petak, 14. siječnja 2011.

Prvi na svijetu soba-temperatura poluvodičke Plasmon nanolaser created by Berkeley znanstvenika

Zanimljive vijesti prikaza u http://www.engadget.com/2011/01/14/worlds-first-room-temperature-semiconductor-plasmon-nanolaser-c/:
Mi smo veliki pobornici ideje da je sve bolje s laserima , i Tim istraživača na Sveučilištu Berkeley je stvorio novi tip poluvodičke Plasmon nanolaser, ili spaser, da bi na kraju mogao naći dom u mnogim od svojih omiljenih uređaja. Veliki proboj je da Berkeley's spaser djeluje na sobnoj temperaturi - prethodni spasers samo mogao izdržati postojan na temperaturama ispod -250 ° C - omogućavajući njegovo korištenje u komercijalne proizvode. Plasmon laseri rad povećavanjem površina plasmons, što može biti ograničeno na mnogo manjem području od čestice svjetlosti pojačan konvencionalnog lasera. To omogućava za ekstremne minijaturizacije optičkih uređaja za ultra-visoke razlučivosti slike, visoku osjetljivost bioloških senzora, i optički sklopovi 100 puta brže od elektronički raznolikost. Nema riječi o tome koliko brzo će tehnologija biti komercijalno dostupna, tako da ćete morati pričekati malo duže za svoj prvi laserski računalo.

Prvi na svijetu soba-temperatura poluvodičke Plasmon nanolaser created by Berkeley znanstvenika prvobitno pojavio na Engadget o Thu, 14 siječanj 2011 01:33:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink Technology Review | izvor UC Berkeley | Pošalji ovaj | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar