ponedjeljak, 13. lipnja 2011.

Feature: Zašto je Microsoft napravio programeri užasnut o kodiranje za Windows 8

Zanimljive vijesti na URL:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/I4dl6Ep-HZ4/html5-centric-windows-8-leaves-microsoft-developers-horrified.ars:

Kada je Microsoft dao je prve javne demonstracije Windows 8 prije tjedan dana, reakcije od najviše krugova bio je pozitivan. Novi Windows 8 korisničko sučelje izgleda čisto, atraktivan, i zamišljen, a prvi za operacijski sustav Microsoft desktop sustav, to je prst prijateljski. No, jedan aspekt demonstracija ima legije Windows programeri duboko zabrinuti, i to s dobrim razlogom: oni su rekli da su sve svoje iskustvo, sve svoje znanje, i svaki program su napisali u prošlosti će biti beskoristan na Windows 8.

Ključ za novi Windows 8 izgled i dojam, te instrumentalna za tvrtke Microsoft ponuda to izraditi Windows održiv tablet operativni sustav, su novi stil full-screen "potop" aplikacije. Windows 8 će sadržavati novi API za razvoj ove aplikacije, a tu je gdje je problem leži. Nakon novog API-a nije sama briga-ima jednostavno nikad nije bilo ništa kao što je ovaj na Windows prije nego, tako da očito postojeći Windows API-ja neće obaviti posao, ali ono što ima mnogo uznemiren je način na koji Microsoft je rekao ovaj API će se koristi. Tri minuta i četrdeset pet sekundi u ovaj video , Microsoft potpredsjednik Julie Larson-Green, zadužen za Windows Experience, ukratko opisuje novi potop primjenu-program za vrijeme-i kaže, naime, da program koristi "naš novi developer platforme , koji je, uhh, to je na temelju HTML5 i JavaScript. "

Pročitajte ostatak ovog članka ...

Pročitajte komentare na ovaj post


Nema komentara:

Objavi komentar