nedjelja, 1. svibnja 2011.

Kako da ne mjeri znanstvena produktivnost

Zanimljive vijesti na URL:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/jFXgIfBA4CI/citation-count-doesnt-represent-reality-who-knew.ars:

Otkako financiranje agencije počeo zahtjevan na neki način mjeriti povrat na njihova ulaganja, administratori su bili dolaze s načine za mjerenje znanstvenika performanse. I znanstvenici su dolazili s načinima kako bi se povećala njihova vrijednost pod neki određeni mjerni program. U svakoj generaciji ove igre mjerenja učinka, znanstvenici pažljivo proizvoditi osmišljenim članaka o tome kako je postojeći sustav jednostavno ne hvatanje znanstvenika radi točno.

Nedavne Physical Review E radu je jedan od tih, pokazujući da sirovo citat grof ne stvarno uhvatiti papir važnost, niti istraživača pravi performansi. Da, nevjerojatno zar ne?

Pročitajte ostatak ovog članka ...

Pročitajte komentare na ovaj post


Europska komisija sebe Boje U ACTA Corner

Zanimljive vijesti na URL:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/1I8eGVzfs7I/European-Commission-Paints-Itself-Into-ACTA-Corner:
Halo1 piše: "Prošli tjedan Europska komisija objavila pobijanja opsežne i snažno osuđuje mišljenje dokument o ACTA istaknutih europskih znanstvenika. Ante Wessels iz FFII prošao kroz komisije odgovor i otkrili da nakon ispravljanja pogreške koje su napravili, oni zapravo potvrditi mišljenja su pokušavali opovrgnuti. Povjerenstva odvija se prvenstveno čini se da pate od nedostatka čitanja s razumijevanjem, amnezija o tome što je rekao ranije, a ne biti u potpunosti svjestan svojih kompetencija. "

Pročitajte više ove priče na Slashdot.


Znanstvenici stvorili dvije 100 terabit po drugi optički veze, nas usudi nešto bujica

Zanimljive vijesti na URL:http://www.engadget.com/2011/05/01/researchers-create-two-100-terabit-per-second-optical-connection/:
Čak i žene sa 40 Gbps internet mogu osjetiti trunke ljubomore na ove vijesti - Japan je uspješno testirao dva zasebna 100 terabit po drugi podaci veze koje koriste jedan od optičkih vlakana da nose svoje terete. New Scientist izvještava da NEC znanstvenici punjene svjetlost iz lasera u 370 165 km vlakana kako bi se postigla brzinu od 101,7 Tbps, dok NICT istraživači postavili novi rekord od 109 Tbps koristeći poseban vlakno sa sedam jezgri za upravljanje trik. Mi zamisliti da je Alcatel-Lucent i NTT se ne sjedi mirno. Nije da mi stvarno briga tko je najbrži vlakana ... samo tako dugo dok jedan kraj vodi do naše kuće.

Znanstvenici stvorili dvije 100 terabit po drugi optički veze, nas usudio bujica nešto prvobitno pojavio na Engadget na ned, 1. svibanj 2011 16:02:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink | izvor New Scientist | Pošalji ovaj | Komentari

AF 447 Flight Recorder Pronađeno u Atlantiku

Zanimljive vijesti na URL:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/IRXoOJrqkno/AF-447-Flight-Recorder-Found-In-the-Atlantic:
romiz piše: "Sjećanje na let snimač za Air France let 447 iz Rio de Janeira u Pariz, srušio se na 1. lipnja 2009, utvrđeno je na morsko dno u Atlantskom oceanu, te vratio na površinu u dobroj formi. To je rekorder podataka, čime se štedi let parametara. pretraživanje i dalje se nastavlja u nadi da će naći diktafon sadrže zvukove snimljene u kokpitu zrakoplova. "

Pročitajte više ove priče na Slashdot.


