srijeda, 13. travnja 2011.

DARPA Novi Hi-Tech teleskopom

Zanimljive vijesti na URL:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/J_yWMHZG0Io/DARPAs-New-Hi-Tech-Telescope:
coondoggie piše: "Možete se kladiti da, ako postoje mali crveni stranaca trčanje okolo na Mars i svemirski brodovi patroliraju drugih planeta u našem Sunčevom sustavu za taj tvar, nedavno powered-up teleskop izgradili znanstvenici obrane Advanced Research Projects Agency može biti samo mogućnosti da ih vide. Air Force, koji djeluje DARPA-razvijen Space Surveillance Telescope (SST) kaže teleskop dizajn, sadrži jedinstveni slika hvatanje tehnologije poznate kao zakrivljena naplatiti zajedno uređaj (CCD) sustava, kao i vrlo široko polje -of-view, velikih otvora optike, ne zahtijeva dugo optika vlak više tradicionalnih teleskopa. "

Pročitajte više ove priče na Slashdot.


Toshiba Obrišite HDD donijeti podatke beskoristan kada se on-line na čudnom mjestu

Zanimljive vijesti na URL:http://www.engadget.com/2011/04/13/toshibas-wipe-hdds-render-data-useless-when-you-get-online-in-a/:
Self-kriptiranje pogoni su gotovo nove , ali to ne znači da istraživači nisu još uvijek u potrazi za načine kako bi onima kojima ljudi iza zavjese više načina za zaključavanje dolje osjetljive Intel. Toshiba samo pokrenula liniju self-šifriranje tvrde diskove koji će "poništiti" podataka - u suštini, renderiranje je beskorisno - kada laptop spaja na nepoznatom domaćin. IT odjeli također mogu koristiti Toshiba tzv Wipe tehnologije kako bi se pročišćavati stroj prije nego bacanje, ili šifriranje pogona svaki put kad netko ovlasti prema dolje. Tvrtka neće biti beznačajan te izravno potrošačima, naravno, i zapravo, Tosh planira na njima shopping okolo a ne samo za laptop, ali multifunkcijskih printera i point-of-prodaja sustavi, previše. Oni će doći u pet veličina, u rasponu od 160GB do 640GB, a sve će izvoditi na 7.200 okretaja u minuti. I Tosh kaže da ću raditi s OEM kako bi im pomogli prilagoditi uvjetima koji će pokrenuti podataka zatvor. To je prerano reći što će laptop paket ove tehnologije, iako je tvrtka očito je brzo kreće - to će se početi prikazivati ​​off uzorke ovog mjeseca i da će rampa gore masovne proizvodnje do kraja lipnja.

Nastaviti čitanje Toshiba obrišite HDD pružiti podatke beskoristan kada se on-line na čudnom mjestu

Toshiba Obrišite HDD donijeti podatke beskoristan kada se on-line na čudno mjesto prvobitno pojavio na Engadget o srijeda, 13 travanj 2011 16:52:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink PhysOrg , Akihabara Novosti | | Pošalji ovaj | Komentari

Google ulaže u najvećeg svjetskog Solar Power Tower Plant

Zanimljive vijesti na URL:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/cRLMkowRFWo/Google-Invests-In-Worlds-Largest-Solar-Power-Tower-Plant:
cylonlover piše: "Google je usitnjeno u SAD-u 168 milijuna dolara ulaganja u ono što će biti najveći svjetski solarne energije toranj postrojenja. da se nalazi na 3.600 hektara zemljišta u pustinji Mojave u jugoistočnoj Kaliforniji, Ivanpah Solar Electric proizvodnog sustava (ISEGS) će pohvaliti 173.000 heliostats da će se koncentrirati zrake sunca na solarni toranj stoji oko 450 stopa (137 m) visok. postrojenja započela je izgradnja u listopadu 2010, a očekuje se da će generirati 392 MW solarne energije nakon završetka predviđa u 2013. "

Pročitajte više ove priče na Slashdot.


IBM pokazuje off pametnije Traveler alat za predviđanje prometa

Zanimljive vijesti na URL:http://www.engadget.com/2011/04/13/ibm-shows-off-smarter-traveler-traffic-prediction-tool/:
Promet upozorenja na GPS uređaji mogu biti stari šešir u ovom trenutku, ali je očito još uvijek mnogo prostora za poboljšanje, i IBM sada kaže da je uspjela učiniti upravo to sa svojim novim "Pametniji Traveler" promet predviđanja alata. Razvijeni uz pomoć UC Berkeley's prijevoz grupe i California Department of Transportation, alat se oslanja na analitiku softver, GPS praćenje i senzora već na cesti, ne samo ponuditi obavijesti, ali izgraditi model svake osobe i obično prigradskim put. Nakon što je sustav trenirao malo, putnike su u mogućnosti provjeriti što se učinkovito prognozu svoje cijelu rutu prije nego što čak i napustiti kuću, nego jednostavno upozoriti na prometne probleme prije nego što bude prekasno da ih izbjeći. Voditelj u prošlosti za kompletan press release, a kratki video objašnjenje kako to radi.

Nastaviti čitanje IBM pokazuje off pametnije Traveler promet predviđanje alat

IBM pokazuje off pametnije Traveler promet predviđanja alata prvobitno pojavio na Engadget o srijeda, 13 travanj 2011 15:50:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink | izvor IBM | Pošalji ovaj | Komentari

Sony Ericsson android otključavanje bootloader stranice ide uživo, modders radovati

Zanimljive vijesti na URL:http://www.engadget.com/2011/04/13/sony-ericssons-android-bootloader-unlocking-site-goes-live-mod/:
Kao što je obećao , Sony Ericsson je upravo zrcaljeno prekidač za Android bootloader otključavanje usluga, što znači da one s unbranded Xperia uređaj od 2011 i nadalje - Play, Arc, Neo, i Pro do sada - biti u mogućnosti isprobati običaj ROM i druge prljave Mods s lakoćom. Sve što je potrebno ovdje je vaš IMEI broj, koji je u povratku daje Vam otključavanja ključ ići s android SDK-a fastboot program - sve će biti jasno nakon što ste pročitali upute na izvor link. Ali zapamtite: SE ne upozoravaju da je ovaj servis može poništiti vaše jamstvo, ako sve ide u obliku kruške, pa samo budite oprezni, neće ya?

Sony Ericsson android otključavanje bootloader stranice ide uživo, modders radujte se prvobitno pojavio na Engadget o srijeda, 13 travanj 2011 14:22:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink Xperia blog | izvor Sony Ericsson | Pošalji ovaj | Komentari

Motorola započeti beta testiranje hrapav Android tableta, koraka do poduzeće napore

Zanimljive vijesti na URL:http://www.engadget.com/2011/04/13/motorola-to-begin-beta-testing-rugged-android-tablet-steps-up-e/:

Mi smo održavali naše oči na Motorole planira da potone svoje pandže u poduzeće na tržištu najmanje u posljednjih nekoliko mjeseci, i to izgleda kao tvrtka je ramping svoje napore s hrapav Android tableta odgovara za radno mjesto. Prezentacija pod uvjetom da nam od pomoći tipster ocrtava Moto planovima da se "prvi fizički utjelovljenje definiranje Android za Enterprise", s licitara opremljena tableta ulaska u beta testiranje u listopadu ove godine. Kao što možete vidjeti iz gore slajd, škriljevac će sport i 1.3MP front-kamerom i 8MP kamera straga-suočava "s osvjetljenjem i ciljem" za barkod skeniranje. To je također nosi dual-core 1GHz OMAP 4 CPU, 1GB RAM-a, 8GB NAND, 7-inčni LCD zaslon, Bluetooth 2.1 + EDR, 802.11 a / ​​b / g / n WiFi, te USB povezivost. Također ponesite dovoljno soka za opskrbu pet i pol sata streaming video, i treba biti u stanju izdržati četiri noge pad, ekstremne temperature, prašine i prskanja vode. Od izgled stvari, ovaj tablet će biti više kod kuće u radionici od uprave, ali samo mi ćemo morati pričekati i vidjeti što postaje od njega nakon što ga čini iz beta.

