utorak, 6. rujna 2011.

Hoće li Windows Phone aplikacije pokrenuti na Windows 8?

Zanimljivi vijesti na URL:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/ofXm7qsPnEw/:
windows8screen

Kada pogledate u kombinaciji 70 posto udjela na tržištu smartphone android i Apple u SAD-u u odnosu na Microsoft mizernih i smanjenje 6 posto, čini se kao da je više od igre prije nego što stvarno je počeo za Windows Phone. Windows Phone je pristojan mobilni OS, pa čak i obećavajuće , ali je do sada uspio osvojiti srca i umove razvijen od strane ili potrošača. Može li Microsoft ništa učiniti da se to promijeni i da će to uključivati ​​vezanje Windows Phone čvršće na svoj sljedeći operativni sustav, Windows 8?

Postoje neke naznake da je to upravo ono što je Microsoft planira učiniti. Kada smo prvi put vidio pregled video sustava Windows 8, sa svojim dodirom i pločica-temeljen sučelje , ljudi su mislili odmah Windows Phone, koji je vrlo sličan izgleda sučelja. Umjesto app ikona, kako koristiti pločice koje se mogu prikazati podatke i slike iz osnovne aplikacije bez otvaranja. Pločice i sami postanu ploče prikazuje u realnom vremenu podataka iza svakog cca.

Windows Phone i Windows 8 su dvije odvojene operacijskim sustavima. Ali što ako Microsoft je to stvarno jednostavno za Windows Phone aplikacije za rad na Windows 8 računala? Upravo sada, većina mobilnih aplikacija na Android ili Apple iOS uređaji živi u svom zaseban svijet od desktop (portanje aplikacije od iOS na OS X je moguće, ali ne činiti se biti vrlo popularan praksi). Link na desktop danas se obično obavlja putem interneta. Ako Windows Mobile aplikacije je kolegama na radnoj površini da sinkroniziraju se i sami predstavili kao Windows 8 app pločica, koji bi mogao dati prednost Windows Phone trenutno nedostaje u svoje suparnike. To bi također biti u skladu s Microsoft klasičnim zagrljaj i proširiti strategije, pri čemu koristi svoju dominaciju na radnoj površini proširiti i na druga područja. To je strategija više ne može raditi u post-PC ere, ali je još uvijek vrijedi pokušati.

Vjerojatno ćemo vidjeti sve ovo dolaze uz Windows Phone 8 i Microsoft nadolazeće developer framework za Windows 8 pod nazivom "Jupiter". Kao boga Apolona bila sunce Jupitera, tako je Windows Phone 8 (pod kodnim imenom Apolon) koji se odnose na sustav Windows 8. Kao što je naš vlastiti Sarah Perez pisao o Jupitera :

Jupiter svibanj kraj gore bitak "jedan framework" u pravilu ih sve. To znači da bi moglo biti moguće luka tisuća Windows Phone aplikacije već napisao sa Silverlight za Windows 8 jednostavno ponovnog korištenja postojećih koda i stvaranje malih tweaks. Ili možda čak i ne tweaks. (Taj dio je još uvijek nejasno). Ako je tako, to bi tehnički prednost za programere zgrade za Windows Phone 8 (kod-pod nazivom "Apollo" na putu, sin "Jupiter") ili Windows 8.

Kao što sam napomenuo gore, čak i ako ove strategije je uspješan u stvaranju tona kul platformi mobilnog-PC aplikacije, nije jasno koja će biti dovoljno da bi razlika za Windows Phone. Ali to definitivno ukazuje na mobitel i desktop svijeta okupio se u ne tako dalekoj budućnosti, a ne samo na Windowsima. Sve vaše mobilne aplikacije također bi trebali biti dostupni u nekom obliku na radnoj površini. Nije isti aplikacije, naravno, jer su mobilne aplikacije izgrađen za dodir sučelja, mjesto i iskoristiti telefona hardw

Nema komentara:

Objavi komentar