srijeda, 26. listopada 2011.

Djeca su gledanje previše TV, a ako oni pod dva, bilo koji TV je previše

Zanimljivi vijesti na URL:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/EHALtL9DlTA/kids-are-watching-too-much-tv-and-if-theyre-under-two-any-tv-is-too-much.ars:

Djeca danas gledaju puno TV-a. To je najizravniji uzeti-home poruka iz novog izvješća objavio dječje zagovaranja organizacija Common Sense Media. Unatoč ponovljenih upozorenja od pedijatara da djeca i TV ne smije miješati, izvješće, nula do osam: Dječji medija u Americi , smatra da dvije trećine djece u dobi od osam i pod gledati TV barem jednom dnevno, obično gleda za sat i tri četvrtine. Za usporedbu, oni troše nešto manje od pola sata čitanja ili se pročita.

Pročitajte ostatak ovog članka ...

Pročitajte komentare na ovaj post


RIM playbook e App Nigdje na vidiku

Zanimljivi vijesti na URL:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/V-OsMRayJRM/rim-playbook-email-app-nowhere-in-sight:


judgecorp piše "RIM je odgođen 2,0 puštanje od svoj tablet je playbook OS do 2012, i priznao da neće imati aplikaciju BlackBerry e-mail. playbook korisnici će samo biti u mogućnosti učiniti BlackBerry e-mail na tablets povezujući s BlackBerry telefon, za doglednoj budućnosti. "

Pročitajte više ove priče na Slashdot.

Amerika New CIO želi poremetiti Vlada i učiniti ga pri pokretanju

Zanimljivi vijesti na URL:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/jgjaTAPCD5g/americas-new-cio-wants-to-disrupt-government-and-make-it-a-startup:


Anonimni čitatelj piše: "Američki novi CIO Steven VanRoekel želi obnoviti savezne vlade i čine ga kao agilan kao početak, ali prvi je da biste dobili osloboditi od bugova poput Odjela za poljoprivredu u 21 različitih e-pošte iz članka..: "Prečesto smo izgradili zatvorena, monolitni projekti koji su zastarjeli ili više ne trebaju vremena su pokrenuti", rekao je. Kao primjer naveo je Ministarstvo obrane u sustav upravljanja ljudskim resursima. nazvan "Obrana integrirane vojne ljudska Resource sustav ", rekao je projekt bio namijenjen da se sedam godina da se razvije. Umjesto toga, to je 10, koštati 850 milijuna dolara i morao je biti otpisan nakon 10 godina razvoja u 2010, jer je završila kao beskoristan."

Pročitajte više ove priče na Slashdot.

Države New York za javnost seksualni prijestupnik Facebook App

Zanimljivi vijesti na URL:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/tcXS5M7Lblw/new-york-state-releases-sex-offender-facebook-app:


Baš u vrijeme za Noć vještica, države New York Podjela kaznenog pravosuđa Usluge pokrenula Facebook aplikacija za pomoć obiteljima znati u kojoj se nalazi sadrže seksualne prijestupnike. "Znanje je moć. Njujorčani sada imaju još jedan način da pristup up-to-date informacije o seksualnih prijestupnika u svom susjedstvu, "DCJS vd povjerenik Sean M. Byrne izjavio je u izdanju. "S Halloween oko kutu, roditelji sada imaju još jedan alat da biste saznali gdje se počinitelji žive tako da mogu osigurati svojoj djeci boravak daleko od tih mjesta, kao i strancima domovi. Facebook app stavlja da je važno informacije na roditelja ruke, da li su kod kuće ili na putu. "

Pročitajte više ove priče na Slashdot.

Corning je novi Lotus Staklo obećava veće razlučivosti zaslona, ​​više

Zanimljivi vijesti na URL:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/4P-aHkwW5pE/cornings-new-lotus-glass-promises-higher-resolution-displays-more.ars:

Corning, razvijen od gorila stakla, najavio je lansiranje novog prikaza materijal pod nazivom Lotus Staklo za korištenje s LCD i OLED ekrani danas u priopćenju. Tvrtka kaže da Lotus stakla ima više "toplinska i dimenzijska stabilnost", koji će joj omogućiti da bolje izdržati proces pričvršćivanja visoke razlučivosti prikazuje i provedbi "nategnuti dizajna pravila."

LCD staklo podloge mogu zahtijevati intenzivno grijanje i hlađenje ciklusa za stvaranje ekrana, posebno za veće razlučivosti zaslona, ​​Corning, kaže. Lotus Staklo ima veći žarenja točke od Gorilla stakla, što znači više topline je potrebno za materijal da se opustite unutarnjih naprezanja i sile.

Budući da Lotus staklo može izdržati toplinu bolje, to je manje opasnosti od savijanje ili progib, dok su "napredni backplanes" primjenjuje (backplanes na zaslonima sadrže sklopove koji kontroliraju piksela na zaslonu). Vrlo vruće temperature nisu potrebni da bi lijepo prikazuje, na primjer, AMOLED zaslona mogu koristiti niske temperature (150 º C) poli-silikon kao pozadina, ali otpornije stakla može smanjiti trenutačna stopa zaslona nesavršenosti.

