nedjelja, 10. srpnja 2011.

Kako Apple LED visokih uloga Win Patent Poker protiv Googlea, brtvljenje Ballmer obećanja

Zanimljivi vijesti na URL:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/vOIuYwGmtOY/:

"To nije kao Android je besplatno. Android je patent naknadu. Vi sami morate licence patente. "

To je Microsoftov CEO Steve Ballmer u intervjuu prošle godine Wall Street Journal . U to vrijeme, Microsoft je na rubu ispuštanje njihov prvi Windows 7 Telefon uređaja, te je znao njihove najbolje nadu na tržištu će se ići nakon Android - isti OS koji je ubrzo vodio sa sustavom Windows Mobile u izumiranje. U mjesecima koji su slijedili, pravo ili krivo, to izgleda kao Microsoft je polako ali sigurno prisiljavajući Google OEM partnera za Android se složiti s tim stavom.

Stvarnost je da je za sve veći broj tih partnera sada, Android nije slobodan. To ne zahtijeva licenciranje naknade koje Windows Phone ne, ali to ne zahtijeva patenta naknadu. Iznos naknade za Microsoft, a ne Google, um vas.

Ako Microsoft je u stanju uvjeriti (ili sile) Samsung platiti ovu naknadu kao dobro, to je vjerojatno svjetlo se za Android kao slobodan OS, kao i Tom Krazit s pravom ističe na paidContent danas . A uz Microsoft i HP sada nudi vlastite suparnika mobilni OS-evima potpomognuti širok niz patentne zaštite, neke od tih OEM partnera mogu početi razmišljati dvaput o tvrtki Android obveze. Barem, to je nedvojbeno Microsoft nade. Android kao slobodan koji se kreće OS koji konkurira iOS u smislu funkcionalnosti je nevjerojatno vrijednost propozicija. No, Android kao OS koji zahtijeva od vas da platite Microsoft za svaku jedinicu isporučen je manje.

Google posljednja velika prilika da spasi Android u tom pogledu možda torbicu Nortel patenta - 6000 + patenata u rasponu mobilne i bežične inovacije. Nažalost, pretraživanje gigant izgubio prava za one patenata u rat nadmetanja sa svojim rivalima. Kao rezultat toga - u tijeku Vlada upite oko antitrust implikacije svega toga - android i dalje je vrlo ranjiva. Možda više nego ikad.

No, priča o samo kako Google nije uspio osigurati tih patenata - koji su mnogi imali pretpostavlja da bi pobjeda - može biti još više fascinantno.

Ovaj kanadski sud dokument ( PDF ), objavljen u srijedu, a povezan je Krazit u komadu, pojedinosti o tome kako je točno Google izgubio Nortel patenata. Cijeli dokument je vrlo dugo, ali većina dobrih dijelova su u ranijim dijelovima - osim dokumenata kasnije u kojima Google ime kao pobjednik nadmetanja je prešao off u korist "Rockstar Bidco", naziv konzorcij sastavljen od Google suparnika koji je osvojio.

Kao što svatko zna, Google šutirali stvari isključiti spuštanje "mamac" ponuda 4. travnja. Ova ponuda od 900 milijuna dolara osigurati da aukcija će se održati, i staviti Google vozačevo sjedalo za to. Ova ponuda je dovelo mnoge da vjeruju da je Google na kraju će prevladati kao pobjednik Nortel patenata. U stvari, mnogi unutar Google vjeruje da će pobijediti kao i, mi smo rekli. Tvrtka čak nije blogu ocrtava zašto su ponude.

Kao što je Kent Walker, Google viši potpredsjednik i glavni konzole, napisao u post pod nazivom " Patenti

Nema komentara:

Objavi komentar