srijeda, 31. kolovoza 2011.

Marvel na Sony Mikroskopska OLED elektronsko tražilo

Zanimljivi vijesti na URL:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/t88z6qKOO8I/:
Exif_JPEG_PICTURE

Jedan od nadstrešnica značajke Sony novih Alfa i NEX kamere , koji usput izgleda izvrsno, novi je elektronsko tražilo. Nikad nisam bio osobito privlači te stvari, preferirajući ogledalo na temelju optičko tražilo na DSLR ili jednostavno velike, svijetle LCD na leđima većine fotoaparata. No, Fujifilm je X100 (unatoč nedostacima) promijenio mišljenje o korisnosti EVF, a ja sam spreman prihvatiti kameru koja je sve EVF, cijelo vrijeme. I to pomaže da Sony novi ekran je čudo minijature.

Tech-On je dobio neke informacije o ugriz veličine OLED panel se koristi u novim kamerama, a kad je uređaj sam u sitnim slavu je podsjetnik na to koliko naše naprednih imaging uređaja postali:

Sony prethodna EVF je 800 × 600 (mislim) i tradicionalnih LCD zaslona. Novi nije samo još visoke rezolucije na 1024 × 768, ali to je OLED panel umjesto LCD s pozadinskim osvjetljenjem, čime je deset puta većim kontrastom od svog prethodnika, prema Sony. ~ 2,4 milijuna točaka koje čine ploče su sve bijele diode sa crvenom, zelenom ili plavom filtri; boje diode nisu sasvim spremni za premijera vrijeme još.

Prikaz u cijelosti je u vlasništvu i proizvela tvrtka Sony Mobile Display Corp, a to potvrđuje da je Sony je duboko u cjelini OLED stvar. I po kombinirajući svoje prikaz poslovanja s Toshiba i Hitachi , oni izgleda kao tvrtka da tuku za sljedeću generaciju prikazuje. Trenutno najpoznatijih svjetskih prikazuje vjerojatno iPhone 4 i ipad prikazuje, a ako high-res ipad 3 glasine točne, koja bi mogla nastaviti. No čari OLED su brojne i razne, i Sony to zna. Nadam se da ćemo se vidjeti više impresivan tech kao što je ovaj zadivljujući mali EVF u narednih godinu ili dvije.



Nema komentara:

Objavi komentar