ponedjeljak, 8. kolovoza 2011.

Novi Google + Proširenje Dodaje Real-Time Code Suradnja na nezaboravni provod

Zanimljivi vijesti na URL:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/G_AdR5yzVrQ/:
google_plus_logo

Programer koji je prethodno donio nam Izvoznik Facebook prijatelja , Mohamed Mansour, je stvorio novi, eksperimentalni Google Chrome ekstenziju koja dodaje tekst na temelju sposobnosti dokument suradnje na Google + svratišta. Za one od vas još uvijek nije upućen u sve G + terminologije, svratišta se više osoba videochat značajka u Google socijalne umrežavanje službi, podržava do 10 ljudi u isto vrijeme.

S ovom novom svratište proširenje, sada možete učiniti više nego samo chat - možete surađivati ​​na tekstualne datoteke, previše. Mansour sugerira će to biti veliki nastavak za programerima da koriste za suradnju kod, na primjer.

Buggy, ali radi

Nekoliko upozorenja, prije nego što nastavite: ovo produženje "užasno lud" (Mansour riječi, ne moje). To je alfa proizvod značilo da se tehnologiji pregled, a ne nešto što bi trebali očekivati ​​da će koristiti u stvarnom svijetu ili kritične situacije na bilo koji način. To ne činiti se to funkcionirati na Mac računalima, bilo. Pokušaj učitati ekstenziju na mom MacBook Pro mi je dao poruku o pogrešci. Na moj Windows 7 računala, međutim, to je radio.

Proširenje je razvijen bez pristupa službenim Google + API (Application Programming Interface), jer takva stvar ne postoji. Drugim riječima, kao i svi Google Chrome + proširenja do danas, to je unsanctioned hack.

To je također vrlo strašan.

Tehnički detalji

Mansour kaže da svratišta trenutno napaja pomoću Google Wave nasljeđe tehnologije i jQuery pomoću Google zajedničke prostore. Za izgradnju proširenja, on je imitirali gadget YouTube svratište i presreo sve poruke koje dolaze iz Google Wave do proširenja. Proširenje emitira jedinstveni ID koji je pohranjen u Val da svaki sudionik može čitati kada se pridruže. To ID je uporan za da se svratište sjednici samo.

To je prilično složen hack, Mansour priznaje. Srećom za nas, on je objavio kod za GitHub tako drugi mogu doprinijeti.

Kako koristiti

Da biste koristili proširenja, najprije instalirati dodatak od trgovine Chrome web , a zatim glavu nad na Google + i početi svratište. Nema ništa više što morate učiniti - tekst za uređivanje sučelja pojavljuje se izravno u svratište prozoru, iznad video zaslonima.

No, kako za druge sudionike svratište podijeliti broj s vama, oni će također morati instalirati ekstenziju.

Proširenje je moguće uz potporu Johna Barrington Craggs i Jake McCuistion, Mansour kaže. Ako vam dati ga metak, javite nam kako dobro prošao za vas.



Proizvod:
Google +

Nema komentara:

Objavi komentar