petak, 7. listopada 2011.

Istraživači stvoriti potajno virtualni stroj koji se može izvoditi uz nesigurno virtualna

Zanimljivi vijesti na URL:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/mIAOPnYqX7o/researchers-create-stealth-virtual-machine-that-can-run-alongside-insecure-vms.ars:

Tim istraživača je zasnovao način za stvaranje izoliran i pouzdana okoliša na virtualiziranih servera. Pod nazivom "Jako Izolirani računalna okolina" (sluga), pristup omogućuje pokretanje osjetljive računalne procese uz manje sigurna radna opterećenja na istom fizičkom hardveru.

Sluga, razvijen od strane Ahmed M. Azab i Peng Ning iz North Carolina State University i Xiaolan Zhang IBM-a TJ Watson Research Center, trenutno istraživanje prototip. Peng i njegovi kolege istraživači predstavit će rad na sluga u ACM konferenciji o sigurnosti računala i komunikacije u Chicagu 19. listopada. Ali, ako dalje razvijati, to potencijalno adrese jedan od glavnih sigurnosnih problema u korištenju virtualiziranih okruženja: kako napadači mogli iskoristiti iskorištava u hypervisor okruženju za pristup memorije i skladištenje virtualnih strojeva trčanje u njemu.

Pročitajte ostatak ovog članka ...

Pročitajte komentare na ovaj post


Nema komentara:

Objavi komentar