petak, 14. listopada 2011.

Kisik je zadržao iz atmosfere do vulkana porasla iznad površine oceana

Zanimljivi vijesti na URL:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/G-8hecpbC70/oxygen-kept-out-of-atmosphere-until-volcanoes-rose-above-the-ocean-surface.ars:

Rano Zemlja će biti negostoljubiv na bilo vrijeme putovanja životinje za nekoliko razloga, a ne najmanje od kojih će biti oštra, stranac atmosferu. Bez kisika, disanje je od pitanja, a kasnije nedostatak ozonskog omotača će omogućiti opasno visoka razina UV zračenja sa Sunca do površine. Srećom za nas, kisik počeo graditi u atmosferi oko 2,5 milijarde godina, tijekom koje se naziva oksigenacija Veliki događaj. Mi smo dugo nisam razumjela to biti povezana s početka fotosinteze obavlja cijanobakterije ("plavo-zelene alge" u govoru), proces koji oslobađa kisik. No, fotosinteza ne govori cijelu priču, čini se da drugi čimbenici u igri.

Geochemists dugo zbunjeni nad mogućnostima. Znajući da fotosinteza prethodila Velikom oksigenacije događaj neki iznos, istraživanja bio je usmjeren na potencijalne odbojnika koji bi mogli imati zaključane kisika i spriječiti nakupljanje u atmosferi. Nekoliko mineralnih reakcije su identificirani kao uvjerljivo krivce, ali mjerenja sumpor izotopa su dali neke od tantalizing dokaza.

Pročitajte ostatak ovog članka ...

Pročitajte komentare na ovaj post


IRS revizija Google

Zanimljivi vijesti na URL:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/rOeDip_sfoU/irs-auditing-google:
theodp piše "Bloomberg izvještava da IRS je revizije kako Google pomaknuo dobit offshore kako bi izbjegli poreze. Prema Bloomberg, Google smanjenje svojih poreznih zakona za oko 1 milijarde dolara godišnje koristi tehniku ​​koja dodjeljuje dobit jedinicu uspio iz odvjetničkog društva u Bermuda, gdje nema poreza na dobit. U 2009, najnovije godinu za koju zapisi su dostupni, to podružnica prikupljeni 4340000000 € (oko 6,1 milijarde dolara) u autorskih prava iz Googlea jedinice u Nizozemskoj. Glasnogovornik Googlea, čija je izjavio je misija "organizirati svjetske informacije i učiniti ih univerzalno pristupačnima i korisnima", pod nazivom IRS sonda 'rutinu upit' i odbio komentirati dalje. "

Pročitajte više ove priče na Slashdot.


SAD Blokovi Huawei iz zgrade LTE mreže

Zanimljivi vijesti na URL:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/9-WvKDgnmXo/us-blocks-huawei-from-building-lte-network:
Anonimni čitatelj piše: "Američka vlada nije naveo nacionalnu sigurnost kao razlog da ne dopusti kineske tvrtke Huawei izgraditi LTE javne sigurnosti mreže. Oni su zabrinuti zbog Huawei je bliske veze s kineske vlade i prijetnja sve uređaje Huawei proizvodi su prislušni . Naravno, tko dobiva ugovor će se proizvodnja njihove uređaje u Kini ionako, ali to izgleda kao kineske tvrtke neće biti dopušten za implementaciju infrastrukture. "

Pročitajte više ove priče na Slashdot.


Znanstvenici Graditi Bežični Iznajmljivanje Kočnice

Zanimljivi vijesti na URL:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/lmjRUB_T1O0/scientists-build-wireless-bicycle-brakes:
itwbennett piše "Računalna znanstvenici u njemačkom sveučilištu su izgradili skup kočnice kontrolirane pomoću malih motornih za kočenje mehanizam i bežični signalni uređaj da ga reći kada za kočnice i koliko je teško." Izrada popularni skup bicikl kočnice nije bilo stvarno točka projekta, "kaže bloger Kevin Fogarty." Projekt je da saznate kako napraviti bežične veze između dvije komponente sustava koji je za rad u stvarnom vremenu - s milisekundi razlike između uspjeha i neuspjeha (PDF ) -. pouzdaniji od sustava koji se obično povezana žicom "

Pročitajte više ove priče na Slashdot.


Verizon želi znati gdje idete, ono što gledamo, to je sve

Zanimljivi vijesti na URL:http://www.engadget.com/2011/10/14/verizon-wants-to-know-where-you-go-what-you-look-at-thats-all/:
Verizon je dobio par labav završava vezati. To je ništa važno, da shvatite, samo štipanje svoje pravila o privatnosti koji će omogućiti prijevoznika za praćenje fizičkih pokreta i pregledavanje aktivnosti. To je zapravo učinio mnogo isto natrag u 2007 za praćenje telefonskih poziva. Cilj je, naravno, je prilagoditi oglase za Vaše interese, a također prikupljanje informacija o vašim navikama da se može prodati drugima u obliku "poslovnih i marketinških izvješća." Oh, još jedna stvar: vzw obećanja da ne dijele informacije o Vama "Osobno", a također vam daje mogućnost isključiti. (Isključivanje).

Verizon želi znati gdje idete, što pogledati, to je sve prvobitno pojavio na Engadget dana ned, 14 listopad 2011 08:14:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink Huffington Post | izvor Verizon | Pošalji | Komentari

Australski centrima Za praćenje kupci njihovih telefoni

Zanimljivi vijesti na URL:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/h8MalSRIKpE/australian-malls-to-track-shoppers-by-their-phones:
Fluffeh piše "australski trgovački centri će pratiti korisnika mobitela pratiti koliko često posjećuju, koji pohranjuje se kao i koliko dugo ostaju. Jedan neimenovani Queensland shopping centar je sljedeći mjesec zbog postane prvi u narodu za instalaciju prijemnika koji prepoznaju jedinstveni mobilni telefon radio frekvencija kodove da nađete mjesto u roku od dva metra. "

Pročitajte više ove priče na Slashdot.


Da li pušenje trave vam dati blues? On svibanj biti u genima

Zanimljivi vijesti na URL:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/MBInPDjzCSs/does-smoking-pot-give-you-the-blues-it-may-be-in-the-genes.ars:

Tu je niz kontroverznih istraživanja koja su povezana dugoročno marihuane s različitim oblicima mentalne bolesti (uključujući barem jedan smo pokriveni ). Međutim, učinci kratkotrajnu uporabu općenito, čini se prilično manje. No, nova studija nizozemskih tinejdžera sugerira da uporabe kanabisa može biti povezana s početka simptoma povezanih s depresijom, ali samo ako tinejdžeri provode određene genetske predispozicije.

Postoji niz razloga za liječenje ovaj rezultat skeptically. Brojevi su male, postoji mnogo potencijala čimbenika, statistička analiza koristi je prilično neuobičajeno, a posebno genetska varijanta ima dugu povijest kontroverznih udruga s različitim osobine ponašanja. No, autori potvrdio njihov rad na drugi stanovnika, koji barem sugerira studija vrijedi praćenje.

Autori nove studije pokazuju da je povijest istraživanja u potrazi povezanost između depresije ponašanja i uporabe kanabisa, ali rekord je vrlo mješoviti. Oni su tada predložiti moguće objašnjenje za zbunjenost: kanabis može izazvati ove simptome, ali samo unutar tih genetski predisponirani da odgovori na taj način.

Pročitajte ostatak ovog članka ...

Pročitajte komentare na ovaj post


Kolumbo kriv za mini ledeno doba

Zanimljivi vijesti na URL:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/tIh39ie-XJI/columbus-blamed-for-mini-ice-age:
DesScorp piše "izvješća vijestima iz znanosti na priču koja okrivljuje stoljećima dugo hlađenje Europe na otkrivanje novog svijeta. Znanstvenici tvrde da materinjem depopulacije i krčenje šuma imali obeshrabrujući učinak na svijetu klime." Stabala koje su ispunjavale u ovom području povukao milijardi tona ugljičnog dioksida iz atmosfere, smanjenje topline stupičarenje kapacitet atmosfere i hlađenje klima, kaže Richard Nevle, geokemičar na Sveučilištu Stanford. ' Priča primjećuje da pandemija u Sjevernoj i Južnoj Americi su možda primjer ljudske manipulacije klime datira industrijske revolucije, iako izotopa mjerenja korišteni tijekom istraživanja imaju mnogo neizvjesnosti, tako "da dokaz nije uvjerljiv."

Pročitajte više ove priče na Slashdot.


Vaši podataka na Internetu: više kao Redcoats koji žive u vašem domu ili crnog zlata u zemlju?

Zanimljivi vijesti na URL:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/HY-8cLc7DnU/your-internet-data-more-like-redcoats-living-in-your-home-or-black-gold-in-the-ground.ars:

Rep Joe Barton (R-TX), otvorio je primjedbe na Internetu privatnosti danas s šarenim analogiju-tvrtki koje koriste vaše osobne podatke bez Interneta prvi suglasnost poput Redcoats, četvorenje u vaš dom protiv svoje volje.

"Ja ću pročitati Treći amandman na Ustav Sjedinjenih Američkih Država", Barton je počeo. "'Ne Soldier će se, u vrijeme mira, biti četvrtine u kući bez pristanka vlasnika, ni u vrijeme rata, ali na način da se propisana zakonom" ... Ako utemeljitelja bi imao internet, Umjesto da kaže da bez pristanka vlasnika staviti vojnika u vašem domu, oni bi rekao bez pristanka korisnika Interneta, nisu mogli prikupiti podatke. "

Pročitajte ostatak ovog članka ...

Pročitajte komentare na ovaj post


Rat Napad Uzroci broadband prekid u Škotskoj

Zanimljivi vijesti na URL:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/yptkFbj3EXM/rat-attack-causes-broadband-outage-in-scotland:
judgecorp piše "Virgin Media je širokopojasnih usluga u dijelovima Škotske su skinuta od strane štakora oštar preko svjetlovodni kabeli. To je neobično da su operatoru atribut ispad takve stvari, ali mi bi se kladiti da se dogodilo prije, s obzirom na vlakna iskazuju se u podzemnim kanalima. "

Pročitajte više ove priče na Slashdot.


Air Force Komentari na Drone Malware

Zanimljivi vijesti na URL:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/E9u8Ssamj64/air-force-comments-on-drone-malware:
wiredmikey piše "Air Force dužnosnici otkrili su više detalja o malware infekcija koji su utjecali sustavi koji se koriste za upravljanje flotom od trutovi u Force Creech zračnoj bazi u Nevadi kao izvijestili prošli tjedan 24. Air Force prvi otkrio malware -. koju karakterizira kao 'uvjerenje kradljivac', za razliku od keylogger kao izvorno iskazane -. i otpravljeno Creech Air Force Base dužnosnika 15. rujna da je zlonamjerni softver pronađen na prijenosnim tvrdim diskovima odobren za prijenos podataka između sustava zaraženih računala bili su dio sustava kontrole tla koji podržava daljinski upravljano-zrakoplova (RPA) operacije. zloćudnog softvera koji nije namijenjen za prijenos podataka ili video ili je oštećen bilo koje datoteke, programa ili podataka, u skladu s Air Force. prizemlju sustav je odvojen od sustava kontrole leta koriste RPA pilota letjeti zrakoplovom. "

Pročitajte više ove priče na Slashdot.