četvrtak, 1. rujna 2011.

Okoliša Watchdog izvješće poziva Apple zadatak za dobavljače 'Kršenje

Zanimljivi vijesti na URL:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/QFyXmBRGg0g/:
logo

Sve hlapivih pitanje troškova okolnih globaliziranom proizvodnje izgleda da se nazire ponovno oštro kritičko izvješće o Apple-Kineski dobavljača dobitke vidljivost. U izvješću se, za zaštitu okoliša NVO Instituta za javne i okoliša poslova ( IPE ), je nastavak još su izdali u siječnju pod nazivom "druge strane Apple." S loših naslova jasno je što je njihova namjera, a dok je određeni nagib kako bi prezentacije, činjenice istaknute su previše bitne za ignorirati.

Ja sam pisao o našoj svjesnoj odricanje od moralne odgovornosti za naše kupnje ( naš veliki grijeh ), ali IPE izvješće oživljuje pitanje društvene odgovornosti u eri povećanja transparentnosti.

Ako mi, i možemo, držite Apple i drugih kao što je to na račun za prijestupe onih s kojima posluje?


Možete preuzeti izvješće na engleskom ili kineskom ovdje , ja sam to ugrađen na dnu post.

Prvo, očito se mora priznati: da je ovo izvješće skup s namjerom da izlažu, da ne kažem ogovaranjem, Apple i njegovi dobavljači posebno za objavljivanje informacija vjerojatno da će se objaviti bilo koji od uključenih strana, kao što su zdravstveni problemi učenika uz određene tvornice. Također mora se reći da je povreda označene nisu isključivo Apple, Foxconn, ili Kina. Izvješće je iskren u vezi ovog i daje razloga zašto su istaknuti Apple.

Nije da mi ne mogu se sjetiti dobrog razloga na vlastitu za povećanu razinu provjere: kao možda najveće svjetske i najutjecajnijih elektronike tvrtka, Apple je prirodni cilj za industriju čuvara i reformatora. Nadalje, njegove politike ograničena je objavljivanje loše prilagođen doba u kojem informacija želi biti slobodan, čak i ako to mora biti praćeni, zarobljen, i pušten u divljinu.

Izvješće je vrijedna čitanja za bilo tko zainteresiran za ovu temu, ili bilo tko znatiželjan o uvjetima okolnim kineskih tvornica. Ne mislim da postoje mnogi koji zamisliti sja raj s iskričavu čiste tvornice churning etička iPhone i recikliranje otpada u inspirational skulpture, ali je lijepo da biste dobili reality check sada i onda, bez obzira. Ako ste u žurbi, samo za čitanje "Sažetak", iz koje citiram (selektivno):

Apple sustavno nije odgovoriti na sve upite u vezi s njihovim opskrbnim lancem
okoliša kršenja.

Našli smo iz ovog istraživanja da je količina opasnog otpada koje proizvodi sumnja Apple Inc dobavljača osobito velika bila, a neki nisu pravilno raspolagati svojim opasnog otpada.

Iz ta dva istraživanja, koalicija je otkrio više od 27 osumnjičenih dobavljača Apple koji su imali problema okoliša. Međutim, u '2011 Dobavljač odgovornosti izvješće "objavljeno od strane Apple Inc, gdje je jezgra kršenja otkriveni su od 36 revizija, a ne jedan prekršaj temelji se na onečišćenje okoliša. Javnost nema načina da znamo da li Apple ni svjesni tih problema.

U izvješću se nastavlja s dokumentacijom svojih i tuđih istraživanja u ekološki problemi su specifični za neadekvatne regulacije i objavljivanje. Trošak u velikoj industriji (npr. zagađenje, ozljede, itd.) je poznat već stoljećima, naravno, ali strog istraživanje na licu mjesta se okreće prema gore stvari koje bi se očekivati ​​da će naći u Apple revizije. Neki od podataka je anegdota, ali mnogo je t

Nema komentara:

Objavi komentar