nedjelja, 10. srpnja 2011.

Google + Dodano 20 milijardi dolara na Google tržišnoj kapitalizaciji

Zanimljivi vijesti na URL:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/EIQ_-9Gd52k/:

Koliko je društvena vrijednost na Google? Ulagači je dodao 20 milijarde dolara na Google tržišnoj kapitalizaciji prvom tjednu nakon pokretanja Google + 28. lipnja. Morgan Stanley unazaditi u petak, donio ukupno do 15,8 milijarde dolara zbog dvojbi je li Google doista biti u stanju iskoristiti nove proizvode kao što su Google +. No, negdje između je, dati ili uzeti nekoliko milijardi, koliko više tržišta misli Google vrijedi nego prije lansiranja Google +.

27. lipnja (dan prije objave), dionice zatvorene na 482,80 dolara. To porastao na razinu od 546,60 dolara 7. srpnja, za 20,6 milijarde dolara dobiti svoje tržišnoj kapitalizaciji (sa 322,25 milijuna zečeva izvanredan). Zatim dionica pala na 532 dolara u petak blizu.

Naravno tu su i drugi faktori u igri ovdje (zdravlje Googleov poslovni jezgre pretraživanje, ukupno tržište, i sl.). U posljednjih tjedan dana, međutim, najvažniji novi događaj za Google je to najnovije prepad u društveni. I premda Google + je još uvijek u fazi ograničenog beta testiranja, na tržištu je već nagrađuje ozbiljan fokus na društvenim koji ga predstavlja.

Bravo, Larry Page . Ako on može ispuniti obećanje o socijalnim, Morgan Stanley će okidanje preko sebe za nadogradnju zaliha. Svatko želi pogoditi što će se dogoditi na Google tržišnoj kapitalizaciji između sada i onda?


Nema komentara:

Objavi komentar