[Hvala, Anonimni]

Motorola započeti beta testiranje hrapav Android tableta, koraka do poduzeće napore prvobitno pojavio na Engadget o srijeda, 13 travanj 2011 14:41:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink | | Pošalji ovaj | Komentari

Book Review: Drupal 6 Theming Kuharica

Zanimljive vijesti na URL:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/R2k2-CBMepI/Book-Review-Drupal-6-Theming-Cookbook:
Trevor James piše "gomilaju na moj tech knjige su hrpa izvrsnih naslova na Drupal sustav za upravljanje sadržajem. Earl & Lynette Miles Drupal's Building Blocks je knjiga o tome kako koristiti CCK, Views i paneli modula. To je dio Addison Wesley's Developer's Library i definitivni vodič za 'trifecta' Drupal modula Postoji mnogo teorija i pojmova objašnjena u granulama detaljnije ovdje, kao i recept stil tutoriali -. to upiti To je odličan resurs ".. Čitajte na za ostatak Trevor's pregled.

Pročitajte više ove priče na Slashdot.


Self-Brisanje tvrdi diskovi iz Toshibe

Zanimljive vijesti na URL:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/HPwEvcDKozg/Self-Wiping-Hard-Drives-From-Toshiba:
Orome1 piše "Toshiba najavila obitelji self-šifriranje tvrdi disk Pogoni projektirana kako bi se automatski izgubiti i zaštićen podatke kada je spojen na nepoznatom domaćin. Podataka poništenje atributi mogu se postaviti za više podataka varira, što omogućuje ciljano podataka u pogon će biti pružene od strane nerazrješiv naredbu , na snagu ciklusa, ili na domaćin provjeru greške. "

Pročitajte više ove priče na Slashdot.


Microsoft Kinect SDK može pratiti i slušati

Zanimljive vijesti na URL:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/OjCV59G_5fA/Microsofts-Kinect-SDK-Can-Track-and-Listen:
mikejuk piše "Microsoft je dao više informacija o Kinect SDK će biti objavljen kasnije tijekom godine. To će uključivati ​​softver za tijelo za praćenje koji se koristi za Xbox verziju Kinect, čime je pratiti do dvije osobe u isto vrijeme i ostati zaključan na njih čak i ako oni napuste i ponovno ući u okvir. Osim toga, oni obećanje da će dopustiti mikrofon niz koji će se koristiti sa PC-API prepoznavanje govora. Dakle, ne samo da će buduće Kinect projekte moći pratiti - mogu slušati ono što vam reći ".

Pročitajte više ove priče na Slashdot.


Elitegroup S10 Windows Tablet milosti FCC, bi mogao i dalje koristiti makeover

Zanimljive vijesti na URL:http://www.engadget.com/2011/04/13/elitegroup-s10-windows-tablet-graces-the-fcc-could-still-use-a/:
Malo poznati Tajvanski proizvođač Elitegroup uspio napraviti našim prijateljima na Engadget Španjolski učiniti dvaput se na CeBIT-u, gdje tvrtka je prikazuje off brzo (i chintzy izgleda) Elitepad S10. Sada 10-inčni Windows škriljevca je uzgajali svoje visoko reflektirajuća glavu u FCC dokumenata i - što ti znaš? - Još uvijek se može pohvaliti da 1.5GHz Intel Atom Z670 procesor (ne Z760, kao izvijestio drugdje). Ostale specifikacije uključuju 1GB RAM-a, bljesak uskladištenje, 1,3 megapikselnu kameru, WiFi, HDMI izlaz, i Bluetooth 3.0. Jao, međutim, da Hrast Trail CPU možda neće biti dovoljno da se riješi tableta života Windows zagonetku baterije - obećava max šest sati sok, ako si sretan.

