utorak, 30. kolovoza 2011.

BoltJS: Još jedan tajni Piece of Facebook spartanski puzzle?

Zanimljivi vijesti na URL:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/RNGQur7WBb0/:
Screen Shot 2011-08-29 at 4.37.09 PM

Nakon što je neprekidan tok informacija u lipnju, a sve je mirno na Facebook Projekt spartanski ispred u posljednjih nekoliko tjedana. Izvorno, barem neki mislili plan je bio da predstaviti spartanski u srpnju - ali to očito došao i otišao. To je svakako moguće nećemo čuti ništa do f8 krajem rujna sada. No, jedan novi malo informacija je došao u našu pozornost koje mogu biti povezane. Pozdravite BoltJS .

BoltJS je korisničko sučelje framework koji je se gradio Facebook u svrhu "pomaže programerima izgraditi fantastičan mobilni web aplikacija u HTML5 i JavaScript", kao što možete pročitati za sebe ovdje . Pisano je u cijelosti u JavaScript i radi u pregledniku, što znači da nema pozadina obradu je potrebno. I pogodite gdje je fokus projekta leži upravo sada: mobilni WebKit preglednika - baš kao i projekt Spartan.

Evo opis developer Shane O'Sullivan vlastite riječi iz projekta GitHub stranici :

BoltJS je UI framework dizajnirao Facebook da bude kompaktan, brz i snažan. Pisano je u cijelosti u JavaScript i radi u pregledniku, bez potrebe poslužitelj backend. Dok BoltJS može se koristiti u progresivnom pojašnjenje pristup, to je prvenstveno dizajniran za korisnička sučelja koja se temelje uglavnom, ako ne i potpuno, u pregledniku.

Iako je cilj projekta BoltJS za potporu kao i mnogim modernim preglednicima kao pametan, je trenutno fokusiran na podršku mobilnom WebKit preglednika, s namjerom da bude najbolje moguće razvojne platforme za mobilne web stranice i HTML5 aplikacije.

O'Sullivan je softverski inženjer u Facebook na tim klijenta UI. Drugi autori projekta su Hoće Bailey, Vlad Kolesnikov, i Tom Occhino.

BoltJS je izgrađena na vrhu koplja, i igra lijepo sa Facebook trenutni kod, O'Sullivan bilješke. Također značajke module koji koriste CommonJS standard. Za sve druge tehničke pojedinosti, provjerite stranicu GitHub dokumente .

No, evo nekoliko drugih zanimljivih stvari o projektu. Prvo, Facebook ne čini da želite reći riječ o tome. Pitao sam ih o tome nekoliko sati prije, nakon i nazad o nečem drugom. Do sada, Nada odgovor na to. To ne čudi s obzirom što sam rekao o BoltJS - naime, da je još uvijek značilo da se tajno.

Dok dokumentacija ne nalazi na GitHub, izvorni kod nije pušten u javnost još. Linkovi na ovoj stranici za zip i tar izvorne datoteke ne rade. Ali ja sam rekao da je BoltJS se već licencirani potajno trećim osobama koji se pripremaju aplikacije za show off pomoću platforme. Najmanje jedna od tih trećih strana je glavni igrač u prostoru potrošača webu. Opet, ovo zvuči puno poput spartanski.

Također se nalaze na GitHub je demo aplikacija izgrađen koristeći BoltJS pod nazivom " Vrijeme App ". Ako izgleda poznato, to je zato jer imate iPhone. To je u suštini Vrijeme app ponovno stvorili pomoću JavaScript framework. Ipak mislim Facebook ne namjerava se boriti s

Nema komentara:

Objavi komentar