petak, 4. ožujka 2011.

Čak i Microsoft želi IE6 mrtvih

Zanimljive vijesti na URL:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/n4UjOW3KDjQ/Even-Microsoft-Wants-IE6-Dead:
Tarmas piše "Microsoft je pokrenuo web stranicu za cilj uvjeriti ljude da nadogradite svoje preglednike iz programa Internet Explorer 6 u Microsoft riječima:. 'Ova web stranica je posvećena promatranje Internet Explorer 6 korištenje pad na manje od 1% u svijetu, tako da više web stranica mogu izabrati da pad podrške za Internet Explorer 6, spremanje sati rada za web programere. ' O put? " Naravno, žele li nadograditi na noviji Internet Explorer.

Pročitajte više ove priče na Slashdot.


One Man's Quest Za Graditi True Umjetni život

Zanimljive vijesti na URL:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/tTxKQu08Dak/One-Mans-Quest-To-Build-True-Artificial-Life:
Atriune piše "tvorac poznatih stvorenja umjetnog života serija je na to opet. Petnaest godina nakon početnog uspjeha trilogije stvorenja, Steve Grand nastavlja svoj zadatak nadići simulacije, i stvoriti pravi umjetni život." Teško je reći je li pristup je realan, ali je svakako roman. Možda će to uspjeti u područjima Lisp haker iz 80-ih nije uspio.

Pročitajte više ove priče na Slashdot.


Epizoda 3D Datum objave Najavljen

Zanimljive vijesti na URL:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/dLftjWMSEJI/Episode-I-3D-Release-Date-Announced:
TheBrakShow piše 'Lucasfilm Ltd i Twentieth Century Fox najavio je danas da 3D kazališni pokretanje Star Wars: Episode I Fantomska prijetnja sada je službeni datum izlaska - 10 veljača 2012! " Jesu li dovoljno navijača zainteresirani za gledanje filmova najslabiji od trilogije opet samo ih iskustvo u 3D? "Ja za jednu veselim novim i poboljšanim Jar Jar iskustvo.

Pročitajte više ove priče na Slashdot.


Četveronožac Robot Cheetah pobjeći bilo kakve ljudske

Zanimljive vijesti na URL:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/sfxR9iT3Eak/Quadruped-CHEETAH-Robot-To-Outrun-Any-Human:
cylonlover piše: "Roboti su brže nego ljudi na puno stvari, ali do sada prikazuju nije jedan od njih. koji je postavljen na promjenu s robotika tvrtka Boston Dynamics nedavno dobio ugovor DARPA za projektiranje i izgradnju quadraped cheetah robot koji je brži od bilo kojeg čovjeka. ugovor također uključuje stvaranje okretan, dvonožnog humanoidnog robota. Teško je reći što neki u konačnici može biti creepier. "

Pročitajte više ove priče na Slashdot.


Intel SSD 510 Series 6Gbps SATA diskovi Testiran

Zanimljive vijesti na URL:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/bvgz1tIX8i0/Intel-SSD-510-Series-6Gbps-SATA-Drives-Tested:
MojoKid piše "Intel je nedavno najavio svoju 510 serija Solid State Drive proizvoda. Novih 510 serija SSD-ovi graditi na Intelovim uspješnog X-25M serija diskova nudeći native podršku za SATA 6Gbs sučelje ubrzava, sa maksimalnim čita u 500MB / s raspon i pisati brzine od oko 315MB/s-huge poboljšanja u odnosu na prethodnu generaciju. brojevi su i novi Marvell-unosi Intel SSD nudi impresivne performanse dominirale druge 6Gbps SATA SSD-ovi na tržištu, ali ne tako brzo kao nedavno najavio SandForce 2500-based SSD poput OCZ 3 ".

Pročitajte više ove priče na Slashdot.


