ponedjeljak, 24. listopada 2011.

Linux 3,1 Izdana s podrškom za OpenRISC CPU

Zanimljivi vijesti na URL:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/PHcB7nhNcAc/linux-31-released-with-support-for-the-openrisc-cpu:


diegocg piše "Linux 3,1 je izdana promjene uključuju podršku za OpenRISC opensource CPU;. poboljšanja izvedbe u writeback prigušni, neki speedups u ploči memoriji, novi iSCSI provedbu; podršku za NFC čips, loša blok za upravljanje u generički software RAID sloj, novi 'cpupowerutils' alat za upravljanje energijom, datotečnog sustava barijera omogućena po defaultu u ext3, Wii kontroler podržava i [uobičajene] novi vozači i mnogo malih poboljšanja ".

Pročitajte više ove priče na Slashdot.

WikiLeaks suspendirao Objavljivanje Kabeli zbog "Financijska blokada"

Zanimljivi vijesti na URL:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/Pu7pg7DJadI/wikileaks-suspends-publishing-of-cables-due-to-financial-blockade:


lee1 piše "WikiLeaks je morao prestati objavljivanje razvrstan datoteke s obzirom na ono što organizacije naziva" blokade sjedištem u SAD-financirati tvrtke koje, prema WikiLeaks osnivač Julian Assange je 'uništio 95% našeg prihoda. " Assange je također iznio je mišljenje da "šaku američkih financija poduzeća ne može biti dopušteno da se odlučite kako cijeli svijet glasova sa svojim džep." Prema Assange grupe je uzimanje "pre-parnicama akciju 'protiv financijske blokade na Islandu, Danskoj, Velikoj Britaniji, Bruxelles, SAD i Australija. Oni također su podnijeli tužbu protiv povjerenja s Europskom komisijom."

Pročitajte više ove priče na Slashdot.

147 korporacija Upravljanje Većina globalne ekonomije

Zanimljivi vijesti na URL:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/5_w3pFAt2kQ/the-147-corporations-controlling-most-of-the-global-economy:


rubycodez piše "Istraživači na švicarski Savezni tehnološki institut u Zürichu su identificirali" Kapitalistička Network '[PDF] dobro povezanih društava koje kontroliraju većinu globalnog gospodarstva. Nadalje identificirali 147 "super-povezani' tvrtki koje kontroliraju četrdeset posto ili više od globalne financijske mreže. Ako netko vjeruje mega-korporacije imaju većinu vlada na zapadu u svoje džepove, da li to znači da smo globalno oligarhije? "

Pročitajte više ove priče na Slashdot.

Google želi da dodate pisaca na Googleu +, tako da pisci

Zanimljivi vijesti na URL:http://www.engadget.com/2011/10/24/google-wants-you-to-add-writers-on-google-so-do-writers/:
Nađi zanimljiv članak, dodajte njegov autor. To je vrlo jednostavna ideja vrlo jednostavna mogućnost da Google je upravo započeo testiranje. Kao što je nedavno primijetio TechCrunch, Big G ​​je počeo rolling out novu "dodaj u Circles" gumb u nekim rezultatima pretraživanja, omogućujući čitateljima da se lakše i trenutno pratiti svoje omiljene web-autori na Google + . Pisac profila već su integrirani u stranicama za pretraživanje, ali do sada, korisnici su zapravo kliknite na autora stranice prije nego ih slijede. Ovaj novi krug gumb, s druge strane, smanjuje se da srednji klik i izgleda kao logičan sljedeći korak u Google tijeku integracije. Također se čini kao odličan način kako bi se pisci osjećaju bolje o sebi, što smo uvijek podržavaju. A ako ne gledajući ga, ne ide luda - Google je upravo je to valjanje u samo nekoliko korisnicima.

Google želi da dodate pisaca na Googleu +, tako da pisci prvobitno pojavio na Engadget dana ned, 24 listopad 2011 05:00:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink | izvor TechCrunch | Pošalji | Komentari

Velika Britanija Team Misses Zapis Balon Nadmorska visina, ali otkucaja nekoliko drugih

Zanimljivi vijesti na URL:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/Rgd73WSnV9g/uk-team-misses-balloon-altitude-record-but-beats-a-few-others:


Anonimni čitatelj piše ovo izvješće iz Hackaday, koji je nedavno pokrivena pokušaj rekord Velikoj Britaniji visina za amaterski balon lansirati. Kaže priča: "Stvari ne idu uvijek prema planu, ali APEX momčad nije uspjela pobijediti nekoliko drugih evidencija Velikoj Britaniji, uključujući i one za najduža udaljenost i trajanje leta za lateks balona." Balon nanijet istočno od svog pokretanja točke Engleske, što prati Ham radio operatore za mnogo puta, ali na kraju je ispala iz raspona, a osumnjičen je da je završila svoj let u Poljskoj ili Rusiji: "APEX tim nudi nagradu za pronalaženje Alpha, pa ako vidite male stiropora okvir u istočnoj Europi, pad APEX dječaka liniju. "

Pročitajte više ove priče na Slashdot.

Značajka: Desktop snovi: Ubuntu 11,10 pregledao

Zanimljivi vijesti na URL:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/QVwrOn94CUY/desktop-dreams-ubuntu-1110-reviewed.ars:

Ubuntu 11,10, kodnog naziva Oneiric ocelot, prowled od razvoja šuma ranije ovog mjeseca. U našem pregledu Ubuntu 11,04, objavljen još u travnju, uzeli smo bliski pogled na prednosti i nedostatke novog jedinstva ljuske i usporedbi s GNOME 3.0. U ovom pregledu, mi smo idući u ponovno jedinstvo kako bi vidjeli koliko je napredak tijekom posljednjih šest mjeseci. Također će se bliski pogled na obnovljeno Software Center korisničko sučelje i prijelaz iz Evolution Thunderbird.

Pročitajte ostatak ovog članka ...

Pročitajte komentare na ovaj post


Microsoft prikuplja pristojbe na 50% Android uređaja, kaže Google "probuditi"

Zanimljivi vijesti na URL:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/kZxshZDgc50/microsoft-collects-license-fees-on-50-of-android-devices-tells-google-to-wake-up.ars:

Google pritužbe patenta na temelju attacks protiv Android ne čini se da se radi tvrtka bilo dobro. Mi svi znamo Steve Jobs obećao da uništi Android, tvrdeći da je ukrao njezine ideje iz Apple iOS. Ipak, ono što je vjerojatno još veći prijetnja dolazi iz Microsofta, koji tvrdi da više od polovice svih Android uređaja sada su predmet patentne licencnih ugovora.

Što to znači? Kada kupujete android telefon, postoji dobra šansa ili prodavač čije ime je na uređaju ili jedan od proizvođača koji su pridonijeli hardvera ga je plaćati Microsoft naknadu za svaku prodaju. Danas, Microsoft je najavio sporazum s Compal, originalni dizajn proizvođača koji proizvodi smartphone i tablets za trećim osobama i preuzima u 28 milijarde dolara godišnje prihoda. To je bio "deseti ugovor o licenci pružanje pokrivenost pod patentnog portfelja za Android mobilne telefone i tablets", a deveti u posljednja četiri mjeseca, Microsoft odvjetnici Brad Smith i Horacio Gutierrez pisati na blogu .

Pročitajte ostatak ovog članka ...

Pročitajte komentare na ovaj post


GoPro pokreće HD Hero2 kacigu cam, objavljuje video streaming Wi-Fi paket za zimu

Zanimljivi vijesti na URL:http://www.engadget.com/2011/10/24/gopro-launches-hd-hero2-helmet-cam-announces-video-streaming-wi/:
Želite li uhvatiti svaki okvir sljedeći ekstremnih sportova Wipeout u svim svojim grotesknim slavi? GoPro zna gdje ste dolaze iz, te je obnovljeno svoju liniju visoke definicije kamere kacigu koji će vam pomoći uhvatiti svaki kost-prijelomni trenutak. HD Hero2 natječe se može pohvaliti da je dva puta kao snažan za 2009 prethodnik, originalni HD Hero . Novi kacigu cam obećanja za snimanje 1080p 16:09 snimke iz vrhu vašeg znojnim tikva na oba uskom (90 stupnjeva), širine (170 stupnjeva) i srednje (127 stupnjeva) kutovima i može ugriz do deset 11 megapiksela fotografija u sekundi. Kamere mini HDMI priključak, kompozitni out, USB, SD kartica i junaka luka pomoći će vam dijeliti plijen vaših izlijevanje kada vaša avantura završava - barem do ove zime, kada GoPro je WiFi BacPac obećava da će omogućiti izravni prijenos i upravljanje fotoaparatom preko WiFi. Najbolje od svega? Hero2 ubija izvornog HD heroja konfuzno 3-znamenkastog koda sučelja u korist jednostavnim jezikom, na temelju izbornika.

HD Hero2 dolazi u tri 300 dolara konfiguracije: na otvorenom, moto, i surfati izdanja, koji su kompatibilni s postojećim pribor. Previše bogate za vaše krvi? Tada ćete biti sretni da znaju da su prethodni modela uzimajući cijenu kapi - $ 200 za originalni HD Hero i jadan $ 150 za svoj ​​"960" varijantu . Hit pauze za službeni PR i potpuni popis značajki.