Amazon je podugačak oblak prekid pokazuje opasnost od složenosti

Zanimljive vijesti na URL:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/Q6ycfWdA09Y/amazons-lengthy-cloud-outage-shows-the-danger-of-complexity.ars:

Reddit, četvorinu, a Quora bili su među mnoge web stranice koje siđe nedavno zbog duljeg prekida u Amazon's oblak usluge. U četvrtak 21. travnja, Amazon Elastic Block Store (EBS) ode offline, ostavljajući mnoge web i database servere, ovisno o tome za pohranu slomljen. Tek Uskrs u nedjelju (24. travnja) bio je obnovljena uslugu svim korisnicima. Amazon je sada objavio poduži opis opisuje što je pošlo po zlu i zašto je bio neuspjeh i tako katastrofalno i tako dugotrajan.

Amazon je oblak computing centre podataka na pet lokacija širom svijeta, Virginia, sjevernoj Kaliforniji, Irska, Singapur, i Tokiju. Unutar svake regije, usluge su podijeljena u ono što tvrtka poziva Dostupnost zonama: fizički i logički odvojene skupine računala. Ovaj dizajn omogućava korisnicima da odaberete razinu redundantnosti da se osjećaju je najprikladnije, hosting u više regija pruža najviše robusnosti, ali najveći trošak. Hosting u više Dostupnost zona unutar iste regije je jeftiniji, a stražari protiv problema koji utječu na bilo koju zonu.

Pročitajte ostatak ovog članka ...

Pročitajte komentare na ovaj post


Google lica 50 milijuna dolara tužba preko Android lokacije za praćenje

Zanimljive vijesti na URL:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/OcRjsI9HWz4/google-faces-50-million-lawsuit-over-android-location-tracking.ars:

Google i Apple su oboje bili u vijestima u posljednje vrijeme više pojedinosti o tome kako obje tvrtke mobilni operativni sustavi čuvamo i prenosimo Geolocation podataka. Nakon klasa-akcija odijelo donio dva Tampa muškaraca ciljanja Apple zbog navodne korisnika praćenje, Google se suočava sličan klasa akcija tužba u Detroitu u srijedu.

Prošli tjedan je otkrila da IOS uređajima cache veliku količinu lokacije podataka u datoteku koja je podupirač gore na računalima korisnika. Datoteka je skriven od normalnog pristupa na iPhone i iPads, ali je nesigurna, a ukoliko korisnici odluče za šifriranje IOS sigurnosnih kopija u iTunes, datoteka je također nekodiranom. Dok netko bi trebao fizički pristup ili uređaj kako bi dobili informacije, pitanja su podignute da informacije mogu se koristiti za praćenje osoba, time ugrožavanja njihove privatnosti.

Pročitajte ostatak ovog članka ...

Pročitajte komentare na ovaj post


Weird Science srce voli napiti, mrzi prije podne

Zanimljive vijesti na URL:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/wxtZf7J9wrc/weird-sciences-heart-loves-booze-hates-mornings.ars:

Vaše srce nije jutro orgulje: cirkadijurni ritmovi, mijenja vaše tijelo undergoes temelji se na doba dana, utjecati na veliki broj tijela je normalna procesa. To izgleda kao oni mogu utjecati na abnormalne procese previše. Istraživači su pratili miokarda infarctions temelji se na doba dana, i mjerili njihovu ozbiljnosti temelji se na standardnim testovima enzima. Ispada srce mrzi jutra, kao i MI veličina bila je najbrojnija u satima od 06:00 do podneva. Bilo bi lijepo vidjeti malo slika, jer je moguće alternativno objašnjenje za to je da razine tih enzima su veći u srcu na koji sat, pa identičan MI samo bi objaviti više od njih. Ipak, to je vjerojatno vrijedi sljedeće se o tome.

A srce voli li njegova napiti: dokazi da konzumacija alkohola štiti od bolesti srca je zgrada za neko vrijeme, ali tu je i više dokaza da alkohol pomaže u srce čak i na razinama gdje je to opasno za ostatak tijela. U istraživanju više od 40.000 osoba, onih koji suzdržala od alkohola potpuno je najveći rizik od koronarne bolesti srca. "Opasnim konzumiranja alkohola je povezana sa smanjenim vjerojatnost koronarne bolesti nakon kontrole za sociodemografskim, psihijatrijske, i zarazna faktori rizika", zaključili su autori. Međutim, press release primjećuje da su standardi za "opasnog" pijenje vjerojatno će uključivati ​​mnogo europskih odraslih.

Ali to sluša dokaze: U deset godina 1996 - 2007, Švedski zdravstveni sustav uvelike proširila svoju uporabu dokazima tretmani za miokarda infarctions. Rezultat? Stopa mortaliteta kod ovih bolesnika pokazala je dosljedna silazni trend. Dokazi radi-tko zna?

Pročitajte ostatak ovog članka ...

Pročitajte komentare na ovaj post


Sony otkriva cijene i veličine "Google TV?

Zanimljive vijesti na URL:http://www.tecnoka.com/television/sony-deja-ver-los-precios-y-los-tamanos-de-%c2%bfgoogle-tv/:

Čini se da je netko unutar tvrtke, ili ste nezadovoljni sa svojim plaće i žele uništiti iznenađenje da je tvrtka spremna je za utorak 12. listopada, ili zaista imaju potrebu prošlo. Zašto? Jer ne samo da procurile informacije (što ne znamo je li to realno) o mogućim veličinama u koji će Google TV, ali imena su se pojavili koja će se zvati modeli u pitanju.

Njihova imena su: NSX-24GT1 24 inča, NSX-32GT1 31 inča, NSX-40-inčni 40GT1 NSX-46GT1, (pogodili ste) od 46 inča. Pa ipak, također rizik da njihove cijene bi ukupno između 1.300, 1.400 i 1.900 dolara.

Znatiželjan detalj: ako je to istina, najjeftiniji Google TV bi biti čak i skuplji (300 dolara) da je 32-inčni model skuplji od Sony je ljudima u njihovom katalogu.

Flash u Pan

Zanimljive vijesti na URL:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/k94_Tq1Rgsw/:
Array

Verizon doc sugerira BlackBerry playbook, HTC trofej i Xperia Play 'uskoro', cijene LTE tableta podataka i uvesti 4G netbooks

Zanimljive vijesti na URL:http://www.engadget.com/2011/05/01/verizon-confirms-blackberry-playbook-htc-trophy-and-xperia-play/:
Što se dogodilo s HTC Trophy , duga prezadužen na Verizon 3G? Kako o Sony Ericsson Xperia Play , misteriozno nestalo puštanje datum Verizon davno prije japanskog katastrofu ? Hoće li Verizon obvezati da nosi BlackBerry playbook ove godine? Samo koliko će koštati LTE podatke za Xoom i tableta prijatelji?

Mi napokon mogu imati neke odgovore, zahvaljujući Verizon's fancy novi on-line katalog. RIM-tableta, PlayStation Phone i HTC trofej svi su navedeni kao "uskoro", a to nije sve - i BlackBerry Bold 9650, Curve 3G 9330 i Droid 2 Globalni su sve "dok zalihe zadnji", sugerirajući nasljednici mogu biti ulazni. U međuvremenu, tableta LTE podataka planovi izgledaju kao oni će istu cijenu kao i 3G one - $ 20 za 1 GB, 35 dolara za 3GB, 50 $ za 5GB i $ 80 za $ 10GB kao i obično. LTE netbooks će samo biti u mogućnosti uzeti prednost od dva najviša cijena-planova, ali postoje par njih na putu, uključujući i 11,6-inčni HP Pavilion MD1 (s 1.6GHz AMD Fusion čip) te 10,1-inčni Compaq Mini CQ10 sa Intel Atom N455 procesor.

