ponedjeljak, 8. kolovoza 2011.

Samsung, Sony, Panasonic kopati u potpeticama na aktivnom 3D s novom standardu

Zanimljivi vijesti na URL:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/VaG9rTKfG-E/samsung-sony-panasonic-dig-in-heels-for-active-3d-with-new-standard.ars:

Tri televizija proizvođači namjeravaju stvoriti nove tehnologije standard za 3D aktivne naočale, ciljano za korištenje u kući. . Panasonic, Samsung i Sony staviti standardni zajedno u kombinaciji s aktivnim 3D naočale društvo za proizvodnju roširi 3D, a sve od tih tvrtki nadaju da je novi standard će poticati šire usvajanje tehnologija. Grupa će razviti skup protokola sustava koji će omogućiti 3D naočale i 3D televizori biti međusobno među onima brandova, a pruža kompatibilnost unatrag s 3D televizori su puštanje u 2011.

Trenutno, različitih marki 3D opreme uopće nisu kompatibilni. Ethan Rasiel, direktor odnosa s javnošću sa Samsungom, rekao Ars da nekoliko velikih razlika će se morati prevladati-na primjer, Rasiel rekao je Samsung trenutno koristi Bluetooth za povezivanje svoje naočale i televizora, dok su Sony i Panasonic koristiti infracrveni valovi.

Standardni će uključivati ​​više vrsta infracrvene protokola, uključujući i neke koji su ranije vlasništvo Samsung i Sony. Kroz standard, četiri tvrtke se nadaju da će "široko uvođenje" aktivni 3D naočale na tržište.

Taj potez predstavlja glas povjerenja za aktivno 3D naočale, koje daju malo bolje iskustvo gledanja, ali su denigrated za rasute i cijene. Natjecanje tehnologije uključuju pasivno 3D naočale i nekoliko čaša-manje 3D televizori demoed tijekom prošle godine. "Odlučni smo aktivni 3D", rekao je Rasiel Ars.

Dozvola za standard je ciljano za puštanje u rujnu, s univerzalnim naočale postaju dostupni u 2012.

Pročitajte komentare na ovaj post


Nema komentara:

Objavi komentar