nedjelja, 10. srpnja 2011.

Fukushima postrojenja operater koristi modded robota vakuum usisati prljavštinu radioaktivnih (video)

Zanimljivi vijesti na URL:http://www.engadget.com/2011/07/09/fukushima-plant-operator-uses-modded-robot-vacuum-to-suck-up-rad/:
Prije nekoliko mjeseci, kada je Japan natrag svježe je reeling iz tog razornog potresa i tsunamija, postalo je jasno da roboti mogli pomoći u istraživanju razina zračenja u Fukushima, čak i ako su nemoćni da ih niže. Sada, Tokio Snaga Electric Co, tvrtka koja upravlja oštećeni nuklearne elektrane je eksperimentiranje s sustavom ad hoc dizajniran za čišćenje barem neke od radioaktivnog prljavštine iz reaktora. Ono što vidite u tom isječak ispod je industrijska razreda usisivač u prilogu Ratnik, većina teških dužnost IROBOT mobilne robota. Ideja je da se radnici mogu kontrolirati sustav iz sigurne udaljenosti, i neka robota ručka prljavi posao uklanjanja toksičnih pijeska i krhotine. Voditelj prošlosti pauzu da vidim u akciji, češljanje katu (jezivo) prazna biljka.

Nastaviti čitanje Fukushima postrojenja operater koristi modded robota vakuum usisati prljavštinu radioaktivnih (video)

Fukushima postrojenja operater koristi modded robota vakuum usisati prljavštinu radioaktivnih (video) prvobitno pojavio na Engadget dana ned, 9. srpnja 2011 23:58:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink | izvor IEEE Spectrum | Pošalji | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar