utorak, 9. kolovoza 2011.

Afrički štakori Crested odvratiti predatora zaduživanjem otrov kora

Zanimljivi vijesti na URL:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/ZC9vfAT8WKU/african-crested-rats-deter-predators-by-borrowing-poison-bark.ars:

Sisavci su sve vrste zanimljivih i novih obrane taktika: oštar quills, smrdljivi sprej, i pametan kamuflaža, među ostalima. Neki sisavci čak proizvesti otrov kako bi odvratile predatora u potrazi za obrok. Sada, znanstvenici su identificirali prvi sisavac koji koristi otrov, ali ga dobiva iz druge vrste. Prošli tjedan je pitanje Zbornik B izvješća da je afrički crested rat žvače kore iz pojedinih pogona, zatim mrlje ljigav tijesto na specijaliziranim glavu da mogu dostaviti toksin da gladni grabežljivac u usta.

Afrička Crested rat je velika siva glodavac koji živi u (pričekati ...) Afrike. To sliči dikobraz na prvi pogled. Općenito, ovi štakori su prilično spor i neprimjetan, ali, kad prijeti, oni paperje se niz glavu uz leđa, otkrivajući svijetle crno-bijeli uzorak. Oni također odvratiti od predatora, pokazujući svoje dlakave Mohawki i vedro uzorkom bokovi prema prijetnju. Sve do nedavno, znanstvenici nisu bili sigurni zašto je tako sporo kreće životinja naizgled će pozvati napad s ovim podebljanim prikaz.

Pročitajte ostatak ovog članka ...

Pročitajte komentare na ovaj post


Nema komentara:

Objavi komentar