ponedjeljak, 14. studenoga 2011.

Duboko more-Kamuflaža taktike objavi

Zanimljivi vijesti na URL:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/eP4zOAkEe68/deep-sea-camouflage-tactics-revealed:


Honken piše: "Nedavno istraživanje su znanstvenici sa Sveučilišta Duke je utvrđeno da transparentno, u dubokom moru hobotnicama zacrvenjeti kada je izložen plavo svjetlo slično onome što se emitiraju predatora, dopuštajući im da sakriti korištenjem i transparentnost i upijajući valne duljine plavkastim Svjetlo koje emitiraju duboko-more predatora. Registar brzo je napravio ne-tako-očito vezu s Kindles i lignje video reprodukcije, dok dnevne vijesti izvješća o nešto više koristan, ali egzotično aplikacije, kao što su ribarske mreže koje su nevidljive samo vrste koje namjerava uhvatiti. "

Pročitajte više ove priče na Slashdot.

Prva 16-Core Opteron čips dolaze iz AMD

Zanimljivi vijesti na URL:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/A-MftTjvGW0/first-16-core-opteron-chips-arrive-from-amd:


ljuti tapir piše "Nakon kratke odgode, a više od godinu dana od brbljanja, Advanced Micro Devices je najavio dostupnost svog prvog 16-core Opteron server čipova, koji paket najveći broj jezgri dostupni na x86 čipovima danas. novih Opteron 6200 čips, pod kodnim nazivom Interlagos su 25 posto do 30 posto brži od svojih prethodnika, 12-jezgre Opteron 6100 čips, prema AMD. "

Pročitajte više ove priče na Slashdot.

Tajni dokumenti otkrivaju slab BBC Slučaj za DRM

Zanimljivi vijesti na URL:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/qRd4_aSISNQ/secret-bbc-documents-reveal-flimsy-case-for-drm:


mouthbeef piše "Guardian samo objavio svoje istraživačku priču na BBC i Ofcom je zlostavljanje tajnosti zakona sakriti razloge za dodjelu dozvole za DRM o Velikoj Britaniji javnim emisijama. Britaniji javnost velikom većinom odbacili prijedlog, ali Ofcom je odobren u svakom slučaju, rekavši da su Uvjeren tajnim BBC argumenti koje nisu mogle biti objavljena zbog "komercijalne osjetljivosti". Kao što je članak pokazuje, materijal osjetljiv niti uvjerljivo - činjenica da Ofcom i BBC pokušao sakriti od javnosti. "

Pročitajte više ove priče na Slashdot.

Francuski Snaga tvrtke kažnjen za Hakiranje Greenpeace

Zanimljivi vijesti na URL:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/f0IrefRbZJc/french-power-company-fined-for-hacking-greenpeace:


judgecorp piše "Electricitć de France (EDF), koji koristi nuklearne reaktore za proizvodnju većinu francuskog električne energije, je proglašen krivim za hakiranje Greenpeace računala u 2006. EDF je kažnjen novčanom kaznom 1.500.000 €, a naređeno da plati Greenpeace dalje polovina milijuna eura, za što je sudac opisao kao čin "industrijskih razmjera špijunaže."

Pročitajte više ove priče na Slashdot.