četvrtak, 29. rujna 2011.

Chrome postavljen da se broj 2 mjestu sa Firefox

Zanimljivi vijesti na URL:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/jhHEP318e4o/Chrome-Set-To-Take-No-2-Spot-From-Firefox:
CWmike piše "Google Chrome je na rubu zamjene Firefox kao drugi-većina-popularan preglednik, kaže tvrtka web statistike StatCounter, što pokazuje da Chrome će proći Firefox uzeti broj 2 mjesto iza Microsoft IE najkasnije prosinca. Kao što je u srijedu, Chrome globalni prosječan korisnik udio u rujnu je bila 23,6%, dok je Firefoxa iznosila 26,8%, tj., u međuvremenu, bio je u 41,7% uspon Chrome tijekom 2011 je zapanjujući:.. Ona je dobila osam postotnih poena od siječnja 2011 , što predstavlja 50% povećanje. Tijekom tog istog razdoblja, Firefox je pala gotovo četiri postotna boda, pad od oko 13%, dok IE također je pao četiri boda, 9% zamoči. To znači da Chrome bitno je reaping sve defections iz Firefox i IE. "

Pročitajte više ove priče na Slashdot.


Merkur Ispada da se Weird malom svijetu

Zanimljivi vijesti na URL:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/6jSDTaVZBpQ/Mercury-Turns-Out-To-Be-a-Weird-Little-World:
kratkovidan piše "robotske letjelice MESSENGER, sada kruži oko prvi planet, je pronašao nova otkrića ak ima na njegovoj površini, uključujući i neobjašnjiva, plavkastim" udubine "koje se mogu aktivno formiranje danas. nalaz će biti objavljena ovog tjedna u časopisu Science. Jedan znanstvenik rekao: "konvencionalna mudrost je da Merkur je baš kao i Mjesec. No, iz njegove točke gledišta u orbiti, MESSENGER je pokazujući nam da je Merkur radikalno razlikuje od Mjeseca u pravedan o svaki način možemo mjeriti." Kako ste mogli očekivati , National Geographic ima lijepe slike da ide uz priču.

Pročitajte više ove priče na Slashdot.


Patent Trolovi u biotehnologiji

Zanimljivi vijesti na URL:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/8G6yIshMrsw/Patent-Trolls-In-Biotechnology:
GNUman piše "vijesti u ovom tjednu razgovora prirode magazin o patent trolovi napadaju biotehnološke tvrtke. Oni navode slučaj u kojem je sud SAD-a federalni za žalbe potvrdio" patent koji pokriva ideja pokušava povezati dijete cijepljenja s kasnijim imunološki poremećaji. ' Vijest je također reference zanimljiv članak od istraživača na Boston University School of zakona (Bessen, James E. et al, 2011, "privatni i društveni troškovi za patente Trolovi '), u kojoj su analizirali učinak parnica na bogatstvo optuženika preko svojih dionica u vrijednosti prije i poslije parnicama, as obzirom da je takav gubitak minimalno prevodi na prirast u bogatstvu izumitelj, utvrde da patenta parnicama šteti društvu i uklanja poticaje za inovacije. "

Pročitajte više ove priče na Slashdot.


Zašto chilies su vruća i jogurt stavlja požara

Zanimljivi vijesti na URL:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/upgjtskcc4s/Why-Chilies-Are-Hot-and-Yogurt-Puts-Out-the-Fire:
bazzalunatic piše "najtoplijeg chili u svijetu je napravio u Australiji je ranije ove godine, ali kako su oni dobili chilies tako vruće? Čini se da je crv sok je ključ za zagrijavanjem motora do capsaicin. i mlijeko i jogurt su najbolje ugasiti topline , kao što su masti koje može apsorbirati capsaicin -. koja je zapravo otima neurona koje detektiraju toplinu "

Pročitajte više ove priče na Slashdot.


Island dobiva podatkovni centar za pozivanje vlastite, još uvijek vjeruje u vile

Zanimljivi vijesti na URL:http://www.engadget.com/2011/09/29/iceland-gets-a-data-center-to-call-its-own-still-believes-in-fa/:
Kažete Island , odmah smo da Eyjafjallajokull - i ne, nismo imali narcoleptic kolapsa na tim vrlo tipke. Prošlo je više od godinu dana budući da vulkan swept naslove i prekinut zračni promet, pružanje izvana s iskrivljenu percepciju zemlje geološki postojanost. Pa, mrzitelji pripremiti da bi služio, jer Verne Global je postavljanje podatkovnog centra shop u domovini određene labuda koji nosi pop Pixie, i utjecati obilje obnovljivih izvora na gotovs. Da biste to učinili, tvrtke ugovorene u Velikoj Britaniji se temelji Colt Grupe izgraditi odvojene dijelove svojih planiranih podatkovnog centra i put'em sve zajedno na mjestu bivšeg NATO baza - izabran za njegova očita stabilnost. Položaj je idealan u tom regiji, naravno, super bi climate'll poslužitelju temperaturama, uz pružanje centar s jeftinim hidro i geotermalne energije. Očekujte farme podatke koji će se gore i trčanje u Keflavik u listopadu ove godine, kada je trebao biti dovršen - s blagoslovom mali ljudi, naravno.

Island dobiva podatkovni centar za pozivanje vlastite, još uvijek vjeruje u vile prvobitno pojavio na Engadget dana ned, 29. rujna 2011 14:34:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink | izvor Wall Street Journal | Pošalji | Komentari

Pitajte Slashdot: Najbolji Long-Term Video / slike za pohranu?

Zanimljivi vijesti na URL:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/soXA6hx92p4/Ask-Slashdot-Best-Long-Term-VideoPicture-Storage:
Prvi put prihvatio podnositelja (i prvi put roditelj - čestitam). SoylentRed piše: "Nedavno sam imao moj prvi klinac, prekrasan zdrav kćer koja je sada tek nešto više od 6 mjeseci stara Kao jedan može očekivati, imamo obilje fotografija i . videa, i počeli ispočetka našim glavama o najbolji način za pohranu te datoteke te ih natrag gore dugoročne Moji roditelji su nas pitali (Smiješno je stvar je da je moja mama - najmanje tech-pamet osobu među našim obitelji) što naš plan je osigurati te datoteke se spremaju i za nju kad je stariji - što me shvatiti da ne stvarno imati dobar plan Mi smo trenutno koristite TimeMachine na moje supruge MacBook Pro,! za sada smo radili . redu s tim kao back-up, ali moji roditelji su ponudili za pomoć platiti za nešto što bi moglo biti bolje rješenje smo mogli snimiti DVD -. ali to je zamorno i dobiva se bol kao i mi bi trebao vratiti sve one gore ( ili recopy) ih svake godine ili tako kako bi bili sigurni da se ne pate od ponižavajuće DVD-a. Je li naša najbolja opcija odmah pokupiti dva tvrda diska, napravite sigurnosnu kopiju svih naših slika i videa, a zatim koristiti 3rd party app u ogledalo da voziti na drugi samo u slučaju jedan od njih craps iz? Je li on-line rješenje koje bi bilo bolje? Mi smo uvijek nekoliko godina daleko od bitak u mogućnosti to priuštiti DVD / CD-a koji su 100 + godina diskove . Ima li bolje rješenje nisam mislio? "

Pročitajte više ove priče na Slashdot.


Treći Sunca zvijezda nalik svibnja imaju toplu analoga Zemlji

Zanimljivi vijesti na URL:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/DXQJddMrCDM/A-Third-of-Sun-Like-Stars-May-Have-Warm-Earth-Analogs:
Bad Astronom piše "astronom proučavanja podataka iz prvih 136 dana od Kepler opservatorij misija je izračunao da je čak 34% svih zvijezda nalik Suncu (sažetak) može imati Zemlja veličine planeta koji kruže oko useljiva u zonama, gdje uvjeti su pravo za život kakav poznajemo. Imam neke rezervacije sa svojim brojevima, ali oni ne odgovaraju drugih studija. Postoji svibanj biti 15000000000 toplo, Zemlja veličine svjetova u našoj galaksiji sam. "

Pročitajte više ove priče na Slashdot.


