petak, 24. prosinca 2010.

Novi solarni reaktor Prototip Otkriven

Zanimljive vijesti prikaza u http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/Yxip7W3Rsc8/story01.htm:
Bioetičkoj konvenciji piše: "Znanstvenici sa California Institute of Technology i Švicarski federalni institut za tehnologiju je predstavio novi solarni reaktor prototip koji izravno pretvara ugljični dioksid i vodu u vodik i ugljični monoksid, respektivno. sažetak je dostupan u znanosti. Citiram BBC pisati : '... prototip koristi kvarcni prozor i šupljina da se koncentriraju sunčevu svjetlost u cilindar presvučen s cerij oksid, također poznat kao ceria Ceria ima prirodnu sklonost za uzdisati kisik jer zagrijava i inhalirati jer hladi ako.. , kao prototip, ugljični dioksid i / ili voda pumpa u brod, ceria brzo će strip kisika od njih kao što je hladi, stvara vodik i / ili ugljičnog monoksida. ... prototip je izuzetno neučinkovito, gorivo stvorio harnessing samo između 0,7% i 0,8% sunčeve energije uzimaju u posudu. Većina energije se gubi kroz gubitak topline kroz reaktor u zid ili kroz re-zračenja sunca natrag kroz uređaja otvor. No, znanstvenici su sigurni da efikasnost stope do 19% može se postići kroz bolju izolaciju i manjih otvora. ovakvu učinkovitost stopama, kažu, mogao napraviti za održiv komercijalni uređaj. "

Pročitajte više ove priče na Slashdot.




ViewSonic V3D241wm, računalnog monitora s 3D tehnologijom

Zanimljive vijesti prikaza u http://www.tecnoka.com/perifericos/viewsonic-v3d241wm-un-monitor-para-ordenador-con-tecnologia-3d/:

ViewSonic ne želi biti ostavljeni i predstavio novi monitor koji ima modni tehnologije u ovom trenutku, 3D.

V3D241wm Viewsonic ima 24-inčni LED panel sa latencija 2 ms, 300 candelas svjetline, kontrasta 20.000.000:1 i 120Hz refresh rate, frekvencija ovisno o proizvođaču uživati u 3D sadržaja pomoću polariziranih stakala uključeni u ovaj monitor.

U ovom trenutku ne znamo što će cijena biti u eurima, ali u Velikoj Britaniji se prodaje za oko £ 330, koji se po trenutnim stopama koje će biti oko 376 €, iako ne možemo ovo se cijeni kada je u pitanju da se prodaje u Španjolskoj.

Više | Viewsonic

Platite ono što želite - Održivi poslovni model?

Zanimljive vijesti prikaza u http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/0HhzBWjRMAY/story01.htm:
revealingheart piše: "Kao što je 2010 dolazi na kraju, to bi mogao biti zapamćena kao godina plaća-što-vam-Želite cijena dosegla mainstream. Uz dvije Skroman Indie Paketi, YAWMA ponuditi igru i glazbu bala, i Rock, papir i Sačmarica izvješća o radoznalo imenom Bundle pogrešne, napravio kako bi se fond developer koji je ugovoreno pneumonije Više primjera uključuju kada reddit nakratko pustiti svoje korisnike donirati iznos po svom izboru za nadogradnju račune kad su s financijske poteškoće;. Indie Music Drive raka pokrenula Pjesme za lijek za rak istraživanje;.? i Mavaru pokrenula online trgovine gdje korisnici mogu kupiti albume za bilo koji iznos koji mogu platiti-što-vam-Želite postati održiv model poslovanja mainstream Ili je to suđeno da bude i dalje eksperiment za manje grupe? "

Pročitajte više ove priče na Slashdot.




HTC 7 Pro pokazuje na O2 Germany's site, obećanja siječnja lansirati

Zanimljive vijesti prikaza u http://www.engadget.com/2010/12/24/htc-7-pro-shows-up-on-o2-germanys-site-promises-january-launch/:
HTC je vezan "početkom sljedeće godine" za 7 Pro je lansirati u Europi, a kad vi mislite o tome, siječanj je samo kao "rane" kao što možete dobiti. O2 je dječaci i djevojčice u Njemačkoj imaju povratiti teaser stranicu za QWERTY opremljena Windows 7 Telefon slušalicu, rekavši da se očekuje da će biti dostupan sljedeći mjesec - obećavajući znak, dapače. Odobren, pokretanje datumi uvijek može skliznuti, ali s obzirom kako očajnički svijet treba nešto više opcija krajolik QWERTY za WP7, mi bismo se kladiti da je jedan od HTC prioritetima dobiti ovu stvar gurnuti.

[Hvala, Jens]

HTC 7 Pro pokazuje na O2 Germany's site, obećanja siječnja lansirati prvobitno pojavio na Engadget o Thu, 24 pro 2010 17:07:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink | izvor O2 Njemačka | Pošalji ovaj | Komentari

Skype i na putu oporavka, grupa video pozive obnovljena

Zanimljive vijesti prikaza u http://www.engadget.com/2010/12/24/skype-well-on-the-road-to-recovery-group-video-calls-restored/:
Mi je dobio gotovo da se vidi što je Božić bio kao prije Skype, i to nije bio ugodan. Naravno, VoIP i videokonferencije nikada neće zamijeniti Grandma Pat's pizzelles, ali tehnologija svakako ne čine pre-odmor planiranje puno lakše. Za njegov dio, Skype nije otišao u previše detalja o naravi svojih najnovijih ispada (nešto o "mega-superčvorova"), iako je od pisanja ovog teksta skupine video poziva, kako se čini povratak i CEO Tony Bates je najavio da kupci će dobiti naknadu za prekid usluga s besplatnim i pay-as-you-go kupaca primaju kredit za besplatni 30-minutni SkypeOut poziva na landlines, a paid pretplatnika dobit će besplatne tjedan dana usluga. Držite oko na blog Skype za daljnje nadogradnje, a mi ćemo držati naš prst križan da ove godine nećemo morati naučiti što je New Year's Eve je kao bez Chatroulette. Kao i za Skype sebe, s načinom na koji su već udvaranje poslovnim korisnicima da ću samo biti sretni ako to ne čini previše štete za svoje predstojeće IPO.

Skype i na putu oporavka, grupa video pozive obnovljena prvobitno pojavio na Engadget o Thu, 24 pro 2010 16:05:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink Yahoo | izvor Skype Blog | Pošalji ovu | Komentari

23 godina kulture Hakiranje s Perl

Zanimljive vijesti prikaza u http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/NwdkQeIk28o/story01.htm:
Moderna Perl piše "Larry Wall, tvorac Perl, odražava na Perl povijesti sjeckanje svoje kulture, od potkopavanje redukcionističke kulturu Unix operacijskog sustava na ponovnom ideje programskog jezika i kulture u Perl 6 i verbalne aikido se koristi za poticanje iskren detractors na postati vrijednih suradnika. Perl okrenuo 23 godina star prošlog tjedna, a Perl 6 je na raspolaganju. "

Pročitajte više ove priče na Slashdot.




Crookes, RIAA, MPAA, ICE - "Povezivanje je objavljivanje '

Zanimljive vijesti prikaza u http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/5juzQiMq23I/story01.htm:
newtley piše: "Što učiniti Kanadi Wayne Crookes, Big 4's RIAA, Hollywood je MPAA i potpuno novi ICE agent Andrew Reynolds imaju zajedničko? Oni tvrde povezuje je isti kao i objavljivanje. Crookes je koristeći tražiti Kanada Vrhovni sud učinkovito zatvoriti . neto u Kanadi s RIAA i MPAA pružanje inicijativu, "Obama vlada koristi Andrews [čitati ICE - US imigraciju i carinske provedbu] da pokušate zatvoriti nevinog mjesta za, iu ime, Hollywood i Big Music. web stranice su "optuženi za doprinose na online piratstva, a to je bitno za imena domena će biti oduzeti, bez suđenja i bez davanja stranicama priliku da odgovori. Zašto? Takve web stranice su" uništavaju američko gospodarstvo. " Zaboravite zakonski imenovani tereni, dokaz ili zbog procesa. Hollywood i Big Music pravilo. "

Pročitajte više ove priče na Slashdot.




Nokia E7 pregleda Amazon: platiti $ 679 i oni će ga brod kad sam ga dobio

Zanimljive vijesti prikaza u http://www.engadget.com/2010/12/24/nokia-e7-hits-amazon-pay-679-and-theyll-ship-it-when-theyve/:
Vjerojatno ćete se čeka nekoliko tjedana , u najmanju ruku - ali ako želite staviti u svoj red rano, Amazon's US site je više nego sretni da se vaše ime za Nokia najnovije QWERTY čudovište. E7 je pokrenut debeo 679 dolara - i to ne preko treće strane, to je Amazon izravnom cijena za službena američka verzija telefon s punim jamstvo proizvođača. Osjeća se skupi za nas, no Amazon je cijena sklon varirati prilično redovito, tako da mi ne bi bilo uopće iznenađeni da vidite ove jeseni malo po vremenu telefon zapravo brodova - i ako Espoo najavljuje glasine meego -powered N9 po vrijeme E7 je dostupna, oni možda morati popust ga puno.

[Hvala, adgg]

Nokia E7 pregleda Amazon: platiti $ 679 i oni će ga brod kad sam dobio to prvobitno pojavio na Engadget o Thu, 24 pro 2010 15:03:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink | izvor Amazon | Pošalji ovaj | Komentari

Engadget Podcast, živim u 15:00 EST!

Zanimljive vijesti prikaza u http://www.engadget.com/2010/12/24/the-engadget-podcast-live-at-3pm-est/:
It's Christmas Eve, zvani "blagdana", a mi smo ovdje da kick back s našim najboljim šalicu vruće čokolade (marshmallow-okrunjen, naravno) i razgovarati o tome što je stvarno važno u životu: tehnologija. Provjerite potoka i live chat nakon pauze.

PS I ne zaboravite da je Ustream Android i iPhone klijentima kao dobro, ako ste izvan i oko, a ne možete se pridruže na Flash-based zabavu u nastavku.

Nastaviti čitanje Engadget Podcast, živim u 15:00 EST!

Engadget Podcast, živim u 15:00 EST! prvobitno pojavio na Engadget o Thu, 24 pro 2010 14:20:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink | | Pošalji ovaj | Komentari

Najboljem slučaju Mods Od 2010

Zanimljive vijesti prikaza u http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/4Pcm53DpvQg/story01.htm:
arcticstoat piše: "Tko kaže da PC modding je mrtav? UK tech site bit-tech ima sakupljale najboljem slučaju Mods godine, pokazuju nevjerojatnu količinu inovacija, spretnost i umješnost. Iz osobnog računala od betona za repliku Cray -1 šasija stilu Art Deco drveni radio, samo su zadivljujući komada rada. "

Pročitajte više ove priče na Slashdot.




Nizozemski znanstvenici razvijaju pola milijuna eura ', pristupačne "super laser

Zanimljive vijesti prikaza u http://www.engadget.com/2010/12/24/dutch-scientists-develop-half-million-euro-affordable-super-l/:
Ljudi u Eindhoven University of Technology (TU / e) imaju nježno iz svoje najnovije doprinos svjetskoj znanosti kao "siromah's X-FEL." X-FEL, ili X-ray Free-elektron Laser, je kao super jaki videomikroskop koja se pretvara elektrona na X-zrake promatrati high-speed molekularne pokreta. TU / e super laser alternativa ovisi isključivo o vrlo specifičnim grupiranje elektrona učiniti istu stvar, čime se omogućuje znatno manji (to uklapa na tabletop), mnogo jeftinije za postavljanje. Uz procijenjeni trošak od pola milijuna eura, laser je teško jeftini, ali to je daleko više nego pristupačne natjecanje: Stanford 's X-FEL pokreće stotine milijuna dolara, te mjere cijeli kilometar. TU / e istraživači priznaju da je njihov laser ne može učiniti sve što je X-FEL može, ali, hej, da dobijete ono što plaćate. Do sljedeće za TU / e? In vitro proizvoda od svinjskog mesa. Ukusan.

Nizozemski znanstvenici razvijaju pola milijuna eura ', pristupačne "super laser prvobitno pojavio na Engadget o Thu, 24 pro 2010 13:58:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink | izvor PhysOrg | Pošalji ovaj | Komentari

Bijela kuća upozorava na superračunalo utrku u naoružanju

Zanimljive vijesti prikaza u http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/YcENs5vULCQ/story01.htm:
dcblogs piše "Bijele kuće znanosti savjetnici, u izvješću prošlog tjedna, rekao je petaflop-po-petaflop utrku kako bi se postigla broj jedan na" TOP 500 "može dokazati skupo i preusmjeriti novac od superračunala istraživanja. 'Iako bi bilo nerazborite sebi dopustiti da pada znatno zaostaje za našim vršnjacima s obzirom na znanstvene performanse mjerila koja imaju dokazati praktično značenje, single-istomišljenika fokusirati na održavanje jasne superiornost u odnosu na broj promašaja vjerojatno nije u našem nacionalnom interesu ", navodi se u izvješću (PDF). Bilo je poziva superračunala zajednicu da proširi svoje benchmark mjere izvan "TOP 500" je Linpack. Ona kaže Graph500, jer su podaci-intenzivne aplikacije koje uključuju brze izvršenje graf operacija 'će biti više relevantno', ali priznaje da će teško osloniti na bilo kojem mjera. "

Pročitajte više ove priče na Slashdot.