utorak, 30. kolovoza 2011.

YC financira Bushido: App Store za web da mogu kickstart Vašoj strani Projekti

Zanimljivi vijesti na URL:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/36OZxjt7o-c/:
Samurai

Ako ste programer, postoji dobra šansa da imate pregršt - ili više - od strane projekta. Stvari koje prtljati sa na večeri i vikende, a može uploadati GitHub, ali da ste nikada nije ozbiljno razmotriti puštanje u divljinu kao samostalna služba. Ne zato što mislite da ste loše, nego zato što bi se puno posla za održavanje - a vi još uvijek imate taj dan posao brinuti.

Bushido , Y Combinator pokretanja koji je napravio njegov debi prošlog tjedna na demo dan , želi dati razvojnim ruku: oni što ga čini super jednostavno uzeti da app i objaviti ga on-line za druge korisnike da se prijavim za - a možda čak i napraviti neki novac od njega u tom procesu.

Problem je, objašnjava Bushido suosnivač Sean Grove, je da je proces pretvaranja tih open-source projekata u korisne usluge, zajedno s autentifikaciju i plaćanja, je nešto što mnogi programeri ne žele baviti. Dakle, umjesto da ih oslobađanja za mase, oni sjede u svojim repositories GitHub bez uzimajući puno pažnje.

Bushido izgleda da popraviti to predaja programeri sve što im je potrebno da biste dobili njihov app gore i trčanje. U ovom trenutku uslugu podržava šina aplikacije (što nudi Bushido Ruby dragulja), a tu je jednostavan API za brzo integriranje autentikaciju korisnika, plaćanja i druge zajedničke značajke. Bushido je također domaćin projekta, tako da programeri ne moraju brinuti o plaćati za AWS ili druge usluge. Zauzvrat, Bushido zauzima 15-40% smanjiti na dobit za svaku aplikaciju (postotak plaćate spušta veći vaš app dobiva kao ekonomija razmjera udarac u).

Za početak je usluga omogućava korisnicima da instalira implementaciju open-source aplikacije kao što su FatFree CRM i CMS lokomotiva, i više aplikacija će dolaziti kao i programeri dodati ih na uslugu.

Bushido također ima neke mnogo više ambicioznih ciljeva nego samo pojednostavljenje stvari za programere - oni također žele služiti kao centralizirana baza podataka za autentikaciju korisnika i podataka za open source aplikacije. Drugim riječima, oni žele postati web sloj koji omogućuje aplikacijama da interoperate.

Upravo sada, ako ste se prijavili za cca Bushido pogon, vi ćete biti stvaranje Bushido login koji će raditi na svim ostalim aplikacije rade na platformi. To pomaže smanjiti prepreka za ulazak, tako da korisnici mogu brzo početi koristiti nove aplikacije. A, pod uvjetom da se podaci pohranjuju na dosljedan način, korisnici čak mogu pristupiti istim podacima između različitih aplikacija.

Naravno, ovaj pristup ne ide na žalbe za sve. Bushido će imati kontrolu nad oba korisnika i podataka - i u ovom trenutku, to nema izvoz funkciju. Grove kaže da će doći i da za sada početak je u potrazi za steći povjerenje programera (Grove i ostatak ekipe su open source programere sebe, tako da su dobra ideja kao što su odnosi) .

Drugi mogući problem: neki programeri ne bi željeli Bushido je single sign-on pristup, jer to olakšava hop konkurentske app. Grove priznaje to kao dobro, ali kaže da bi bilo dobro problem za njih da imaju, i dodaje da je općenito open source programere vole da se natječu na zaslugama u odnosu lock-u. Također zvuči kao i ako to postane dovoljno veliki problem, Bushido bi razmotriti stvaranje neke promjene.


Nema komentara:

Objavi komentar