Elitegroup S10 Windows Tablet milosti FCC, bi mogao i dalje koristiti makeover prvobitno pojavio na Engadget o srijeda, 13 travanj 2011 13:36:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink Wireless Dobrota | izvor FCC | Pošalji ovaj | Komentari

"Strugala" kopati duboko za podatke o Web

Zanimljive vijesti na URL:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/uB8Ltub0sRo/Scrapers-Dig-Deep-For-Data-On-Web:
srwellman piše "praksa Web 'struganja' raste kao mnoge tvrtke nude prikupljati osobne, i potencijalno inkriminirajuće, podatke o korisnicima iz njihove socijalne umrežavanje profila i rasprave. Mnoge tvrtke čak i skupljamo online razgovore i osobne podatke s društvenih mreža, posao sučelja i forumima gdje ljudi mogu raspravljati o svojim životima, pa čak i potencijalno osjetljivim podacima, kao što su zdravstvena pitanja. Ti strugala djeluju u pravnim sivo područje zbog čega mnogi korisnici izloženi. " Mi zabrana strugala ovako redovito ovdje jednostavno za ne pridržavanje pravila precizirao u robots.txt.

Pročitajte više ove priče na Slashdot.


Frida 'koncept' robot će riješiti sve probleme Foxconn zamjenom svojih radnika (video)

Zanimljive vijesti na URL:http://www.engadget.com/2011/04/13/frida-concept-robot-will-solve-all-of-foxconns-problems-by-re/:
Nemojte biti prevaren od strane "koncept" oznaku koja ABB je zalijepljena na svoj novi robot. Tamo može biti samo jedan logičan zaključak ovog poduhvata: Frida i sorte će jednoga dana zamijeniti milijuni mladih kineskih radnika montaže naših gadgeta. Nije slučajno da je ovo jedinstveno okretan, dual-ruka robota je kompaktan dovoljno da "stane u prostore ergonomski dizajniran za ljudska radnici" i mogu se nositi okolo "lako" za početak rada s minimalnim zahtjevima instalacije. U stvari, ABB priznaje da je nekoliko prototipova se već upravljano. Očigledan prednost Foxconn i prijateljima da je Frida ne zahtijeva bazen , kafeterija, stanovanje , ili profesionalno savjetovanje kako bi iz spavaonica mreže. Watch Frida slušati prvi zakon robotike na 44 drugi znak posted video nakon pauze kao zbor radnika svugdje naricati njihova nedostatka ručke.

[Hvala, Johannes]

Nastaviti čitanje Frida 'koncept' robot će riješiti sve probleme Foxconn zamjenom svojih radnika (video)

Frida 'koncept' robot će riješiti sve probleme Foxconn zamjenom svojih radnika (video) prvobitno pojavio na Engadget o srijeda, 13 travanj 2011 11:47:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink | izvor ABB | Pošalji ovaj | Komentari

Berners-Lee: Web Access je 'ljudska prava'

Zanimljive vijesti na URL:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/cX5qxfweVj0/Berners-Lee-Web-Access-Is-a-Human-Right:
jbrodkin piše: "Dva desetljeća nakon stvaranja World Wide Web, Tim Berners-Lee kaže da ljudi su postali toliko oslanja na to da pristup web sada treba smatrati osnovno pravo. U govoru na MIT simpozija, Berners-Lee u usporedbi pristup na webu ima pristup vodi. 'Pristup web je sada ljudsko pravo ", rekao je on." Moguće je živjeti bez interneta. To nije moguće živjeti bez vode. Ali, ako ste je dobio vodu, a zatim razlika između nekoga tko je spojen na web, a dio je informacijskog društva, i netko tko (ne) raste veći i veći. "

Pročitajte više ove priče na Slashdot.


A5: Sve Apple, dio Mystery

Zanimljive vijesti na URL:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/GsEqNGwO7ho/A5-All-Apple-Part-Mystery:
PabloSandoval48 poslali prilično poduži priča trčanje na EE Times o A5 procesor koji ovlasti ipad 2. Priča govori malo o A4 i A5, IP pitanjima okolnim čip, i još mnogo toga. Pravo pitanje je sada ono što dolazi sljedeći.

Pročitajte više ove priče na Slashdot.