Ruski plaćanja procesor pokreće masivni scareware operacije

Zanimljive vijesti na URL:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/gwfqex4CKvQ/Russian-Payment-Processor-Runs-Massive-Scareware-Operation:
Anonimni čitatelj piše "Brian Krebs je objavljena duboko roniti kroz više od godinu dana u vrijednosti od elektronička pošta procurila iz ChronoPay, najveći ruski on-line kreditnom karticom procesor. ... Dokazi upućuju da ChronoPay rukovoditelji stvorio scareware tvrtki iz temelja, plaćati za sve iz njihove registracije naziv domene virtualni hosting, za postavljanje ispred poduzeća i pridružene bankovne račune i 100-800 podršku linije za cijelu scareware operacija koje obično zabio tvrtka milijuna prihoda za svaku prijevaru. "

Pročitajte više ove priče na Slashdot.


Aussie Pivovara Stvara Space Beer

Zanimljive vijesti na URL:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/w8M6B19h5xI/Aussie-Brewery-Creates-Space-Beer:
astroengine piše "australske pivovare tvrtka je stvorio prvi svjetski pivo koje se može konzumirati u prostoru. 4-Pines Brewing Company teamed up s Saber astronautiku Australiji, neumorno ispitivanje različitih brews na nulu-G letova prošle godine. Oni sada imaju završen pobjede formula, pozivajući pivo "Vostok" -. nakon letjelica leti po Jurij Gagarin u 1961 pića je jak-degustacija debeo sa smanjenom karbonizaciju izbjeći dreaded mikrogravitacije "mokri podrigivati."

Pročitajte više ove priče na Slashdot.


Libijski Internet Flatlined

Zanimljive vijesti na URL:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/QNqxSsKBTY8/Libyan-Internet-Flatlined:
dnsdude rekao nam je o najnovijim zbivanjima u vezi glasina libijske Internet cenzura. Čini se da masivni cenzura se pojavio s dva od pet. Ly root ime poslužitelja biti nedostupan. Teško je reći je li to zbog namjerno loše rute ili rezultat stvarne štete infrastrukture.

Pročitajte više ove priče na Slashdot.


AMD Fusion Pruža podršku za Coreboot

Zanimljive vijesti na URL:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/h7Cz-fQnoLs/AMD-Provides-Fusion-Support-For-Coreboot:
Anonimni čitatelj piše: "AMD je učinio veliki pad kod pružanja podrške Fusion za Coreboot, projekt koji se nekad zvalo LinuxBIOS za pružanje open source BIOS provedbe." Nedostatak podrške dobavljaču dugo je napravio zadatak coreboot programere teško. Podrška za ono što je trebao biti zajednički čipset je prilično ohrabrujuće, te će nadamo se da je lakše pokrenuti potpuno Free Software sustav za diehards kao RMS.

Pročitajte više ove priče na Slashdot.


Red Hat Zaustavlja isporuke kernela Promjene kao flasteri

Zanimljive vijesti na URL:http://rss.slashdot.org/~r/Slashdot/slashdot/~3/p8jYk6aJPtU/Red-Hat-Stops-Shipping-Kernel-Changes-as-Patches:
Mvar piše da se ukaže izvještaj iz h-online o kernela Red Hat izvor kontroverze. Iz članka: "Red Hat je promijenila način na koji ga brodovi izvorni kod za Linux kernel Prije toga, to je bio objavljen kao standardni kernel zbirka zakrpa koja bi se mogla primijeniti na stvaranje izvorni kod kernela Red Hat se koristi. . Sada ipak, tvrtka brodovi tarball izvornog koda s već zakrpe primjeniti. Ova promjena, istaknuo je Maxillian Attems i LWN.net, čini se da se cilj u Oracleu, koji je kao i drugi, repackage Red Hat izvor kao osnova za svoju neraskidivu Linux. Iako su usmjerene na Oracle, promjene će raditi za distribucijama poput CentOS. "

Pročitajte više ove priče na Slashdot.