četvrtak, 25. studenoga 2010.

Team na Purdue University koji rade na visokim temp generatora snage sisati iz automobila ispušnih

Zanimljive vijesti prikaza u http://www.engadget.com/2010/11/24/team-at-purdue-university-working-on-high-temp-generators-to-suc/:
Team na Purdue University koji rade na visokim temp generatora snage sisati iz automobila ispušnih Znate svi da plin pljuvanje vanjska ispušni vašeg automobila? Ne samo da je puna ugljičnog monoksida i drugih stvari koje ne bi trebali disati, to je također puna topline. Vrućina je profućkan energije, i studenti na Purdue University , pod vodstvom profesora strojarstva Xianfan Xu, rade ga uhvatiti. Kod nekih financiranje iz General Motors tim radi na stvaranju bolje termoelektrični generatori, ili TEGs, koji rade po mnogo višim temperaturama od onih koje smo vidjeli prije . Tekuće Purdue prototip radi na 700c, ili 1300 F, koji bi se mogao naći iza automobila katalizatorom i generirati dovoljno struje da se smanji potrošnja goriva za oko pet posto. Buduće verzije će raditi na višim temperaturama i ponuditi bolje rezultate. Prošle godine BMW je navedeno da je rad na sličnim tech s implementaciju dolaze već 2014, a sada počinje utrka, iako je vrhunac njihova nastojanja će sigurno izgledati nešto poput ovoga .

Team na Purdue University koji rade na visokim temp generatora snage sisati iz automobila ispušnih prvobitno pojavio na Engadget o srijeda, 24 studeni 2010 19:18:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink | izvor Physorg | Pošalji ovaj | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar