četvrtak, 1. rujna 2011.

Google Tiho role Chrome proširenje donijeti jedan na cijeli Web

Zanimljivi vijesti na URL:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/SXxWScmQBsU/:
Screen Shot 2011-08-31 at 5.40.01 PM

Vi svibanj podsjetiti da je još u svibnju, uočile smo nešto u Google "Draga Sophie" komercijalni: 1 neobjavljenih Chrome proširenje. To je unaprijed Google +, kada je jedan gumb još uvijek nije učinio puno , pa čak i sam zaboravio o proširenju u proteklih nekoliko mjeseci. No, vrlo tiho, Google je zapravo ona pokrenula jučer.

Nije bilo blogu, nije istaknuta smještaj u trgovini Chrome web - ljepušan velik dio ne fanfare izvan Google Chrome SVP, Sundar Pichai, postavljanje link na njega na Google + . Ali ima potencijal da bude veći posao nego što se čini na površini.

Kao što pokazuje tagline, Google jedan gumb proširenje omogućuje vam da "jedna web stranica, gdje idete na webu". To je važno. Više ne morate osloniti na stranici za provedbu jednog gumba, možete pozvati funkciju putem preglednika. Zamislite da je Facebook vlastite preglednik i ponudio produljenje "Like" bilo koju stranicu na webu kroz njega - ista ideja (i onaj koji još uvijek sumnjate će se dogoditi prije ili kasnije).

Upravo sada, jedan gumb samo dionica sadržaj vam se sviđa na webu. Ali na kraju, plan je da se pogled na te podatke, kao način da se utječe na sam Google Search potencijalno. To je ogroman. Gumb počinje igrati ulogu u tome kako Google poslužuje oglašavanja za vas. Opet, ogroman - iako ti pojmovi mogu da se ljudi vrlo oprezni u takvim gumb.

Kao što je Google bilješke u opisu aplikacije:

Osim prakse opisane u Google jedan gumb privatnosti, tako da instalirate ovaj produžetak, sve stranice i URL-ova koje posjećujete će biti poslana na Google, kako bi preuzeli jedan informacije.

Da, dobro ste pročitali da je ispravno, "sve stranice i URL-ova koje posjećujete bit će poslani Googleu" - i to je čak i ako ne kliknete gumb. Zlog ili ne, koji će brinuti neki ljudi.

I dok jednog gumba za web stranice samo je dodao funkcionalnost podijeliti svoj ​​Google + krugovi , proširenje još ne nude to - ali pretpostavljam da hoće. To ne nude 1 broji iako je već, što je lijepo.

Nađi proširenje ovdje . Opet, to je krom samo za sada, mi ćemo vidjeti ako oni stvaraju one za Firefox, IE i Safari, kao dobro.


Tvrtka:
GOOGLE
Web stranica:

Nema komentara:

Objavi komentar