utorak, 21. prosinca 2010.

Oregon koje omogućavaju učenicima Provjerite koristite na državnoj Ispiti pravopisa

Zanimljive vijesti prikaza u http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/qs9Acr8Kw7s/story01.htm:
Počevši od 2011, Oregon Ministarstva prosvjete omogućit će studentima provjeru pravopisa njihov rad prije podnošenja državne ispite. Iz članka: ". Potez je trebalo da pomogne procjene usredotočiti na manje pravopisnih pogrešaka i više o njihovim vještine pisanja" Mi ne ostavljajući učenika tipkanje vještina dobiti na način da bude u mogućnosti suditi njihovo pisanje sposobnost ", rekao je državni inspektor Susan Castillo. 'Kao da smo koristeći tehnologiju kako bi poboljšali ono što činimo s procjenama kao narod, mi vjerujemo da alat za provjeru pravopisa će biti jedan od onih alata.' "

Pročitajte više ove priče na Slashdot.




Ice Cube Neutrino Observatory Na Južni pol

Zanimljive vijesti prikaza u http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/b2_CL_Mp_0I/story01.htm:
Scryer piše "Izgradnja Ice Cube Neutrino Observatory dovršen je 18. prosinca na Južnom polu. To je sada najveći svjetski neutrino detektor, s 5.160 optički senzori na 86 nizova ugrađeni dva km ispod National Science Foundation's Amundsen-Scott Južni pol kolodvor. To je prikupljanje podataka od je gradnja započela, te će biti u potpunosti operativan nakon što je posljednji žice zamrznuti u ožujku 2011. "

Pročitajte više ove priče na Slashdot.




US Navy's Elektromagnetska Aircraft Launch System lansira prvi lovca (update:! Video)

Zanimljive vijesti prikaza u http://www.engadget.com/2010/12/21/us-navys-electromagnetic-aircraft-launch-system-launches-first/:
Za više od 50 godina, na izlazu na autocestu na opasnost zone parni katapult koji je pokrenuo borbenih zrakoplova iz nosač zrakoplova, ali izgleda da se uskoro mogao biti postavljen na promjenu. US Navy upravo najavio je jučer da je njegova Elektromagnetska Aircraft Launch System, ili EMALS, prešao je ključni test za pokretanje s ljudskom posadom F/A-18E Super Hornet za prvi put (još nekoliko uspješnih lansiranja zatim slijedi). Između ostalih prednosti, koji obećava da će sustav omogućiti mornarici za pokretanje šireg raspona zrakoplova od prijevoznika - uključujući sve, od laganih do teških bespilotnih letjelica štrajk boraca - i to istovremeno donosi "značajna poboljšanja" na težinu, održavanje, i učinkovitost. Šef o prošlosti pauze za raspis (ispričavam se ne video).

Update: Razgovarali smo prerano, video je sad nakon pauze! Morat ćete dostaviti svoj Kenny Loggins soundtrack, ipak.

[Hvala, Fionn]

Nastaviti čitanje US Navy's Elektromagnetska Aircraft Launch System lansira prvi lovca (update:! Video)

US Navy's Elektromagnetska Aircraft Launch System lansira prvi lovca (update:! Video) prvobitno pojavio na Engadget dana uto, 21. prosinac 2010 15:48:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink | izvor Wired | Pošalji ovaj | Komentari

Comcast's quad-tuner DVR Xfinity Spectrum s pristupom Internetu po objavi FCC

Zanimljive vijesti prikaza u http://www.engadget.com/2010/12/21/comcasts-xfinity-quad-tuner-spectrum-dvr-with-internet-access-r/:
Pozdravi budućnost DVRs, barem iz Comcast , kao što-još nenajavljeni Xfinity Spectrum okvir prošao kroz FCC baze podataka ubrzo nakon što njegovo postojanje otkrio je Wall Street Journal. Brzo zaviriti u proizvodno-spreman za upotrebu otkriva ima mnogo novih mogućnosti ovdje, uključujući i novi vodič dizajna, uključujući IMDB-style cast i posada info kao i pristup Internet uslugama. Iako je hardverski čini ovaj Pace RNG-210n 500GB HD DVR s četiri tunera, MoCA i IP pristup, jedan od najvećih promjena je softver makeover znači da pops gore obavijesti potaknuta svojim Twitter, Facebook i YouTube.

Podesiv na Xfinity.com / Spectrum, to izgleda kao da će samo povući u informacije kada osoba koje pratite dijeliti slike, video, ili link na informacije o TV emisijama i filmovima, s "najviše" vidljiva pravo na kutiji sebe, plus opcija dijeliti ono što gledate na te usluge. Tu je manje detalja na raspolaganju o tome "aplikacije" u izborniku, ali vrijeme, promet, glazbe i igara su obećali, uzeti brzo zaviriti u najzanimljivije dijelove uključujući i pogled na vodič, daljinski i kutija u našoj galeriji ili check out FCC se strugotine za više pojedinosti - to je teško reći da li će promjene učiniti sve naše probleme sa kabel skup vrhova otići, ali prilično mnogo bilo koji novi vodič mora biti bolje nego što je tamo sada, zar ne?

[Hvala, cypherstream]


Nokia C5-03, punu Smartphone za 170 €

Zanimljive vijesti prikaza u http://www.tecnoka.com/smartphone/nokia-c5-03-un-smartphone-completo-por-170-euros/:

Već ovaj tjedan smo predstaviti neke od inovacija finske tvrtke Nokia. Ovaj put to je prijelazu C5-03 Nokia je stariji brat C5 Nokia, mobitel, i mi predstaviti prije nekog vremena u Gizmos

Nokia C5-03 se odlikuje terminal mala težina (teži samo 90 grama), koji nadopunjuje njegov prethodnik s touchscreen i neke druge značajke koje će ga vrlo kompletnu cijenu smartphone tržištu koja se nudi, 170 milijuna eura.

Uz zaslon osjetljiv na dodir 3, 2 inča, Nokia C5-03 uključuje kameru od 5 megapiksela koji omogućuje prikazivanje video, radio i GPS veze, Bluetooth, WiFi i USB.

Što se tiče memorije, Nokia C5-03 nudi 40 MB interne, koji se može pretvoriti u do 16 GB ako koristite microSD karticu, iako je serija uključivat će 2 GB

Kao operativni sustav Nokia C5-03 radi na Symbian 1, koji je bio poznat do sada kao Symbian S60. Izborniku uređaja nudi dobru zbirku ikona koje pružaju izravan pristup pošte i socijalne mreže.

Neke aplikacije Vrhunac Nokia C5-03 su pristup Nokia Music Store i Ovi Store, iz koje možete kupiti glazbu i aplikacije za Nokia telefone. S druge strane, Nokia C5-03 nudi prikaz svih vrsta sustava Microsoft Office dokumente, PDF i Zip.

Cijena Nokia C5-03 kao što sam rekao da ćemo biti 170 €.

Smartphone To špijuna, i druga iznenađenja

Zanimljive vijesti prikaza u http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/H0mDsNOyTXE/story01.htm:
GMGruman piše: "Kao što je smartphone postati sveprisutan pribor, neočekivane posljedice može dovesti. U ovom blogu, InfoWorld je Galen Gruman gleda neke neželjene posljedice mobilne tehnologije sveprisutnost, u kojoj vrlo korisna tehnologija također mogu postavljati pitanja. Na primjer, američka vojska ima ugasiti trening video za reći vojnika kako onemogućiti određivanje lokacije na iPhone uređajima i androidi tako da oni ne mogu biti praćeni kada je na implementaciju. To je samo jedan primjer ponašanja, a svijest o tome da većina ljudi još nisu grokked. Others uključuju kamere , mikrofoni, i USB Pogoni. "

Pročitajte više ove priče na Slashdot.




FCC prolazi ograničena net neutralnosti pravila, gotovo nitko ne sretan o njima

Zanimljive vijesti prikaza u http://www.engadget.com/2010/12/21/fcc-passes-limited-net-neutrality-rules-almost-no-one-happy-abo/:
Pa, nema iznenađenja ovdje - FCC samo prošao skup ograničen neto neutralnosti pravila 3-2 glasa. Tri Demokratska povjerenika, uključujući i FCC predsjednik Julius Genachowski, glasovali da, dok su dva republikanska povjerenicima i snažno dissented - da citiram povjerenika Meredith Baker, "Ja sam stvarno, stvarno, stvarno neslaganja." Pravila nisu objavljeni još, ali opće razumijevanje je da ožičen širokopojasnog će biti više teško regulirati od bežični - presudna točka kao nositelji početi istraživanje pay-per-uslugu naplaćuje . To znači da čak i net neutralnosti zalaže zadovoljni s današnje odluke - Demokratska Povjerenik Michael Copps ravno-up, rekao je: "Danas je akciju mogli - i trebali - su otišli dalje." Štoviše, mi smo čuli da Verizon već je s obzirom na izazov - što je čudno, jer pravila se pratiti usko s tim zajedničkim Verizon / Google prijedlog od ljeta. Mi još uvijek čekamo na potpuni tekst o pravilima i će nakon potpunog sloma nakon što smo ih dobili, ali za sada hit izvor vezu i provjeriti Genachowski izjava o propisima.

