petak, 7. listopada 2011.

FCC planiraju obnoviti razbijena USF smjene fokus na ruralni broadband

Zanimljivi vijesti na URL:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/m7ftBYw34T0/fcc-plan-to-revamp-broken-usf-shifts-focus-to-rural-broadband.ars:

FCC predsjednik Julius Genachowski u četvrtak skicirao prijedlog za remont nacije složeni sustav poticaja za telekomunikacijske usluge u ruralnim područjima. Pozivanje sadašnjem sustavu "zastarjele", "rasipan" i "neučinkovita" Genachowski najavio nekoliko inicijativa za pomak subvencije od telefonije na širokopojasne i racionalizirati cijene telekomunikacijskih tvrtki zadužen prekinuti jedan drugome poziva.

Nakon što je plaćati danak Steve Jobs , istaknuo Genachowski stanje stanovnika u Liberty, Nebraska, gdje je rekao većina stanovnika nemaju širokopojasnog pristupa. "Broadband je otišao od toga da bude luksuz potrebu za puno sudjelovanje u našem gospodarstvu i društvu", kazao je.

Amerika je "zastario" sustav subvencija datume raspada AT & T u 1984. Prije raspada, AT & T kontrolira ogromnu većinu i lokalne i međugradske telefonske tržišta, i to obično naplatiti niže troškove za lokalne usluge posebno u ruralnim područjima i naplatiti premije za dugo udaljenost. Kada AT & T lokalne i dugo-udaljenost poduzeća su odvojeni, FCC nastojali sačuvati to cross-subvencije zahtijevajući dugo udaljenost tvrtke plaćaju lokalni telefonski tvrtke visoke minuti stope prekinuti njihove pozive.

Kada Kongres remont telekomunikacijske prava u 1996, prošireni ovaj "međunosilac naknada" (ICC) shema sa sustavom eksplicitne poreza i subvencija. Telefonski pretplatnici plaćaju porez na telefonske račune (na primjer, dopisnik plaća 1,29 dolara svaki mjesec na svoj račun mobitela) u univerzalnu uslugu fond (USF), koji FCC doles se da telefon tvrtke koje služe ruralnim područjima.

Posljednjih 15 godina vidjeli tri glavne promjene koje je donijelo ovu shemu anakrono. Prvo, dugo-udaljenost stope plummeted, koja je dala ICC naknade nesrazmjeran udio troškova nekih dugo-udaljenost pozive. Google, primjerice, odbio dopustiti Google Voice poziva na neke brojeve, zbog onoga što smatra nerazumnim ICC stope. Drugo, porast kabel i bežične telefonske usluge je značilo da su neki prethodno nedovoljno područja sada imati više mogućnosti za telefonske usluge. I na kraju, USF-a fokus na telefonski servis je počeo činiti anakronim s obzirom na sve veću važnost Interneta kao komunikacijski medij.

Predsjednik Genachowski tvrdi njegov plan će se baviti sva tri pitanja. Ona će se početi kreće USF novac za novi Connect Americi fonda, koji će subvencionirati pružanje širokopojasnih usluga na ruralnim područjima koja trenutno nemate pristup do njega. To fond će novac za uslugu mobilne širokopojasne mreže. A za prvi put, USF subvencija će se dodjeljivati ​​putem natječaja.

Što se tiče ICC sustava, Genachowski obećava da će zatvoriti rupe kao "fantomski promet" (gdje pozivi dolaze bez informacije potrebne za obračun s podrijetlom mreže) i "pumpanje prometa" (u kojoj se ruralnim prijevoznika s visokim stopama ICC Proizvodnja dodatni promet kako bi se prikupiti više naknade prestanka). On je također obećao kako će "faza dolje pristup stope tijekom mjeri, ali određene višegodišnje tranzicijski put."

Prema New York Timesu, anonimni FCC službeno izrazio je skepticizam da će promjene dovesti do nižih telefonskih računa za prosječni Amerikanac.

Velike telekomunikacijske tvrtke reagirali oprezno do vijesti.

Nema komentara:

Objavi komentar