srijeda, 31. kolovoza 2011.

OpenDNS i Google radi s CDNs na DNS speedup

Zanimljivi vijesti na URL:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/yBkHOHfLFtc/opendns-and-google-working-with-cdns-on-dns-speedup.ars:

Skupina DNS pružatelja usluga i sadržaja isporuku mreže (CDN) tvrtke su izmislili novi produžetak DNS protokol koji koji ima za cilj učinkovitije usmjeriti korisnike na kojem se nalazi krajnje točke CDN. Google, OpenDNS, BitGravity, EdgeCast i CDNetworks su među tvrtkama koje sudjeluju u inicijativi, koju su poziv Global Internet Speedup.

Novi DNS protokol proširenje, što je dokumentirano u IETF nacrt, utvrđuje sredstva za uključivanje dio korisnika IP adresa u DNS zahtjeva, tako da imenski može preciznije odrediti odredište topološki najbliži korisnika. Osigurati da promet je usmjeren na CDN krajnje točke koje se nalaze u blizini korisnik potencijalno može smanjiti latencije i zagušenja za visoke utjecaj mrežnih usluga kao što su video streaming.

Novi protokol proširenje već provode OpenDNS i Google za javnu DNS. Ona radi s CDN usluge koje su potpisali sudjelovati u tim naporima. Google i OpenDNS nadamo se da će protokol proširenje službene IETF standard. Ostali potencijalni kupci, kao što su Internet ISP-slobodno da ga provede s nacrta specifikacije.

To je zapravo nije jasno u praksi koliko je utjecaj to imati na performanse mreže. To je napomenuti da je tehnologija GeoIP lookup već koriste neki autoritativni DNS poslužitelja za lokaciju-svjesni usmjeravanje. Novi proširenje protokol navodno će se baviti nekim od prethodnih ograničenja pristupa.

Pročitajte komentare na ovaj post


Nema komentara:

Objavi komentar