PS - Trebate neto podsjećanje neutralnost? Check out this Awesome (i obrazovne) animacija i intervju s Columbia profesor prava Tim Wu!

FCC prolazi ograničena net neutralnosti pravila, gotovo nitko nije sretan zbog njih prvobitno pojavio na Engadget dana uto, 21 pro 2010 13:51:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink | izvor AP , Genachowski izjava (PDF) , FCC sastanak (video) | Pošalji ovaj | Komentari

Digitalni Oluja je xm15 gaming laptop role sa NVIDIA Optimus

Zanimljive vijesti prikaza u http://www.engadget.com/2010/12/21/digital-storms-xm15-gaming-laptop-rolls-with-nvidias-optimus/:
Lookin 'na zahvatila ograde s sljedeći laptop kupiti? Ili možda ste samo gledao očuvati baterija život kad nije branje off neprijatelji u Counter-Strike. U svakom slučaju, Digital Storm novi xm15 (ne smije miješati s Alienware's M15x ) može zadovoljiti čežnje, kao i 999 dolara baze konfiguracija dolazi opremljen s 2.4GHz Core i5-520M, 4GB DDR3 RAM, 320GB HDD i NVIDIA GT 425 milijuna ( 1GB). Naravno, Intelov chipset integrirana grafika je također uključena za manje zahtjevne puta, a ako ste u potrebi za malo više oomph, 1.086 dolara graditi skokovima na 2.53GHz Core i5-540M i 1,367 dolara model koraka do 2.8GHz Core i7-640M. 'Naravno, daleko ljepše izdanja su dostupne ako imaš gotovinu prilagoditi, ali mi ćemo ostaviti sve da između vas i vaš novčanik. A tko ispunjava vaš novčanik.

Nastaviti čitanje Digitalni Oluja je xm15 laptop role igre sa NVIDIA Optimus

Digitalni Oluja je xm15 gaming laptop role sa NVIDIA Optimus prvobitno pojavio na Engadget dana uto, 21 pro 2010 14:09:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink | izvor Digitalni Oluja | Pošalji ovaj | Komentari

Zašto Android je novi Windows

Zanimljive vijesti prikaza u http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/Jc2qCDKXIIs/story01.htm:
Anonimni čitatelj piše: "prozora dominaciju PC tržišta bio dobar na mnogo načina, smanjena hardvera troškova, povećanje informatičke pismenosti i razvoja standarda platformu na nekoliko imena, a možda i Android će donijeti slične pogodnosti, ali ako Google su vrlo oprezni to je vjerojatno da će dovesti neke od istih problema previše ... "

Pročitajte više ove priče na Slashdot.




WakeMate pregled

Zanimljive vijesti prikaza u http://www.engadget.com/2010/12/21/wakemate-review/:
WakeMate pregled
Sleep. To je, gdje su neki dobili da se opustite, neki bi da bude udoban, a neki doći do biti Viking. No, za druge, da se preko noći razdoblje može biti stresna vremena, puna bacanje i tokarenje i jutra istaknuo samo mljevenim grahom i vrućeg tuša. Za one nesretne duše postoji sve više Dreamtime gadgete rade na pomoći situaciju i okrenuti jutro čudovišta u pospano-eyed anđeli, uređaji poput FitBit , i najnovije među njima je WakeMate, 60 dolara akcelerometar-ima manšeta koje ljestvice tvoj noćni san obrasce. Nažalost, našli smo to također može biti odgovorna za neke ranim jutarnjim spikes da naš krvni tlak.

Nastaviti čitanje WakeMate pregled

WakeMate pregled prvobitno pojavio na Engadget dana uto, 21 pro 2010 13:00:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink | | Pošalji ovaj | Komentari