Nastaviti čitanje GoPro lansira HD Hero2 kacigu cam, objavljuje video streaming Wi-Fi paket za zimu

GoPro pokreće HD Hero2 kacigu cam, objavljuje video streaming Wi-Fi paket za zimu prvobitno pojavio na Engadget dana ned, 24 listopad 2011 03:01:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink | | Pošalji | Komentari

Netflix proširiti u Velikoj Britaniji, Irskoj "početkom 2012", izgleda da izazove Lovefilm

Zanimljivi vijesti na URL:http://www.engadget.com/2011/10/24/netflix-to-expand-to-uk-ireland-in-early-2012-looks-to-chall/:
Pa to izgleda kao Netflix je rumored Velikoj Britaniji lansiranje je bilo puno više nego samo glasina. Danas, tvrtka je objavila da je doista će se proširiti u Velikoj Britaniji i Irskoj "početkom 2012", obećavajući da nude neograničen streaming na osobnim računalima, mobilnim uređajima i tablets na "niske mjesečne pretplate cijene." Tvrtka nije rekao što je to cijena će biti, niti je ponuditi bilo kakve detalje o raspoloživim sadržaja ili podržani uređaji, iako više detalja bit će objavljen bliže lansiranja. Mi smo također očekuje da će čuti više od Netflix tijekom Q3 zarada konferencijski poziv kasnije danas, kad smo trebali saznati o utjecaju njegove nedavne poskupljenje i Qwikster obrta. Hoće li ili ne na prepad u Velikoj Britaniji može popustiti Lovefilm je držanje na domaćem tržištu, međutim, ostaje da se vidi. Cijeli PR nakon prekida.

Nastaviti čitanje Netflix za proširenje u Velikoj Britaniji, Irskoj "početkom 2012", izgleda da izazove Lovefilm

Netflix proširiti u Velikoj Britaniji, Irskoj "početkom 2012", izgleda da izazovu Lovefilm prvobitno pojavio na Engadget dana ned, 24 listopad 2011 03:42:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink | | Pošalji | Komentari

Kako biste promijenili Appleov OS X 10,7 (Lav)?

Zanimljivi vijesti na URL:http://www.engadget.com/2011/10/23/how-would-you-change-apples-os-x-10-7-lion/:
Apple je većina visoko sofisticirane OS još? Cupertino bi tako mislite, ali kao i sa bilo veliki update, bilo je dosta quirks raditi kroz u mjesecima nakon uvođenja lava . Za one od vas koji ste napravili skok od 0,2 10.6.8 (ili unatrag, zapravo), mi smo zainteresirani za učenje kako svoje cjelokupno iskustvo je. Dobar potez? Ipak je žaljenje? Što aplikacije su slomljena na vas? Je li vaš tijek rada promijenila uopće? Da li vam je draže "prirodno" scrolling? Kako bi ste štipanje lav ako dati priliku? Što aplikacije bi ti remont? Što tvorničke postavke bi ti promijeniti? Pažljivo razmotriti misli su dobrodošli u komentarima ispod.

Kako biste promijenili Appleov OS X 10,7 (Lav)? prvobitno pojavio na Engadget dana ned, 23 listopad 2011 22:40:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink | | Pošalji | Komentari

Znanstvenici graditi logika vrata iz crijeva bakterija, onda nadajmo se oprati ruke

Zanimljivi vijesti na URL:http://www.engadget.com/2011/10/24/scientists-build-logic-gates-out-of-gut-bacteria-then-hopefully/:
Ikada razmišljali o nadogradnji računala za uzgoj više jezgri ? Ili sadnje nekoliko GBS dodatnih skladišta u dvorištu? Nas ni, dok smo čuli da su znanstvenici na Imperial College u Londonu uspio u izgradnji "neke od temeljnih komponenti digitalnih uređaja" iz genetski modificiranih E. coli. Vidjeli smo ove klice iskorištavaju na sličan način i prije, ali Imperial istraživači tvrde oni prvi napraviti bakterijski logička vrata koja se mogu postaviti zajedno da se formira više složenih vrata i potencijalno cijeli biološki procesora. Osim naših čudno nadogradnju fantazije, poput procesora bi mogao jednog dana biti ugrađuju u život tijela - kako bi uklonili stanice raka, čiste arterije i dostaviti lijekove točno gdje je to potrebno. Toliko za Activia.

Znanstvenici graditi logika vrata iz crijeva bakterija, onda nadajmo se oprati ruke prvobitno pojavio na Engadget dana ned, 24 listopad 2011 01:42:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink PhysOrg | izvor Imperial College London | Pošalji | Komentari

WIREDoo tražilice dobiva čovjek radi pečat odobrenja (video)

Zanimljivi vijesti na URL:http://www.engadget.com/2011/10/23/wiredoo-search-engine-gets-running-man-stamp-of-approval-video/:
MC Hammer je već dokazao da trebate samo jedan hit rekord. No, možete dobiti tako sa samo jednim tražilice ? Ne, ako vjerujete svojim pitch summitu Web 2.0 ovoga tjedna, koji je promicao "duboko traži" tehnologiju nazvanu WIREDoo. Rapper-odobreni alat naglašava odnosa, a ne riječi, što daje vrlo različite rezultate na Google. Unesite 90210, na primjer, i umjesto stranica linkova o TV emisiji , pred-beta WIREDoo otvara stvari o susjedstvu - školama, domovima, stopa kriminala i ostalih navodno korisne informacije. Naći ćete puno prezentaciju nakon prekida, ali ne očekujemo nikakve nostalgije plesne pokrete - Hammer je ozbiljno o tome, baš kao što je bio o tim revolucionarnim tablets .

Nastaviti čitanje WIREDoo tražilice dobiva čovjek radi pečat odobrenja (video)

WIREDoo tražilice dobiva čovjek radi pečat odobrenja (video) prvobitno pojavio na Engadget dana ned, 23 listopad 2011 23:59:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink CNET | izvor Informacije Tjedan | Pošalji | Komentari

Nokia C5-03, full smartphone za 170 €

Zanimljivi vijesti na URL:http://www.tecnoka.com/smartphone/nokia-c5-03-un-smartphone-completo-por-170-euros/:

Već ovaj tjedan ćemo predstaviti neke od naglašava finske tvrtke Nokia. Ovaj put je na prijelazu Nokia C5-03 stariji brat Nokia C5, koji se kreće i predstaviti je prije nekog vremena u Gizmos

Nokia C5-03 se odlikuje terminala svjetlosti (teži samo 90 grama), koji nadopunjuje i njegov prethodnik sa zaslonom osjetljivim na dodir i neke druge caracterísitcas koji čine ga vrlo kompletan smartphone tržišna cijena koja je ponuđena, 170 eura.

Osim zaslon osjetljiv na dodir od 3, 2 inča, Nokia C5-03 uključuje 5 megapixel kamera koja omogućuje video, radio i GPS vezama, Bluetooth, WiFi i USB.

Što se tiče memorije, Nokia C5-03 nudi 40 megs unutarnje, koja se može pretvoriti u do 16 GB memorije ako koristite microSD kartice, ali će uključivati ​​standardne 2 GB

Kao operativni sustav Nokia C5-03 radi sa Symbian 1, koji je bio poznat kao do sada Symbian S60. Uređaja izbornik nudi dobru zbirku ikona koje pružaju izravan pristup računima e-pošte i socijalne mreže.

Neki programi Vrhunac Nokia C5-03 obuhvaćaju pristup u Nokia Music Store i Ovi Store, iz koje možete kupiti glazbu i aplikacije za Nokia telefone. S druge strane, Nokia C5-03 nudi prikaz svih vrsta sustava Microsoft Office dokumente, PDF i Zip.

Cijena Nokia C5-03 kao što smo razgovarali ću biti 170 €.

Rendering Sintetički predmete u stare fotografije

Zanimljivi vijesti na URL:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/HgE_ahV5gKE/rendering-synthetic-objects-into-old-photographs:


Prvi put prihvatio podnositelja IDarkISwordI piše "Novi sažetak na čelu s SIGGRAPH Aziji 2011 pruža metodu za brzo izvršavanje računalne grafike, sintetizirani u fotografije s točnim rasvjete i fizike temelji se na ograničen unos od korisnika i tumačenje njihove koda." Rezultati su impresivni, teško gledati video demo (na povezanoj stranici) bez boggling.

Pročitajte više ove priče na Slashdot.

Anonimni se dolje darknet stranice dječje pornografije na Tor mreži

Zanimljivi vijesti na URL:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/tVtVRek62vM/anonymous-takes-down-darknet-child-porn-site-on-tor-network.ars:

Pedofili povezivanje skriveno dječje pornografije dobio mjesto nepoželjan iznenađenje prošlog tjedna, zahvaljujući hacktivist grupe Anonimni. Lolita Grad, mjesto dječje pornografije izvoditi na više skriveno " darkne t, "je skinuta by Anonymous članova, a računa o 1.589 korisnika iz web baze podataka objavili su kao dokaz.

Takedown je dio Anonimni " Operacije Darknet , anti-dijete-pornografije napora usmjerenih na priječeći djetetu pornografa djeluju na na Tor mrežu . Anonimni "napad bio usmjeren na hosting usluga pod nazivom Sloboda Hosting, koja skupina preuzela je bio najveći domaćin dječje pornografije na Tor je anonimnih mreže. "Po skidanje Sloboda hosting, mi smo eliminira 40 + web stranice dječje pornografije," Anonimni tvrdi u svojoj izjavi . "Među njima je Lolita Grad, jedan od najvećih dječje pornografije web stranice do danas, koja sadrži više od 100GB dječje pornografije."

Pročitajte ostatak ovog članka ...

Pročitajte komentare na ovaj post