-it-work-upside-d/:
Samsung najavljuje 1080p kamkorder HMX-Q10, čini to raditi naopako
Lefty? Mi osjećamo ya - ponekad moderna kamkorderi samo se ne grade za one sa alternativni dominantan sklonosti, ali Samsung je HMX-Q10 svakako je. Iako, stvarno, to bi bilo velik za svakoga tko je osjetio potrebu da se zadrži na snimanje dok koristite njihovoj desnoj ruci držati na očajnički grabrail ili slično. Ona nudi kompaktan dizajn s istaknutim gumb za snimanje pravo na svoje Fanny, o samo fizičku kontrolu stvarno trebate brinuti. Ostatak prikazani na 2,7-inčni zaslon osjetljiv na dodir, koji se automatski okreće ako držite fotoaparat naopako. Slike su beamed kroz 10x (2,75 - 27.5mm), optički zoom i zatim splayed preko 5 megapixel senzor, koji omogućuje full HD snimanja - iako u 60i. Ako želite progresivne ćete morati pasti na 720p, no to nije tako loš posao s obzirom na cijenu od 299 dolara, kada je brodove u veljači. Osim toga, to je niža res učinit će vaš SDHC kartica osjetiti malo više prostran.

Nastaviti čitanje SAM-ovi objavljuje $ 299 HMX-Q10 kamkorder, čini to raditi naopako

Samsung najavljuje 299 dolara HMX-Q10 kamkorder, čini to radi naopako prvobitno pojavio na Engadget na ponedjeljak, 3 siječanj 2011 10:30:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink | | Pošalji ovaj | Komentari

Android vs iPhone - Tko pobjeđuje u 2011?

Zanimljive vijesti prikaza u http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/iGMB1sZxN0k/story01.htm:
Hugh Pickens piše "Philip Elmer-DeWitt piše Fortune Magazine da je Apple i Google su dva vrlo različita strategija u oblikovanju natjecanja u 2011 između Android i iPhone. Prema konvencionalnoj mudrosti zastupa Don Dodge, Developer odvjetnice u Googleu, i Apple i Google će pobijediti, jer su oni igraju različite igre. Android će pobijediti u bitci udio na tržištu, no Apple će generirati veći profit. "Apple vrijedi i za high end tržišta gdje mogu naplaćivati visoke cijene i uživati u velikom profitne marže. Apple je bio uspješan s ovom strategijom više puta, i da će to učiniti opet s iPhone ", piše skok dodajući da Google strategija s Android je za generiranje prihoda od mobilnog pretraživanja i oglašavanja. Druga Google zaposlenik, Tim Bray, vidi stvari drugačije i kaže on neće biti iznenađeni ako Apple brodova jeftini iPhone i ako je ovo vrijeme iduće godine, u bescijenje iPhone su se natjecali protiv androidi da gurnuti korisnički doživljaj poluga dalje od jabuka. "There's nothing temeljnih na Android koji bi se na način za industrijski dizajn i user-iskustvo rock-zvijezda tima, bilo na Googleu, ili jedan od predokus izrađivač, testiranje hipoteze da su te stvari su središnje Appleov uspjeh. "

Pročitajte više ove priče na Slashdot.




Lexar Media otkriva 64GB i 128GB Class 10 SDXC kartice

Zanimljive vijesti prikaza u http://www.engadget.com/2011/01/03/lexar-media-reveals-64gb-and-128gb-class-10-sdxc-cards/:
Čovječe, ona se osjeća kao jučer da smo prvi put čuli za SDXC i mitski obećanje pružanja 2TB skladištenja , uz 300Mbps transfera. Istina se javi, da je bio na CES-u prije dvije godine, a ovdje mi se 24 mjeseci kasnije oohing i ahhing preko 128GB. Ah, boli (lijena) napredak. Gramziv stranu, mi smo prilično sigurni da profesionalni video junkies će biti više nego ushićen da čuje od Lexar Media dvije najnovije kartice. 64GB i 128GB Class 10 SDXC kartice "ponuditi garantiranim brzinom od 133x (20 MB po sekundi)," i brod s ograničenom doživotno jamstvo. Ako sve ide dobro, oni će biti prskanje dolje u maloprodaju kasnije u ovom kvartalu, sa cijena tags set za $ 399,99 (64GB) i 699,99 dolara (128GB). Dovoljno je staviti da u perspektivu, SanDisk dostavljaju klase 4 (15MB/sec) 64GB SDXC kartice desno oko ovo vrijeme prošle godine za 350 $ , a sada će za polovicu da se na ulici. Da, jao.

Nastaviti čitanje Lexar Media otkriva 64GB i 128GB Class 10 SDXC kartice

Lexar Media otkriva 64GB i 128GB Class 10 SDXC kartice prvobitno pojavio na Engadget na ponedjeljak, 3 siječanj 2011 10:19:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink | izvor Lexar | Pošalji ovaj | Komentari

Polarni medvjedi uništiti cams robota špijun, ne pokazuju kajanje (video)

Zanimljive vijesti prikaza u http://www.engadget.com/2011/01/03/polar-bears-destroy-robot-spy-cams-show-no-remorse-video/:
Ledena Cam, Snowball Cam, Blizzard Cam i Drift Cam su arktičke fotograf najbolji prijatelji - high-tech špijun robot kamera dizajnirana da se odupre hladno i poprijeko ispod nule terena. Onda su se slomiti na smrt div polarni medvjedi dok je pokušavao da se prijatelji. Ozbiljno, to je osnovna srž Polarni medvjed: Špijun na ledu, novi dokumentarni film BBC koja se počela emitirati prošlog tjedna, a koji samo tako dogodi da se pripovijedati mimo David Tennant. Nadam se da je on dobio odvijač ruci, ako znate što mi znači. Watch nosi igraju duhovit utakmicu robota nogomet nakon pauze, a zatim vidjeti sve lijepim mehaničkim pokolj na naš izvor linkova.

Nastaviti čitanje Polarni medvjedi uništiti špijun cams robot, ne pokazuju kajanje (video)

Polarni medvjedi uništiti špijun cams robot, ne pokazuju kajanje (video) prvobitno pojavio na Engadget na ponedjeljak, 3 siječanj 2011 10:02:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink io9 | izvor BBC News | Pošalji ovu | Komentari