utorak, 9. kolovoza 2011.

OpenPCR stroj čini Podrum Crime Lab

Zanimljivi vijesti na URL:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/S4uls3co6xI/:
Screen shot 2011-08-09 at 9.21.18 AM

Ste čuli za CSI efekt, zar ne? To je to glupavo "sindrom" kojim smo gledali toliko CSI Miami i Zakon i red da se ne može u potpunosti staviti našu težinu iza presude, bez neke čvrste dokaze DNK. Mislim da je lako zaboraviti da smo imali cijeli pravni sustav bez DNK dosta za neko vrijeme. U svakom slučaju, mi očito imamo šuga biti hrpa bijelih premazom forenzičkih znanstvenika, što je razlog zašto smo tako sretni da je to ludo, i da je lijepa, stroj postoji u svijetu.

To se zove OpenPCR, a to će učiniti znanosti stilu DIYers vješanje. PCR se zalaže za lančana reakcija polimeraze, i to je ključno oruđe za pravedan o bilo koji tip moderne molekularne biologije. Način na koji radi je pojačava određenom području super teency-weency soj DNK, a nakon toga sam vrsta izgubljena u biološkim žargon, ali sve je objašnjeno ovdje .

S OpenPCR, to možete učiniti dvije različite vrste testova: sekvenciranje DNA i DNK Barcoding. Sekvenciranje je mjesto gdje možete koristiti PCR uređaj da provjerite neke od Vaših vlastitih genoma, a Barcoding je checking out kakvu vrsta određenih malo DNK pripada. Ako imate još biti uvjeren, pogledajte samo kako se te dvije djevojke koriste DNK Barcoding otkriti New Yorku skandal (hint:. 2 od 4 Sushi restorani i 6 od 10 trgovine su prodajom pogrešno označeni riba)

Za 599 dolara, dobit ćete sve dijelove stroja, upute kako bi ga postavili, i 16 PCR uzoraka - način na koji ciljate određene regije DNA. Značajke uključuju grijani poklopac koji eliminira kondenzacije, 2-stupnja po drugi put rampa (C), i kompatibilnost s Mac i PC.




Nema komentara:

Objavi komentar