srijeda, 19. siječnja 2011.

Nanostupanjskim užad sami pletenicu, maleni pomorci još uvijek potreban da bi se vezati sitnih čvorova

Zanimljive vijesti prikaza u http://www.engadget.com/2011/01/19/nanoscale-ropes-braid-themselves-tiny-sailors-needed-to-tie-tin/:
Nanostupanjskim užad sami pletenicu, mali mornari potreban da bi se vezati sitnih čvorova
Iako možda nije sasvim kao koristan kao ručnici, užad su možda zgodan stvari imati. Uz njih možete pričvrstiti stvari za druge stvari i, dobro, to je stvarno njihov primarni koristiti. Ali što ako su te stvari su malo? Stvarno mali. Trebate nanoropes te vrste stvorene na molekularnoj Ljevaonica, pletenice koje mjere samo 600 nanometara u promjeru. List papira? Oko 100.000 nanometara debele. Možda čak i zanimljivije od njihovih ljestvica je kako su konstruirane, formiran od polypeptoids da self-okupljanje u namotavanja trake dvostruke spirale vidite gore. Moguće koristi? Trenutno je to dio eksperimentima stvoriti složenije nano struktura, ali smo mogli vidjeti potpuno ih se koristi za, znate, vezati sitne stvari zajedno.

Nanostupanjskim užad sami pletenicu, maleni pomorci još uvijek potreban da bi se vezati maleni čvorova prvobitno pojavio na Engadget o srijeda, 19 siječanj 2011 11:58:00 EDT. Molimo pogledajte naše uvjete za korištenje feedove .

Permalink | izvor PhysOrg | Pošalji ovaj | Komentari

Nema komentara:

Objavi komentar