četvrtak, 25. studenoga 2010.

Aktivni knjiga mikročip pruža nadu za ostvarenje paraliziranim donjim ekstremitetima,

Zanimljive vijesti prikaza u http://www.engadget.com/2010/11/25/active-book-microchip-provides-hope-for-exercising-paralyzed-lim/:
Znanstvenici su eksperimentiranje s mišićima i tehnologiju kako bi riješiti i ljudske i robotske pitanja mobilnosti godinama. Sada to izgleda kao da su znanstvenici iz tehničkih i fizičkih znanosti Istraživanja vijeća su dali značajan korak naprijed za paraplegičara, zahvaljujući revolucionarnom mikročip tim je nazvan "Aktivni knjiga." Što je značajan o čip je u tome što potiče više mišićnih skupina od postojeće tehnologije , bez potrebe za vanjskim vezama. To je postignuto putem mikro-pakiranje i preciznost za obradu laserom, što je omogućilo maleni elektrode treba izrezati iz folije platine i valjane u 3D obliku knjige. Ove platine folije "stranica" zatvoriti u oko korijena živaca, i mikro-zavarena hermetički zatvorenim silikonski čip. Jednom ugrađen u područjima unutar spinalnog kanala, čip može raditi kako bi stimulirala paralizirala mišiće, što znači bolesnika čak i mogli "izvesti dovoljno kretanja za provođenje kontrolirane vježbe kao što su biciklizam ili veslanje." Priopćenje iz Vijeća kaže Active knjiga će početi suđenja tijekom sljedeće godine - ne možemo čekati da vidite rezultate.

Nastaviti čitanje knjiga Active mikročip pruža nadu za ostvarenje paraliziranim donjim ekstremitetima,

Aktivni knjiga mikročip pruža nadu za ostvarenje paraliziranim donjim ekstremitetima, prvobitno pojavio na Engadget o Thu, 25 studeni 2010 02:15:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink Medgadget | izvor EPSRC.ac.uk | Pošalji ovaj | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar