utorak, 30. kolovoza 2011.

LHCb detektor uzrokuje probleme za teoriju supersimetrijom

Zanimljivi vijesti na URL:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/NmY0fWDsXuM/lhcb-detector-causes-trouble-for-supersymmetry.ars:

Dvije opće namjene detektora u LHC-u, Atlas i CMS, imaju tendenciju da bi održali visok profil, kao i oni dizajnirani da bi mogli na licu mjesta sve što dolazi iz sudara, Higgs, tamna materija, ili nešto čak i više egzotično . LHCb je dosta malo više specijaliziranih, kao što je posebno dizajniran za praćenje tih sudara koje uključuju čestica koja sadrži donji kvark (općenito, te čestice se nazivaju B mezona). Na taj način, to je značilo da daju najpreciznije test broj predviđanja od strane standardni model, treba test pokazati da ne, oni bi mogli dati naznake supersimetrijom ili mehanizam koji objašnjava zašto je naša Svemir je ispunjen s materijom, a ne antimaterije.

Kao i kod ostala dva detektora, ljudi iza LHCb su sastavili svoje preliminarnim podacima za sastanke ljeto fizike, i do sada, sve izgleda dobro ver, detektor već pod uvjetom da je najprecizniji test neke značajke standardnog modela. I, sada, da je nastao nepovrijeđen, što može značiti loše stvari za supersimetrijom i poslati natrag teoretičari na ploči za crtanje na naše pitanje / antimaterije asimetrije.

Pročitajte ostatak ovog članka ...

Pročitajte komentare na ovaj post


Nema komentara:

Objavi komentar