Panasonic će predstaviti novi roboti Helper

Zanimljivi vijesti na URL:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/f00lkN-m-jk/Panasonic-To-Unveil-New-Helper-Robots:
cylonlover piše "Sa starenjem stanovništva u mnogim zemljama širom svijeta, posebno Japan, tu su sve veći broj starijih osoba da se brine za, ali relativno manje mlađih ljudi za taj posao. Roboti su odavno vidjeli kao sredstvo punjenja jaz i Panasonic je postavljen predstaviti svoj najnoviji tehnologija dizajniran za napraviti pravedan taj. triju robotski uređaji postavili kako bi svoje debi na predstojećim 38. Međunarodni Home Care i rehabilitaciju izložbe (HCR2011) u Tokiju su robota komunikacije pomoći i novi modeli tvrtke kose pranje robot i RoboticBed. "

Pročitajte više ove priče na Slashdot.


Kina pokreće Space Station Laboratorij modula

Zanimljivi vijesti na URL:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/E6gOkFBstLI/China-Launches-Space-Station-Laboratory-Module:
wisebabo piše s vijestima iz CNN da je "Kina je prvi prostor laboratorija modul pokrenut četvrtak, u skladu s državne medije, važna prekretnica u Kini je plan za izgradnju svemirske stanice." Modul, poznat kao Tiangong-1, ima spavanje područjima i oprema za vježbanje. Piše wisebabo:.? "U drugom svemiru (Arthur C. Clarke 's 2011), to će biti na putu da Europa do sada bilo tko znati što orbitalne ravnine / visina je to po Može li se doći NASA / Sojuz su docking luka kompatibilni? Kako o tlak zraka / disanja mix? "

Pročitajte više ove priče na Slashdot.


Kongres može dopustiti robot pozivi na mobitelima

Zanimljivi vijesti na URL:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/ukJ33PkaXw0/Congress-May-Permit-Robot-Calls-To-Cell-Phones:
TCPALaw piše: "Iako su mnoge prijevare kruži u prošlosti o brojeve mobitela se otvara do telemarketers, to je sada zapravo može dogoditi. Zakona, HR 3035 (PDF), uveden u Kongresu, kako bi se stvoriti brojne iznimke Telefon Zakon o zaštiti potrošača, koji zabranio autodialed i prerecorded robota poziva na brojeve mobitela. ako je prošao, HR 3035 će dopustiti širok raspon autodialed i prerecorded poziva na mobitelima trenutno su zabranjeni, te će prisvojiti praktički sve državne zakone koji pružaju slične zaštite. To se pozdravili dug kolektori i banaka (PDF) ... kao da spašavanje nije bilo dovoljno, sada su dobili kako bi vam platiti za svoje pozive za vas. "

Pročitajte više ove priče na Slashdot.


Rob Malda baca Jaded očiju na Amazon svile

Zanimljivi vijesti na URL:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/gYaLLteScVk/Rob-Malda-Casts-a-Jaded-Eye-at-Amazons-Silk:
m.ducharme piše "Slashdot je nedavno napustio urednik i voditelj Fearless muze o sigurnosti implikacije Amazon Svila, koji koristi Amazon masivni usluge cloud computing za pružanje" pre-caching "za novi požara uređaja." Još jedan potencijalni nedostatak je imati na umu (ovisno o tome kako je točno koliko Silk oslanja na infrastrukturu AWS) je da daje jednu točku kvara, a ponekad i oblak usluge ići dolje.

Pročitajte više ove priče na Slashdot.