utorak, 28. prosinca 2010.

Istraživači stvoriti ultra-brzo '1, 000 core 'procesora, Intel je također igračke s idejom

Zanimljive vijesti prikaza u http://www.engadget.com/2010/12/28/researchers-create-ultra-fast-1-000-core-processor-intel-also/:
Već smo vidjeli polju programiranja vrata polja (ili FPGAs ) koja se koristi za stvaranje energetski učinkovite superračunala , ali tim istraživača sa Sveučilišta u Glasgowu vodio dr. Wim Vanderbauwhede sada reći da su "učinkovito" stvorio 1.000 core procesor na temelju na tehnologiju. Da biste to postigli, istraživači divvied se milijuni tranzistora u FPGA u 1000 mini-sklopove koji su svaki u mogućnosti obraditi vlastite upute - koji, dok je još dokaz koncepta, već je dokazano da se oko dvadeset puta brže od "moderna računala" u neki rani testovi. Zanimljivo, Intel je također razmišljao o ideji 1.000 core procesor nedavno, s Timothy Mattson tvrtke mikroprocesorske tehnologije Laboratorij rekavši da je takav procesor je "moguć". On se odnosi na Intelovim Jednokrevetna čip Cloud Computer (ili SCC , na slici ovdje), koji trenutno omot nevjerojatnih 48 jezgri, ali bi mogao "teoretski" skali do 1.000 jezgre. On to na umu, međutim, da postoji niz drugih Otežavajući čimbenici koji bi mogli ograničiti broj jezgri koje su zapravo korisno - naime, Amdahl je zakon (vidi dolje) - ali on kaže da je Intel "obličje vrlo teško na niz programa koji zaista može zahtijevati da mnogi jezgri. "

[Hvala, Andrija]

Istraživači stvoriti ultra-brzo '1, 000 core 'procesora, Intel je također igračke s idejom prvobitno pojavio na Engadget dana uto, 28 pro 2010 14:21:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink | izvor Daily Mail , UKPA , ZD Net | Pošalji ovaj | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar