utorak, 9. kolovoza 2011.

NASA pronalazi DNA komponenti u meteoritima, kaže da je nastao u prostoru (video)

Zanimljivi vijesti na URL:http://www.engadget.com/2011/08/09/nasa-finds-dna-components-in-meteorites-says-they-originated-in/:
Dakle, ovo je nekako divlje: znanstvenici NASA-e otkrili su novi dokazi da je DNK komponente nalaze u meteorita mogu nastati u svemiru, kreditiranje novih vjeru teoriju da se život na Zemlji možda su nastale iz već postojećih "kit" materijala isporučena putem asteroid. Ovo otkriće je navedeno u novi papir od Dr. Michael Callahan, čiji je tim istraživača usko analiziranih uzoraka iz 12 različitih meteorita, koristeći maseni spektrometar i tekući chromatagraph. U svojim uzorcima, pronašli su tragove adenin, guanine i razne molekule poznate kao nucleobase analoga - uključujući i tri koje se rijetko nalaze na Zemlji. Znanstvenici odavno znaju da meteoriti mogu sadržavati elemente DNA, ali su sigurni da li ti materijali zapravo potječu u prostoru. Prisutnost tih triju molekula, međutim, ukazuju na to da se to dogodi, potencijalno podizanje nova pitanja o zoru života na Zemlji, ali i šire. To je sve prilično tvrdoglav, ali parom naprijed za NASA-in video koji bi mogli pomoći u rasvjetljavanju stvari, nakon pauze.

Nastaviti čitanje NASA nalazi DNK komponenti u meteoritima, kaže da je nastao u prostoru (video)

NASA pronalazi DNA komponenti u meteoritima, kaže da je nastao u prostoru (video) prvobitno pojavio na Engadget dana uto, 9. kolovoz 2011 06:00:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink Space.com | izvor NASA | Pošalji | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar