utorak, 28. prosinca 2010.

Munja fotografirao superfast X-ray kamera, Nikole Tesle kima glavom s odobravanjem

Zanimljive vijesti prikaza u http://www.engadget.com/2010/12/28/lightning-photographed-by-superfast-x-ray-camera-nikola-tesla-n/:
Znate, mi samo mogao ostaviti vas sa slike iznad i biti učinjeno ovdje, ali je njegova pozadinska priča je gotovo jednako kul. Istraživači na Florida Institute of Technology su izgradili 1500-pound X-ray kamera koja može snimati deset milijuna okvira drugi, a zatim ga je istaknuo na obližnjem bljesak munje i pokušati saznati više o tome. Kako su znali gdje će munja udariti? Pa, u istinski znanstveni način, izazvala ga sami! To je učinjeno za snimanje rakete na oluje, s priloženom žica usmjeravaju protok energije prema dolje u svoju ciljnu zonu. Slika proizvedena od X-ray senzora je zapravo vrlo niske rezolucije - 30-piksel šesterokutna mrežu je sve što vam se - ali to je dovoljno da se pokaže da X-ray zračenje je koncentriran na vrh munja. Što dobar to znanje će učiniti za svijet, ne znamo, ali sigurni smo da ćemo Vam pružiti lijepo hrana za sljedeći krug superjunaka osnaživanja priče.

Munja fotografirao superfast X-ray kamera, Nikole Tesle kima glavom s odobravanjem prvobitno pojavio na Engadget dana uto, 28 pro 2010 07:21:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink Gizmodo | izvor National Geographic | Pošalji ovaj | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar