petak, 2. rujna 2011.

Microsoft tužio za prikupljanje WP7 Mjesto podataka bez pristanka

Zanimljivi vijesti na URL:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/iL8b73JAKnY/:
6036.MapCapture.PNG-286x538

Iako Apple je lov mnogo Flak za prikupljanje iPhone i ipad podataka lokaciju korisnika, bez pristanka, ispada da takmac Microsoft može biti tiho do iste. Nedavne klasa akcija tužba u Seattleu Okružni sud navodi da je Microsoft Windows Phone 7 operativnog sustava prikuplja korisnika podatke o lokaciji, čak i nakon što nudi korisnicima mogućnost isključiti.

Da Microsoft može raditi s podacima mjesto je samo po sebi nije velika tajna, ali ono što čini ovaj slučaj, tako nečuven je očito da korisnici dobivaju izbor, a potom po kratkom ignoriraju.

Uvrijediti malo kod počiva u sustavu Windows 7 Telefon je kamere. Kada je otpustio za prvi put, WP7 je kamera app pita korisnike žele li dopustiti da uređaj koriste svoje mjesto. Bez obzira što je zapravo mogućnost odabrana, uređaj počinje prikupljanje podataka svejedno. Velik dio poking oko je učinio Samy Kamkar , koji je bio u mogućnosti da utvrdi da ne samo da je mjesto i identifikator podataka koji se prenose, počeo čak i prije nego korisnici imali priliku da svoje odluke na zaslonu.

Kamkar je paket analiza, slici gore, pokazuje što se informacije prenose: uređaja broj modela (u ovom slučaju Samsung Omnia 7), uređaj ID broj, datum i vrijeme informacija, i dužine i širine čitanja.

Tužba tvrdi da je Microsoft akcije bili su dio plana za stvaranje mjesto-svjestan marketing sustav koji će generirati oglase na temelju uređaja fizičku lokaciju. Hoće li ili ne to je istina ostaje da se vidi, ali čini se kao jako veliki rizik za tvrtke Microsoft da se za nešto tako zemaljski.

U sličnoj situaciji, Apple uspješno je tužio za isto kazneno djelo, iako u malo drugačiji nadležnosti . Ironično, nakon što je Locationgate prvi put počeo izradu naslovnice, Microsoft je poslao pismo Kongresu navodi, između ostalog, da je Windows 7 Telefon neće pohraniti na bilo kojem mjestu podatke, osim ako korisnik ima "izričito dopušteno zahtjev za prikupljanje" ga. Microsoft je još objaviti službeno priopćenje, ali to je vjerojatno zato što ste zauzeti sami raspoznavanje isključiti nakon pada njihove visoke konja.

[Putem InformationWeek ]



Nema komentara:

Objavi komentar