četvrtak, 1. rujna 2011.

Microsoft interpretacijom "Nema kompromisa" je definicija "kompromis"

Zanimljivi vijesti na URL:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/RJ5PGP5sG3U/:
compromise_2

S jedne strane, morate dati Windows glavni Steven Sinofsky neki kredit, on je kao vrlo otvoreni, proaktivni, a sudjelovali vodeći do Microsoft Windows 8 predstavljanja. I to je sjajno. No, s druge strane, morate se čuditi ako je u procesu sam pokapaju u vrlo velikom rupom.

Tijekom posljednjih nekoliko dana, internet je neka se kolektivno "izdisaju" na očima novi Windows Explorer . Tako je danas, Sinofsky je odgovorio sa svoje misli o dizajnu sustava Windows 8. Tema želi svoju dužnost da je vrlo jasan: "bez kompromisa" - kaže ona četiri zasebna puta. Nažalost, temu koja zapravo dolazi preko je točno nasuprot.

Piše Sinofsky:

Počeli smo planiranje Windows 8 tijekom ljeta 2009 (Windows 7 prije isporučen). Od samog početka, naš pristup je bio reimagine Windows, i biti otvorena propitivanju i najosnovnije elemente korisnika modela, platforme i API-ja, a arhitektura mi podržavamo. Naš cilj je bio bez kompromisa dizajn.

I:

Zašto ne samo početi ispočetka od nule? Zašto ne samo ukloniti sve značajke radne površine i samo brod Metro iskustvo? Zašto ne "pretvoriti" sve u Metro? Argumente za "čist škriljevac" dobro su poznati, kako za i protiv. Odlučili smo se pristupa izgradnje dizajna bez kompromisa.

I:

Windows 8 okuplja svu snagu i fleksibilnost imate u računalu danas mogućnost da zaronite u iskustvo Metro stilu. Ne morate na kompromis!

I:

Naš dizajnerski cilj bio je jasan: bez kompromisa. Ako želite, možete jednostavno možete prebacivati ​​između metro stil aplikacije i poboljšani Windows radnu površinu.

Stvarno sam ne siguran da Sinofsky razumije definiciju "kompromisa". Nekoliko svoje komentirajte čudo istu stvar. Kao podsjetnik:

Kompromis, imenica: srednji stanje između sukobljenih mišljenja ili djelovanja postignut uzajamnim koncesije ili izmjene

Hm, to je upravo ono što Windows 8 zvuči.

Kao Sinofsky opisuje, Windows 8 nudi i tradicionalne Windows iskustvo, kao i nove Metro-based jedan jer su vidjeli argumente za to da u oba smjera. Tako su ... čekati da ... ugrožena!

To je važno jer rijetko raditi takve kompromise rada. Da, svatko želi zadržati svoje tortu i jesti previše. Ali ponekad kada na snagu ove neodlučnosti u lica korisnika, što pokrenete rizik od što ih treći izbor: ne.

Kao što je Frederic Lardinois primjećuje :

Pitanje, naravno, ako Microsoft nešto čudno pristup Windows 8 korisničko sučelje stvarno će ponuditi najbolje od oba svijeta ili ako će samo ponuditi dva potpuno isključen iskustva. Microsoft tvrdi da je "Windows 8 okuplja svu snagu i fleksibilnost imate u računalu danas mogućnost da zaronite u iskustvo Metro stil." I Microsoft i Apple, iako su pokušali to isti pristup s medijima usmjerene medija Centar i Front Row iskustava u prošlosti i kako nije uspio u uvjeravanju korisnicima da prijelaz između ta dva sučelja.

Apple, naravno, također je dvosmjerni pristup s OS X Lion i iOS. No, oni su potpuno odvojeni operacijskim sustavima koji ne egzistiraju na jednoj Dević

Nema komentara:

Objavi komentar