Prema Corning, Lotus Staklo će omogućiti ekrani s "veću rezoluciju i brže vrijeme odziva." Nismo sigurni da je to samo gorila staklo koje se drži ove naočale natrag na trenutni obrezivanje smartphone i tablets, ali svaki malo pomaže . Corning nisu odgovorili na zahtjeve za komentar na kojima proizvođači, ako ih ima, to je zaključan dolje za Lotus stakla ugovora, ali svom priopćenju navodi da je staklo "je kvalificirana i nalazi se u proizvodnji."

Pročitajte komentare na ovaj post


BT Ž blokirati Usenet binaries Index

Zanimljivi vijesti na URL:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/t0-w_cRmJ1Y/bt-ordered-to-block-usenet-binaries-index:


Prvi put prihvatio podnositelja eyeoftheidol piše: "Sudac u Velikoj Britaniji je naredio ISP BT blokirati pristup filesharing stranice Newzbin2 roku od 14 dana iz članka:". Srijedu sudski nalog i omogućuje blokiranje bilo koje druge IP ili Internet adresu koja operatora Newzbin2 stranice mogu izgledati koristiti za dalje ponuditi sadržaj zaštićen autorskim pravima korisnicima. Osim toga, sud je rekao BT mora platiti račun za troškove provedbe web blok na Newzbin2. "

Pročitajte više ove priče na Slashdot.

Nokia predstavio svoju prvu Windows 7 Telefon

Zanimljivi vijesti na URL:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/44ptLsjuXeE/nokia-unveils-its-first-windows-7-phone:


mikejuk piše s izvadak iz članka sam programer:. "Nokia je upravo pokrenula Lumia 800, svoj prvi Windows 7 telefon, a to je u osnovi modificirani N9 CEO Stephen Elop rekao:" To je novi zoru za Nokia je također pozvao To je prvi pravi Windows Phone 'i' Mi vjerujemo da je prvi primjeru na platformi Windows Phone da pravilno utjelovljuje, nadopunjuje i pojačava dizajn senzibilitetu Windows Phone "... To je pokrenuta u Europi, ali sada u SAD navika vidjeti jedan do ranih 2012 ... " Pod "promjene N9" oni znače N9, ali trčanje WP7 u paketu s Nokia navigacijske aplikacije i streaming glazbe usluge.

Pročitajte više ove priče na Slashdot.

Netflix izgubila 800.000 pretplatnika Nakon Qwikster gaf

Zanimljivi vijesti na URL:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/dZeNRBWm4v8/netflix-loses-800000-subscribers-after-qwikster-gaffe:


bs0d3 piše "Netflix video usluge pretplate izgubio 800.000 klijenata u trećem tromjesečju, najveći pojedinačni gubitak u svojoj povijesti. dionice pale za više od 25 posto u ponedjeljak proširena trgovanje. Netflix predviđa da je njegova kombinaciji gubitak kupaca i europske premijere će ga gurnuti u crvenom sljedeće godine, gdje može ostati za sve 2012, prema pismu dioničarima (PDF). "

Pročitajte više ove priče na Slashdot.

Fukushima je Fallout gore nego misao

Zanimljivi vijesti na URL:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/9PcSot174mY/fukushimas-fallout-worse-than-thought:


gbrumfiel piše "nova studija objavljena za otvorene recenzija sugerira da nuklearni reaktori u Fukushima Daiichi objavio daleko više zračenja nego japanska vlada u početku procjenjuje. studija [PDF] koristi globalnu radioisotope i meteoroloških podataka za izračun veličine puštanje iz biljka. Priroda vijesti da, suprotno službenim tvrdnjama, model pokazuje da gorivo bude spremljene u bazenu u jedinici 4 objavio značajnu količinu cezija-137, dugo živio kontaminirati koji se proširio preko sela. To također kaže da su neki Xenon-133 bi mogao biti objavljen rano u nesreći, sugerirajući da je biljka već bio oštećen prije nego što je pogođen tsunamijem. Sve u svemu, procjenjuje da Fukushima izdao oko dva puta više cezija-137 kao Vlada tvrdi i pol koliko Černobilu. "

Pročitajte više ove priče na Slashdot.

Nova verzija PROTECT IP Billa mogu ciljati Pravne stranice

Zanimljivi vijesti na URL:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/ws0aY_MXk40/new-version-of-protect-ip-bill-may-target-legal-sites:


ljuti tapir piše "nadolazeće verzije [PDF] američkog zakonodavstva dizajniran za borbu protiv kršenja autorskih prava na internetu može sadržavati odredbe koje imaju on-line usluge kao što su Twitter, Facebook i YouTube zakonski odgovoran je za sporni materijal objavljen od strane korisnika, prema jednoj skupini protiv Bill. "ako je potražnja Napredak je ispravan o House verzija PROTECT IP, zakon bi se ukine dio 13-year-old Digital Millenium Copyright Act koji štite web stranice i ISP-ova od autorskih prava tužbi za nezakonite aktivnosti svoje korisnike." "

Pročitajte više ove priče na Slashdot.

350 godina znanosti Online

Zanimljivi vijesti na URL:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/4-vv5ZoTPPY/350-years-of-science-online:


arkenian piše "BBC izvješćuje kako Royal Society je stavljanje svih svojih starih radova online i ima fascinantan uzorak članaka prvih nekoliko godina. možete doći do svih starih članaka s ove stranice na Royal Society odabirom časopisu i odlaska u prošlost pitanja. "

Pročitajte više ove priče na Slashdot.