ponedjeljak, 3. siječnja 2011.

Znanstvenici sa Sveučilišta McGill show off lunarni rover prototip s jedinstvenim 'iRing "kotačima

Zanimljive vijesti prikaza u http://www.engadget.com/2011/01/03/mcgill-university-researchers-show-off-lunar-rover-prototype-wit/:
Već smo vidjeli istraživači na University of Chicago i Cornell koristiti kave razviti potpuno različite vrste robotskih ruku , i to izgleda kao neki ljudi na Sveučilištu McGill u Montrealu, Kanada također su uzimanje sličan pristup doslovce izmisliti kotača. To je učinjeno kao dio istraživanja Mjeseca Light Rover (ili LELR) projekta, kojoj je cilj izgraditi Mjesečev rover koji je svjetlo i mogućnosti za navigaciju teškim terenima (tj. površina Mjeseca) s lakoćom. Jedan od ključnih aspekata koje, naravno, kotači, i McGill istraživača rješenje je nešto što se zove "iRing" - kotač od chainmail tipa tkanina i ispunjen "granuliranim čestica" (ili maleni komadiće metala). To stvara kotača koja je teška i dovoljno snažan kako bi se izbjeglo odskakanje okolo na mjesec, ali još uvijek dovoljno fleksibilna da apsorbiraju udarce i prevladati sve prepreke. Hoće li to zapravo završiti na Mjesecu? To ostaje da se vidi, no znanstvenici očekuju da će konačni prototip potpune Rover (koja čak može nositi posade) koji će se dovršiti u proljeće 2012. Budite sigurni da hit preko link ispod za najbolji izgled na rover na video.

Znanstvenici sa Sveučilišta McGill show off lunarni rover prototip s jedinstvenim 'iRing "kotačima prvobitno pojavio na Engadget na ponedjeljak, 3 siječanj 2011 04:14:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink Radio Kanadi | izvor McGill Reporter | Pošalji ovaj | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar