utorak, 9. kolovoza 2011.

CERN-LHC @ home projekt simulira 2,0 Large Hadron Collider u oblaku

Zanimljivi vijesti na URL:http://www.engadget.com/2011/08/09/cern-lets-us-play-with-the-large-hadron-collider-in-the-cloud/:
"Vi to break, ste ga kupili," pala na pamet kad su u Centru za europska nuklearna istraživanja (CERN) objavio je LHC @ home 2,0 projekta, dajući nam redovito Joes pristup Large Hadron Collider. U redu, mi dijete, stvarnost je da je mnogo kao što je SETI @ home , cijela grupa volontiranja kućnih računala povežu kako bi simulirao LHC sudari čestica. Znanstvenici u CERN-u onda usporediti te rezultate s onima iz stvarnog LHC pokusa, time potencijalno ubrzava misiju naći Boga čestica u niske cijene način.

Osim što je sjajan način da biste dobili vaše znanost o, oblak-based program čini CERN resursa (kao što je kriza kartiranje i procjena štete) na raspolaganju istraživačima u zemljama u razvoju koje se ne može biti u mogućnosti priuštiti gasa u 6000000000dolar oznaku dolarska cijena - - ali danas, što država ne može?

CERN-LHC @ home projekt simulira 2,0 Large Hadron Collider u oblaku prvobitno pojavio na Engadget dana uto, 9. kolovoz 2011 03:11:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink Inquirer | izvor LHC @ home 2,0 | Pošalji | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar