petak, 7. listopada 2011.

Gotovo Deal: EU odobrio Microsoft $ 8,5 milijardi Stjecanje Skype

Zanimljivi vijesti na URL:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/uiBi4aX3pN4/:
microsoft

Europska komisija je izbrisan Microsoft 8,5 milijarde dolara predložena akvizicija Skype. Kao što je najavio u svibnju, Microsoft ušao ugovor o kupnji Skype za 8,5 milijarde dolara u gotovini. Uz ovo odobrenje, stjecanja sada može održati.

Posao je dobio američki regulatorno odobrenje od FTC je u lipnju. U vrijeme stjecanja, Microsoft i Skype je rekao da "nadaju da će dobiti sve potrebne regulatorne dozvola tijekom ove kalendarske godine." Jasno je da njihova želja ostvarila.

Skype će postati novi poslovni odjel unutar Microsoft, a sadašnji izvršni direktor Tony Bates će preuzeti titulu predsjednika divizije Microsoft Skype, izravno u Microsoft CEO Steve Ballmer. Mnogi vjeruju da je Microsoft preplatili za Skype, osobito s obzirom na činjenicu da Facebook i Google su oko njuškanje VoIP tvrtke. A to je Microsoft najveća akvizicija do sada.

Evo EU izjava o stjecanju:

Europska komisija je izbrisan iz Uredbe EU-a spajanju predložena akvizicija na internetu glasovne i video komunikacije usluga Skype Microsoft Corporation, jer sporazum ne bi bitno onemogućiti učinkovito tržišno natjecanje u Europskom ekonomskom području (EEA) 1 ​​ili bilo koji značajan dio.

U području zaštite potrošača komunikacija, istrage utvrdio da su stranke aktivnosti uglavnom preklapaju za video komunikaciju, gdje Microsoft je aktivno kroz svoje Windows Live Messenger. Međutim, Komisija smatra da nema tržišno natjecanje na tom rastućem tržištu, gdje brojni igrači, uključujući Google, su prisutni.

Za Enterprise Communications, istraga potvrdila da Skype ima ograničen prisutnost na tržištu za te proizvode i ne natječu se izravno s Microsoftovim poduzeće komunikacije proizvod Lync, koji se koristi uglavnom velika poduzeća.

Komisijinu istragu io mogućim učincima konglomerata, jer Skype i Microsoft su aktivni u susjednim tržištima.

Transakcija je prijaviti Komisiji za odobrenje regulatornih u EEA 2. rujna 2011.



Nema komentara:

Objavi komentar