utorak, 9. kolovoza 2011.

Apple tisak alat za izradu vanjskih diskova lav oporavak

Zanimljivi vijesti na URL:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/I6-C0xQ1n8o/apple-releases-tool-to-create-external-lion-recovery-drives.ars:

Što učiniti ako ste kupili od lava Store App Mac, nema instalacijskog diska ili USB ključ, i iznenada suočeni s tvrdim diskom katastrofa? U zamjenu za prosjačenje Apple za svoju vrlo vlastiti Lav oporavak disk , sada možete pokrenuti Appleov lav Pomoćnik Disk Recovery. Alat, objavljena u ponedjeljak, omogućuje korisnicima stvaranje particija lav oporavak na vanjski pogon u slučaju tvrdi disk pad sustava.

Lav-instaliran iz bilo kojeg izvora, automatski stvara svoj oporavak particiju na disku u slučaju ukupnog operativnog sustava implozija. Kada dizanje iz nje, moguće je koristiti Disk Utility, pokrenite Safari, ponovno Lav, ili vratiti iz Time Machine. Ali ako voziti sama završi ide loše, korisnici ne mogu pristupiti izgrađen-in particiju kako bi obavljanje tih poslova, bez fizičkih medija, dizanje s CD-a više nije moguće. (Kao što je istaknuo Macworld , novi MacBook Air i Mac mini može dignuti i bez pomoći vanjskog lava oporavak disk, ali stariji Macovi ne mogu.)

Appleov novi alat nudi rješenje za taj problem. Korisnici moraju imati postojeće particije oporavka prije stvaranja jednog na vanjski pogon. Oni tada mogu pokrenuti pomoćnik kako bi se stvorili oporavak particije na oba hard disk ili USB voziti, kao čeznuti kao ima 1GB prostora. Tu je upozorenje, iako: prema baze Apple znanja članka , strojeva koje ste dobili s Lav se mogu dignuti samo iz oporavak diskova created by istom računalu, tako da nema stvaranja oporavak vožnje od vašeg novog MacBook Air za svog prijatelja sa starijim Macbook Pro. Ali ako je računalo u pitanju je bio nadograđen iz Snow Leopard do lava, ona može koristiti za oporavak diskova created by ostalih strojeva svoje sorte.

Pročitajte komentare na ovaj post


Nema komentara:

Objavi komentar