nedjelja, 10. srpnja 2011.

Europska svemirska agencija stvara milijarda pixel kamera, pozivi joj GAIA

Zanimljivi vijesti na URL:http://www.engadget.com/2011/07/10/european-space-agency-creates-one-billion-pixel-camera-calls-he/:
Kada čujemo ime GAIA, naša memorija automatski zumira natrag Whoopi Goldberg, izrazio je Majka Zemlja od kapetana Planet. To nije tako GAIA, ali to ipak ima veze s planetima. Natrag na prijelazu tisućljeća, Europska svemirska agencija izmislili ambiciozan misiju na karti milijarda zvijezda u našoj galaksiji Mliječni put - u 3D (umetnuti Joey Lawrence "Hej!"). Da biste to učinili, to angažirao UK-temeljen e2v tehnologije i izgradili ogromnu digitalni fotoaparat se sastoji od 106 snugly-fit naplatiti zajedno uređaji - najveće ikad za svemirski program. Ove kreditne kartice u obliku, ljudske kose debljine ploče silicij karbida djeluju kao sićušne galaktičkog oči, svaki spremanje dolazne svjetlosti kao jednog piksela. Nije dovoljno impresionirao? Zatim razmislite o ovom: zvijezda cam je tako sve vidi ", to bi moglo mjeriti sličice osobe na Mjesecu" - od Zemlje. Da. Postavite pokretanje na Soyuz-Fregat negdje ove godine, nebeski geometar će svoj petogodišnji kuće u od Zemlje do Sunca L2 Lagrangeov točke, usmjere svoje outerspace otkrića radija jela u Španjolskoj i Australiji - i povremeno peeping u susjeda prozor.

Europska svemirska agencija stvara milijarda pixel kamera, pozivi joj GAIA prvobitno pojavio na Engadget dana ned, 10. srpanj 2011 15:28:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink Slashdot | izvor Europska svemirska agencija | Pošalji | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar