utorak, 30. kolovoza 2011.

Znanstvenici slijed Black Death bakterije DNA, priznati da su bili u krivu

Zanimljivi vijesti na URL:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/__EMSjTSpq0/scientists-sequence-black-death-bacteria-dna-admit-they-were-wrong.ars:

Bakterija iza Crna smrt je vrlo neobična povijest. Njegova predak je skroman tlo bakterija i trenutni Yersinia pestis sojevi još uvijek inficira tisuće ljudi godišnje, ali više ne izaziva paket užasavajuće simptoma povezanih s srednjovjekovne pošasti. Radikalne razlike, u stvari, imao je neke da sugeriše da smo bili okrivljuje krivo bakterija. Sada, istraživači su dobiveni DNK iz neke od Londona kuge žrtava, te je potvrdio da Y. pestis Čini se da je kriv. No, sekvence također sugeriraju da sojevi bakterija vidimo danas mogu biti različiti od onih koji rampaged Europom.

Što pretvara tla bakterija u ljudski patogen? Jedan od ključnih događaja čini se da je činjenica da je pokupila plazmid, kratka, kružna komad DNK koji se može kopirati odvojeno od ostatka organizma DNK. U slučaju Y. pestis, koja sadrži plazmid tri ključna gena: dva koji su pomogli da uništite bakterije natječu, a treći koji je pomogao da manipuliraju ljudskom zgrušavanja krvi sustava. Dakle, kada predstavio priliku dobiti DNK žrtava kuge, to je DNK autori odlučili ciljati.

Pročitajte ostatak ovog članka ...

Pročitajte komentare na ovaj post


Nema komentara:

Objavi komentar