Da se podsjetimo, katalog URL izričito spominje "Zima 2011", tako da je sasvim moguće da "uskoro" neće biti čim želite, ali da se zaviriti u sve Goodies, check out galeriji ispod ili pucati preko na naš izvor link.

[Hvala, Thump3rX17]

Verizon doc sugerira BlackBerry playbook, HTC trofej i Xperia Play 'uskoro', cijene LTE tableta podataka i uvesti 4G netbooks prvobitno pojavio na Engadget dana sub, 1. svibanj 2011 14:17:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Patent 5893120 svedena na Čisti Math

Zanimljive vijesti na URL:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/2pS44ISLOE0/Patent-5893120-Reduced-To-Pure-Math:
Anonimni čitatelj piše: "US Patent # 5893120 svedena na matematičke formule kao demonstracija cesto zanemarena činjenica da je ekvivalencija odnosa između programa i matematike. Vi svibanj prepoznati patent # 5893210 kao onaj koji Google je naređeno da plati $ 5M za povredu zbog nekog koda u Linuxu. To bi trebao biti zanimljivo vidjeti kako će se pravna fikcija nositi s tim. Hoće li lambda račun više neće biti 'math'? ili će samo odlučiti popraviti nedosljednost i napraviti matematike patentable? "

Pročitajte više ove priče na Slashdot.


PSA: AT & T DSL i U-stih fiksne internet kape početi sutra, ako možete vidjeti ovog web-mjesta

Zanimljive vijesti na URL:http://www.engadget.com/2011/05/01/psa-atandt-dsl-and-u-verse-landline-internet-caps-begin-tomorrow/:
Sutra je 2. svibnja 2011, a vi znate što to znači - sutra je dan da AT & T će nametnuti podataka kape na DSL i U-stih Internet, i početi rovašenja do prekomjerne naknade. U najmanju ruku, to je bio plan 18. ožujka - kada je tvrtka službeno najavio 150GB 250GB DSL i U-stih kape - ali čak i ako ste plaćati kupca koji chows dolje nekoliko stotina gigabajta u mjesec dana, možda nećete imati brinuti o plaćati ekstra odmah. AT & T je precizirao da ljudi poput vas će imati pristup online alat za self-redarstvene Vaše korištenje prije tvrtka čak počinje izračunati cijenu svog nekada all-you-može-jesti propusnost buffet, a kao što možete vidjeti na slici gore , alat nije sasvim spreman za javnu potrošnju u cijeloj zemlji još dosta. Jurnuti preko na naš izvor link, unesite AT & T ID, a ako vidite isti, možda nećete morati otkazati 700-satni Star Trek maraton sasvim još.

PSA: AT & T DSL i U-stih fiksne internet kape početi sutra, ako možete vidjeti ove web stranice prvobitno pojavio na Engadget dana sub, 1. svibanj 2011 13:16:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink | izvor AT & T Moje korištenja | Email ovu | Komentari

Google Talk omogućuje Video Chat putem telefona Android

Zanimljive vijesti na URL:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/MHRJPM7WO_c/Google-Talk-Enables-Video-Chat-On-Android-Phones:
MojoKid piše: "Google je nedavno pokrenuo Google Talk sa video i glasovni chat za Android telefone. Uz usluge, korisnici će moći da se video ili glasovni chat sa svojim prijateljima i obitelji izravno iz android telefon. Pozivi se mogu postaviti preko 3G, 4G i Wi-Fi veze. Prema Google, nove značajke prvi će se izvaljati na Nexus S telefona tijekom sljedećih nekoliko tjedana u sklopu android 2.3.4 over-the-air update. Google Talk sa video i glasovni chat će lansirati na drugim Android 2.3 i više uređaja u budućnosti, kao dobro. demo video ovdje to pokazuje u akciji. "

Pročitajte više ove priče na Slashdot.