ponedjeljak, 13. prosinca 2010.

Apple misteriozno ubija API bjekstvo iz zatvora, a za detekciju hakera pojačava IOS sigurnost, ironija obnovljena

Zanimljive vijesti prikaza u http://www.engadget.com/2010/12/12/apple-mysteriously-kills-jailbreak-detection-api-while-hacker-bo/:
Svoj 'nijedan tajna da je Apple je željela pratiti puno nestašan jailbreakers, ali se ispostavilo tvrtka je nedavno police IOS 4,0 's bjekstvo iz zatvora za otkrivanje API bez objašnjenja. Iako to ima mali utjecaj na prosječan korisnik, Mreža World objašnjava da je to loša vijest za IT i MDM (mobilni uređaj za upravljanje) distributera, koji će sada imati jedan manje kanal za provjeru da li korisnik IOS uređaj je jailbroken i tako postati ranjivi na napade. To je rekao, očito to nije veliki gubitak za MDM prodavač, ionako, ali pravo pitanje je zašto kap API sada? Može li njegova prisutnost biti samo prijetnja? Mi ćemo vjerojatno nikad ne znate.

Ne boj se, ipak, kao što neki ljudi su stavili jailbreaking dobro iskoristiti. Registar izvješća koja dolaze u utorak, Stefan Esser od Sektion Eins će pokazati alat zvan antid0te, koja navodno dodaje ASLR (adresni prostor izgled randomizacije) na jailbroken IOS uređajima. U Ukratko, ASLR Nasumični ključ memorije lokacija da bi ga teže za određene napade pronaći svoj ciljani podataka. Prema glasoviti bijeli šešir haker Charlie Miller , ova tehnika je već prisutna u sustavu Windows 7 Telefon i radnoj površini sustava Windows Vista od, ali Apple je samo dabbled s njim na OS X a ne na IOS. Sada, to ne znači da jailbroken uređaji bit će u potpunosti biti zaštićena, ali neki zaštita je bolja nego nikakva zaštita, zar ne?

[Hvala, wooba]

Apple misteriozno ubija otkrivanje API bjekstvo iz zatvora, a haker pojačava IOS sigurnost, ironija obnovljena prvobitno pojavio na Engadget na ned, 12. prosinac 2010 23:59:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink | izvor Mreža Svijet , Registar | Pošalji ovaj | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar